Pozdrav ljudi!
Zanima me kako se krece cijena sumskog zemljista u Hrvatskoj. Pretpostavljam da to ovisi o mnogim faktorima (drvo, velicina zemljsta, polozaj), pa eto koliko bi po m2 moglo kostati zapusteno sumsko zemljiste male povrsine u Zagrebackoj zupaniji - istok (par desetaka m2-par stotina m2, slabo obraslo akacijom, bez velike kolicine kvalitetnog drva pogodnog za rusenje)?
Možda si mislio na zapušteno poljoprivredno zemljište, koje je obraslo vrbama, topolom i bagremom.
Cijene ti variraju, sve ovisi koliko gazda traži i cijeni svoje zemljište.
Inače postoji izračun vrijednosti zemljišta, no tebi to ne treba.
Ja sam našao jedno takvo zemljište "gradilište" 50 kvadrata za 15 000 eura.
Prvo sam mislio da je greška i da se radi o 5000 kvadrata, pa nazvao i pitao i rečeno mi je da se radi o 50 m2. Cijena prava sitnica.
Imaš ih s normalnim cijenama i onih koji iskreno pretjeruju.
Lokacija' jel cijena nije ista svugdje, ima tu dost toga kaj određuje cijenu. može bit 5€m2 a može bit i 100€m2.
to ti iz iskustva navodim,jel imam zemlju koja je sad prenamjenjena u poslovno industrisku zonu,doslovno do nedugo za tih 3000m2 nisam mogel dobit 5000€.
a na zemlji šikara i možda 30m drva od ovog debljeg.
doslovno pješke nisi mogo po njoj proč.
a računaj sad koliko bude ako otkupljuju po 80-120€m2.
dalje kakvi su vlasnički dokumenti.
slobodno se javi na PP da ti dam više informacija.
Jesi li ti promijenio u katastru ili općina generalnim urbanističkim planom?
Ako si ti, onda si to masno platio, ako se radilo o poljoprivrednom/šumskom zemljištu.
Ako je općina, onda će onaj tko kupi svejedno morati raditi prenamjenu (čitaj: morat će platit htio ili ne). Ako je vrijednost polj. zemlj. primjera radi 2 kune, građevinskog 10 kuna,
računica je sljedeća 3000*5=15000 kuna Ovo govorim iz osobnog iskustva.
Za tih 3000 kvadrat bih ti ja dao max 10000 kuna, i to je previše. Kupio sam pet i pol rali šume za 26000 kuna. Ali to je šuma u naravi. Nije šikara. Jest da ima sedam parcela, ali se sve vodi pod šumom.
Ako nisi mogao dobiti 5000 eura za to, kako očekuješ da ćeš dobiti 240000 eura za to.
Kucam u drvo da ti padne sjekira u med i da dobiješ te novce. Kao da si dobio na lotu
meni nitko neće prodati poljoprivredno zemljište, makar i zarašteno, a nudio sam i po 20000 kuna za hektar, čak sam dignuo ponudu na 3500 eura i ništa, a kupio bih zemljišta za 15000€.