problem je kaj većina nas ne zna ili ne može proizvest kvalitetnu voluminozu i onda su svi prisiljeni kemijat sa kojekakvim kombinacijama žitarica i ne znam čega ne da bi održali kolku tolku proizvodnju iako je takvo mlijeko nutritivno niže kvalitete nego od krava koje su hranjene isključivo travom, sijenom i sjenažom. Međutim, ako ipak moramo koristiti žitarice, onda ej po meni kukuruz najgluplja opcija jer kukuruz nije toliko probavljiv ako neke druge žitarice jer ga stalno se može vidjeti u balegi. osim toga kukuruz traži najviše ulaganja (umjetno gnojivo, prskanje itd) dok neke žitarice poput zobi, pira, prosa su puno probavljivije i nutritivno bogatije sa puno više vlakna odličnog za preživače te ponekad ne zahtjevaju prihranu u vidu neke proteinske smjese da se digne sastav obroka na 18% proteina, budući da sam pir ima oko 18% proteina. jest da su manji prinosi, al ulaganja su gotovo nikakva, samo treba imati dovoljno zemlje.
ON Topic:
kako se kreću cijene crne slavonske svinje, turopoljske svinje i mangulice, ako netko zna, čisto informativno, i kolike kilaže budu prosječno