vlč.puknuti
Iskusan lik
- Tu od
- 14 Svi 2008
- Poruka
- 23,636
Zašto ste tako uvjereni da neće i prizvođač sutra biti fiskaliziran?
jabaga sud , ako bude fiskalne kase bude i kasiranja u proračun .Pa neka i bude, ja sam proizvođač i neka me odmah fiskaliziraju, nisam u susutvu pdv-a pa stime ništa ni ne gubim. Trošak blagajne i još nekih sitnica ali ni to me nebude uništilo. Čisti šverceri, nalakirani nokti, bijeli ko sir, sve njihovi proizvodi na stolovima, pušu se certifikatima...... a kad je došla inspekcija na plac neznaš tko je brži u pakiranju robe. Švercera se netreba bojati, ako si zaista pravi proizvođač jer i on prodaje robu koju je neko proizveo..... pa ako on može prodavat mladi grah po 8 kuna, mogu ja i po 5, ali neću, nego po 10 i krv mu pijem kvalitetom.... salatu berem ujutro u 5, a on prodaje od prekjučer koja je prošla nekoliko temperaturnih šokova iz hladnjače... i po čemu je on meni konkurencija? Baš po ničem, ali samo neka nastave čistiit plac jer su se šverceri toliko osilili, postali bahati....
A kako mu ode,kad do 149 500,00 prometa može biti u paušalnom oporezivanju?jabaga sud , ako bude fiskalne kase bude i kasiranja u proračun .
Znači ode tebi 25%
Kak ne moraš ništa platit?Ne ode mi 25, ne ode mi ništa državi jer sam pričao sa poreznim inepektorom neki dan kad je bio u inspekciji..... doborovoljno mogu imat kasu ako želim ali državi nemoram ništa uplatiti dok god ne pređem limit za ulazak u pdv.... to su njegove riječi i red je vjerovat čovjeku, a i dobri smo inače tak da pošto kupio poto prodao kak veli narod
Reci ti nama brate hydra od kuda da država namami novac za podmiriavnje obaeza ?
Reci ti nama brate hydra od kuda da država namami novac za podmiriavnje obaeza ?
svejedno me pere osjećaj da je plac iz dana u dan sve siromašniji...
nekad jaki šverceri i štadnari danas prodaju sjenke...mali asortiman, i solidne cijene...
mobiteli su stalno na uhu, prvi spomen inspekcije i počinje pakiranje...
al da budemo realni, kakvu oni mogu kaznu očekivati ako ih netko uhvati da preprodaju?
zakon o hrani?...zakon o zaštiti potrošača?... zakon o trgovini?...zakon o poljoprivredi?
za prvi prekršaj plate eventualno trošak suda...200 kuna?
ako je taj prvi prekršaj bez novčane kazne ne upisuje se i tak nikamo i opet je svaki sljedeći prekršaj prvi...
ili kolko sam čul da su suci dobili mogućnost da nekog proglase "beznačajnim prekršiteljom"?
i ko se onda Slafka boji još...svi bolje potkovani šverceri ne....:icon_butt:
Pročital sam ju .primjenjiva je u svakom proračunu i mikro zajednici , čak i u kučnom buđetu .puknuti, imaš temu od nostradurusa, tam ti bu sve puno jasnije...
ili nebu...:icon_madu:
Da si ti na mjestu todoriće da li bi uplatio sve svoje dugove ?