Eh,da je sve po deset,i da si negdje blizu Bjelovara,najesen kada budemo išli u Gudovec ja bih došla na jedan od borovnice.Usputni.A ustio bih i breskve stoposto kupila. :icon_super:giggle):giggle):giggle):
Što je sa Žitnjakom?
Zašto bi itko sa foruma štrajkao ???
Proizvođači ne moraju imati fiskalnu blagajnu, preprodavači moraju, tako je već trebalo biti odavno. Sada kada se teba fiskalizirati za oko 1000 kn nastaje problem.
Tržnica bi trebala biti mjesto gdje obližnji proizvođači prodaju svoju robu, a ne banane. Isto tako od jednog proizvođača kojem sjebu cijenu na 3 kn recimo i onda prodaju po 6-7 kn i zarade duplo više nego proizvođač.
Proizvođač je za svoj proizvod kroz tijek proizvodnje istog platio porez ( sjeme,voda,gorivo,struja,grijanje,zemlja,gnojiva,preparati... da ne nabrajam dalje, znate i sami, u svemu tome je već ugrađen porez), bilo bi suludo opet naplaćivati. Za razliku od nas, trgovac dođe i kupi na crno, proda na crno i plati samo gorivo te tezgu (što isto plaća i proizvođač(opet daje porez na sve)).
Ovi pokušaji izgovora o cijenjakanju, mokrim rukama i skupoći neću komentirati.
Proizvođač je za svoj proizvod kroz tijek proizvodnje istog platio porez
Jel štrajkate ili prodajete?
Kod nas je jučer tržnica osvanula prazna...barem obrtnici i poduzetnici nisu radili...
ja jučer radio, sve se pušilo...giggle):...niti sam jeo, niti pio, samo sam prodaval....:icon_pidu:
al za danas sam se pripremio duplo, a kad tamo svi došli nazad radit....:icon_hang:...bem ti mekog linića....
čak se nas pet koji smo prodavali na karlovačkoj tržici skoro dogovorilo da nećemo svi ići sve dane na plac, nego svaki dan samo po jedan..happy):
bilo je pre lijepo da bi potrajalo...clap):
Prijatelj malo stani na loptu..MI koji proizvodimo..nismo naš proizvod našli na cesti, platili smo PDV za sjeme, pesticide,gnojivo..a ovi što si ih spomenuo...kaj su oni uplatili u proračun..kupili gotov proizvod i preprodali ga po večoj cijeni..zato nemoj..:mur:imam čudan osjećaj da su ovdje mnogi naivni kao francuske sobarice....ova tema se sviju nas dotiče,
i zato ,samo se zlurado veselite propasti šiptara,švercera(a koji uzgred jedini u državi kešom mogu platiti odmah vaše viškove,za razliku od todorića koji će vam dati 5 godina valute i uzeti rabata koliko mu treba ili ponuditi kompenzaciju ) i ostalih što su do sada jedva preživljavali po placevima i vodili život zapravo nedostojan čovjeka,jer nećete dugo još čekati,da se dohvate i vas da im uplaćujete harač za svaki gram što proizvedete i prodate....
Prijatelj slabo se razmeš..kaj je s onima koji nisu u sustavu PDV, a ima nas....Koliko se ja razuijem u knjigovodstvo prizvođači prebiju PDV kad naplate uslugu tj. robu . ?
Zar ne?
Otići će te tržnice ubrzo u :icon_hang:...