• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene odojaka, tovljenika, i ostalih svinja

A

AGRIPLUS65

Guest
Svinjogojci što ćemo sad, vrhunac potražnje prošao a kom sad prodat odojke.
Hvala bogu pa sam uspio sve prodat u 12 mj. al gledam malo po sajmu nema ljudi a ni robe, valjda svi znaju da je gotovo do uskrsa.
nije gotovo za tjedan dva cu trebat ja jedno cetri komada samo da zavrsim koce,treba iskoristit mrtvu sezonu dok su jeftiniji.

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
A sada u tov pa probati da u 2-3 mjesecu budu 80 do 100 kg pa ljudi kupuju za škrinju

S

seljaček

Guest
nemojte brinut za tržište, svi kvalitetni odojci če se prodat samo tak a i bekoni budu išli ovog prolječa, vidite što se događa u njemačkoj dioxin i slično zahvačene svinje i piliči zabrana trgovanja na nekih 1100 farmi a pretpostavimo da nemaju 2-3 krmače na farmi nego malo više tako da kad oni svoje unište nema za izvoz hiperprodukcije nego lagani balans tržišta . Ja znam za otprilike 4000 kom odojaka koji su došli prošle godine iz Njemačke, sada je zabranjen promet a i izvoz odojaka i bekona, tako da zaključite sami????

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
mislim da si ovo dobro napisao " svi kavalitetni ". A inače mislim da če se svinjama uvjek nači poneka mušterija, a u krajnjem slučaju postoji nož.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
mislim da si ovo dobro napisao " svi kavalitetni ". A inače mislim da če se svinjama uvjek nači poneka mušterija, a u krajnjem slučaju postoji nož.

potpis lola

lola

Član
Tu od
16 Pro 2010
Poruka
82
Da li netko zna kolika je cijena za krmače sa prasčićima cca 10 kom

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
krmača oko 220kg sa malima 2 tjedna starim,cjenil 3300kn ošla za 3000.

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
nije gotovo za tjedan dva cu trebat ja jedno cetri komada samo da zavrsim koce,treba iskoristit mrtvu sezonu dok su jeftiniji.

Uf eto mi mušterije :rolfer:
Pa da iz tvog kraja dolaze k meni po odojke :partyman:

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
e jebi ga nis siguran jel 10 ili 12,lago bi kad bi rekel točno.
gle svakak cijene ljudi recimo meni osobno je bila krmača ova od 3000kn daleko ljepša i malci jednaki nego kaj je jedan cijeni 5000kn.

ja ti povučem računicu
krmača 220kg x8kn=1700kn
10 malih po 10kgx13kn=1300kn
to je realno bilo da prodaješ il kupuješ.
u ciljano vrjeme 2kn+ na ovo.

sve ostalo ne prolazi il jako teško,
osim ko popuši priču pasmina itd

pele

Član
Tu od
23 Kol 2010
Poruka
793
Ni nemam, sad su još mali nekih 3-4 tjedna al jbga pitam tražim itd, taman budu oko uskrsa koji je ove godine dosta kasno u 4 mj.
Da sve sam prodao i odojke i bekone.

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
u Popovači u Subotu na sajmu se moglo naći po 14kn/kg odojci...
ja uzeo 5 komada, kod mojega stalnoga svinjogojca, inače kolega s foruma, josip Moslavac, po 15kn, prosjek 29kg/kom...

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
za tih 5 ti je mogel pustit po 14kn.

ma nisam ja ni inzistirao, tak smo se pogodili još prije Božića, tak da...
dugo godina uzimam od njega, tak da se previše ne cijenkamo...
jbga, popio i pojeo sam mu za tih 100-njak kuna... ;)

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
ajd onda dobro.
znači moreš popit i pojest a onda i delat.

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797
:supris: ja bežim delat da me žena ne davi

sad ak je kakva mlada ta trane druga priča:mrgreen:

kod mene je izreka,ko je dobar pri jelu taj je i pri delu.

aj sreto sa malima da budu jako debeli

Mrki88

Član
Tu od
17 Tra 2009
Poruka
881
:supris: ja bežim delat da me žena ne davi

sad ak je kakva mlada ta trane druga priča:mrgreen:

kod mene je izreka,ko je dobar pri jelu taj je i pri delu.

aj sreto sa malima da budu jako debeli

e jbga, i ja ću dok se oženim, glavom bez obzira....:D:D
hvala na lijepim željama, a ak bude sreće, možda ostavim krmačku pa je prepustim, ak uspijem napraviti još jedan svinjac,... nemam baš vremena (čitaj:love)...:roll::D

Najnoviji postovi

Na vrh