niste upznati sa pravom istinom, nije cjena 9,5 kn nego 16 lipa po mesnoj jedinici , svinja da bi ostvarila tu cjenu od 9,5 kn mora imat radman 59% mesa,to rjetko koja svinja ima,drugo nemožete doči na red da prodate svinje,znači netrebaju im pa izbiraju samo najbolje, do 130 kg težine.Imali smo prošli tjedan sastanak udruga svinjogojaca u Gudovcu bilo nas je oko stotinjak,nitko od njih prisutnih nije uspio prodat svinje u subvencioniranom otkupu.Još novosti,poticaj se ove godine ukida za tovljenike,dobit če se samo za krmače i to još samo ove godine.A da bi bilo još gore izjednačili su poticaje za krmače pod selekcijom odnosno nerastovske majke sa običnim krmačama , kojima se nezna porjeklo, znači običnim selskim križankama. To nije još sve ukida se i plava nafta po krmači.Reko nam je pomočnik ministra poljoprivrede da nismo konkurentni u proizvodnji,drugim rječima ako nam se ne isplati proizvodit po tim cjenama neka zatvorimo farme.Tako da je nas tamo oko 90% zaključilo da čemo uskoro zatvarat farme.Inače da bi ubuduče dobili poticaj po farmi trebate imat zemlju,legaliziranu farmu,nepropusne grabe za gnojnicu i još dosta novaca da to sve napravite.Tako da je moj zaključak da je njima cilj da mi propadnemo da evropska unija ima kamo plasirat svoj otpad od mesa,ako niste znali u Njemačkoj se svinje hrane sa gmo sojom koja košta po 2,5 kn za kg a kod na 4,1 kn.Krajnji zaključak je da ču ja svoju farmu od 50 krmača koje su sve pod selekcijom,a večina od njih su nerastovske majke morat pomalo zatvarat. Žalosno ali istinito.:evil: