• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ma ja mislim da nesmeta nagib. Dobar je položaj samo treba dobre stupove stavit kad loza odraste, zbog vjetrova.

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Nesekiraj se. Idu redovi uzbrdo nizbrdo,a okolo isto imam 2.4 h vinograda. Samo prosirujem malo. A mislio sam sve prekopat. Ionako sunredovi 180 cm sirine

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ako je mrtva zemlja plitko, ja bih onda samo dublje preorao na jedno 40-45 cm to je jeftinije. Ionako nesmiješ duboko saditi lozu jer kiša kad padne neće stići voda do korjena.
Tamo negdje u Istri ili Dalmaciji nisam siguran imaju sad problema sa tim što su duboko sadili. Podzemne vlage više nema a padaline ne stignu do korjena.....

swizach

Iskusan lik
Tu od
12 Srp 2007
Poruka
1,649
Prije 12 god. Kad sam sadio rigolalo mi kutjevo doo. Metar dubine bilo. A sad vise niko neradi uslugu

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
U Dalmaciji većina ljudi i ja sadimo do pola metra, nekad i pliće ako nan se neda kopat. Ako je suša neće je ništa spasit osim zalivanja, pukotine u zemlji mogu bit i do prst širine.
Nije to stablo od 20m da joj triba dobro sidrište kad dođe bura.

Viduka OPG

Iskusan lik
Tu od
23 Velj 2019
Poruka
3,489
Podzemne vlage više nema a padaline ne stignu do korjena.....
A prilikom zalijevanja,žila krena prema vlazi koja je na vrhu,I tako trs nema pravog koljena,to jest ne razvija ga ispravno i tako već na početku se radi greška za sve iduće suše.
Živim na takvom području i znam o čemu pričam.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Prije 12 god. Kad sam sadio rigolalo mi kutjevo doo. Metar dubine bilo. A sad vise niko neradi uslugu
Vidio si kako i koliko orem i kakve vinograde imam 🤔
U Dalmaciji većina ljudi i ja sadimo do pola metra, nekad i pliće ako nan se neda kopat. Ako je suša neće je ništa spasit osim zalivanja, pukotine u zemlji mogu bit i do prst širine.
Nije to stablo od 20m da joj triba dobro sidrište kad dođe bura.
Pola metra dubine se sadi trs?
Ja ga sa sajačem gurnem u pofrezano cca 20cm i to je to

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Ovisi kolika je sadnica i kako sadiš, obično 30ak cm, 50cm ako baš imaš dugu sadnicu. Daš joj kakvu takvu šansu da joj zečevi ne pojedu korijen, iako ni to ne pomaže kad se nauče na to.

Krumpironja

Iskusan lik
Tu od
7 Svi 2010
Poruka
4,083
Nisam imo problema sa time a sadnice koje kupujem nema šanse da stavim više jer su onda preduboko, prvi puta čujem da se loza sadi na 50cm

Brad1

Iskusan lik
Tu od
24 Lip 2019
Poruka
708
Realno bale mogu dosta varirati u kilazi ovisno do balirke. 6 eura za vezanje špagom prije koju godinu je bilo puno, a sada je možda i ok cijena.

pila

Aktivni član
Tu od
10 Srp 2023
Poruka
211
Tako kaže ovaj šta prodaje sadnice, sve ima svoje, sad šta je najbolje...

Najnoviji postovi

Na vrh