• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Cijene usluga?

ZGseljak

Iskusan lik
Tu od
21 Srp 2018
Poruka
3,878
Pred 8 godina sam mašinicu platil 9 €. Ove godine je počela pokazivati znakove umora, al ide joj u korist kaj je i na mojoj glavi sve manje lasi

sttipa

Iskusan lik
Tu od
6 Tra 2013
Poruka
2,505
Nemogu se suzdržati, moram komentirati šišanje.
Veli poslovica: Lasi rasteju, ljudi umiraju.
Znači biznis, frizer i pogrebnik.
Istina i Bog...
A kad si kod poslovica…. Veli i ona o covjeku kojina srece: da otvorim groblje zabranili bi ukope🤪

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
5,084
Ove kaj si nagovorio da kupe berač, ti se valjda svako malo sjete tvojeg savjeta
Pa neznam. Ovak niko ne čeka reda. Rade kad hoće a ne kad ja mogu a i ja se riješio prigovaranja, od nekih tak da smo svi smireniji 🤣

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
713
Ja sam odustal od niskih cijena... ko hoće nek plati i gotovo. Kad mi uzme 600 € za skidanje glave, 1500 za slaganje getribe mene niko ne pita kolko to košta, odi na benzinsku 100 € goriva ništa... tak da držim se onoga radi manje za više.. i posla preko glave

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,638
manje za više
Ne radim,a i ne plaćam usluge. Odustal sam od poljoprivrede baš radi cijena usluga koje su pojele sav prihod. Al zanimljivo da se niko ne drži tvoh mota kad treba nekaj dobiti s državnih jasla. Ja imam ferkića za osobne potrebe i plaćam skupu naftu,jer naravno nisam opg. Zanima me samo dal ti izdaješ fiskalni račun za obavljenu uslugu i platiš porez na to? A garant radiš sa subvencioniranom naftom

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
713
Ne radim,a i ne plaćam usluge. Odustal sam od poljoprivrede baš radi cijena usluga koje su pojele sav prihod. Al zanimljivo da se niko ne drži tvoh mota kad treba nekaj dobiti s državnih jasla. Ja imam ferkića za osobne potrebe i plaćam skupu naftu,jer naravno nisam opg. Zanima me samo dal ti izdaješ fiskalni račun za obavljenu uslugu i platiš porez na to? A garant radiš sa subvencioniranom naftom
Plaćam porez na benzinskoj jer točim samo EURO DIESEL te također plaćam porez na bazi svakog mjeseca i te na kraju godine, imam obrt za usluge u poljoprivredi i građevini.

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,638
Hvala na odgovoru,ali delal sam kod obrtnika i znam kak to s porezima ide. Pola pijem,pola šarcu dajem. Tj 90% na crnjaka tak da ja kao korisnik nemam manju cijenu bez računa. Bar za pol pdv-a

yama13

Dobro znana faca
Tu od
12 Sij 2012
Poruka
713
Hvala na odgovoru,ali delal sam kod obrtnika i znam kak to s porezima ide. Pola pijem,pola šarcu dajem. Tj 90% na crnjaka tak da ja kao korisnik nemam manju cijenu bez računa. Bar za pol pdv-a
U obrtu nemate ni vi ni ja nikakvu korist oko pdv-a kao korisnik.. Plaćam ga ja plaćate ga vi tak da.. Obrti nisu u sustavu pdv-a( većina)

Deda Marek

Iskusan lik
Tu od
25 Pro 2021
Poruka
3,638
Obrti nisu u sustavu pdv-a( većina)
Naravno da moreš biti paušalac iz razloga koji sam navel. Nema računa,nema prometa i ne ulaziš u sustav pdv-a. Sam se ti ja davno rodil,čak znam čitati,pisati i računati :hahah:
Budimo realni,ako ti nemaš 5000 eura prometa mjesećno,ti ne zaradiš plaću. Onda skuri odma obrtnicu.

Posljednje uređivanje:

Najnoviji postovi

Na vrh