A kad si kod poslovica…. Veli i ona o covjeku kojina srece: da otvorim groblje zabranili bi ukope🤪Nemogu se suzdržati, moram komentirati šišanje.
Veli poslovica: Lasi rasteju, ljudi umiraju.
Znači biznis, frizer i pogrebnik.
Istina i Bog...
Pa neznam. Ovak niko ne čeka reda. Rade kad hoće a ne kad ja mogu a i ja se riješio prigovaranja, od nekih tak da smo svi smireniji 🤣Ove kaj si nagovorio da kupe berač, ti se valjda svako malo sjete tvojeg savjeta
Ne radim,a i ne plaćam usluge. Odustal sam od poljoprivrede baš radi cijena usluga koje su pojele sav prihod. Al zanimljivo da se niko ne drži tvoh mota kad treba nekaj dobiti s državnih jasla. Ja imam ferkića za osobne potrebe i plaćam skupu naftu,jer naravno nisam opg. Zanima me samo dal ti izdaješ fiskalni račun za obavljenu uslugu i platiš porez na to? A garant radiš sa subvencioniranom naftommanje za više
Plaćam porez na benzinskoj jer točim samo EURO DIESEL te također plaćam porez na bazi svakog mjeseca i te na kraju godine, imam obrt za usluge u poljoprivredi i građevini.Ne radim,a i ne plaćam usluge. Odustal sam od poljoprivrede baš radi cijena usluga koje su pojele sav prihod. Al zanimljivo da se niko ne drži tvoh mota kad treba nekaj dobiti s državnih jasla. Ja imam ferkića za osobne potrebe i plaćam skupu naftu,jer naravno nisam opg. Zanima me samo dal ti izdaješ fiskalni račun za obavljenu uslugu i platiš porez na to? A garant radiš sa subvencioniranom naftom
U obrtu nemate ni vi ni ja nikakvu korist oko pdv-a kao korisnik.. Plaćam ga ja plaćate ga vi tak da.. Obrti nisu u sustavu pdv-a( većina)Hvala na odgovoru,ali delal sam kod obrtnika i znam kak to s porezima ide. Pola pijem,pola šarcu dajem. Tj 90% na crnjaka tak da ja kao korisnik nemam manju cijenu bez računa. Bar za pol pdv-a
Naravno da moreš biti paušalac iz razloga koji sam navel. Nema računa,nema prometa i ne ulaziš u sustav pdv-a. Sam se ti ja davno rodil,čak znam čitati,pisati i računatiObrti nisu u sustavu pdv-a( većina)

Ja sam obrtnik i u sustavu sam PDVa. Da nisam u sustavu PDVa mogu odmah zatvoriti svoj obrt a i ovako je sve na nekoj granici isplativosti a da plaćam PDV na sav ulazni repromaterijal i da ga ne mogu onda naplatiti na izlazu - to je automatski pušiona, samo takva. S obzirom da je stopa PDVa na većinu stvari kod ulaznih računa 25% a na izlazu uglavnom 5% po definiciji postoji preplata PDVa (osim ako nisi mega profitabilan, što je u poljoprivredi malo tko).Hvala na odgovoru,ali delal sam kod obrtnika i znam kak to s porezima ide. Pola pijem,pola šarcu dajem. Tj 90% na crnjaka tak da ja kao korisnik nemam manju cijenu bez računa. Bar za pol pdv-a