Koliko sam upucen da je drzava vec odredila zastitnu cjenu na bazi 100€ za zito roda 2009. Trenutno je to skoro pa 74 lipe, al kad nam nagrnu turisti, tecaj ce se promijeniti i opet ce se negodovat i davat ce se urod bud-posto, jer ja ne vidim neke buducnosti u poljoprivredi vise, pogotovo ako ovako nastavi... Cemu vise da se nadam, kad nas podcjenjuju stvarno previse.
Da se moze organizirat bar 50% svih poljoprivrednika za prosvjede i da ljudi ne predaju zito uopce i da ga ne vrse, ali kad ne mozes... UVIJEK ce se naci oni koji ne zele da se njihovo ime igdje spominje, pa ce oni vrsiti i predavat bez obzira na cjenu, jer nemaju ni ovako nista od njega ako ostane na polju i propadne. Na zalost i ja sam jedan od takvih koji podrzavam prosvjednike u svim njihovim ciljevima, ali kad mi poljoprivreda nije primarna djelatnost, pa sto dobijem ja sutim, ako se pokrijem s nekom zaradom meni je dobro, ali ljudi koji od te minimalne zarade trebaju ziviti mal te ne cjelu godinu i placati racune, stvarno ne znam kako mozete i za to vam svaka cast.
Treba se skolovat, traziti posla (bar mladi za koje jos nije kasno) i zaposliti se negdje, a ovi veci poljoprivrednici koji donekle i mogu pratiti ove cjene i da ne kazem ucjene, njima zelim svu srecu, jer ako ovako nastavi ne zelim ni pomisliti sto ce biti...
Osobno znam za ljude koji su na kukuruzu zaradili novce prosle godine i koji se nemaju za sto buniti (tako oni kazu)
Jedva cekam reakcije iz zetve 2009. Jer ako ovako ostane situacija, nikako nam se ne pise dobro, a ja taman ispunio jednu zelju i kupio si kombajn...