'ocete li vi uzdizati tomu u visine ili raditi nesto pametno i prikupljati informacije vezane za cirkulare :twisted:
idite u temu tomo vinkovic i tamo raspalite do mile volje , ja mislim da je to tema sa najvise postova pa tako i nastavite
ako vidimo sa do sada sakupljenih informacija motori se krecu od 5ks pa navise , najvise se pominju benzinski od oko 15-20ks stim sto je tu u prednosti dizel zbog obrtnog momenta , kada znamo da je najslabiji tomo ja mislim 18kc onda nema sta da se misli moze li ili ne tjerati , jos ako uzmemo u obzir visebrzinski kardan i potrosnju onda dolazimo do idealnog pogonskog stroja (iako ja licno ne volim tomu)
ja sam imao kao sto sam prije rekao elektricni cirkular dok sam jos zivio na selu i imao prostora da ga drzim , stari je to rucno radio
morao sam da ga se ''otarasim'' kada sam se preselio u malo urbaniju sredinu posto nisam imao i nemam dovoljno prostora za drzati toliko stvari mali mi plac
a u svakom slucaju drago mi je sto ga nemam vise jer je bio stvarno los , guranje rucno nemoguce ga je bilo centrirati rez sirok toliko da smo najvise piljetine dobijali od trupca ........................
brenta vec mijenja moj odnos prema masini koja reze trupce a pogotovo mobilna
a pogotovo ova jednostavna izvedba