Molim ..rano...ehhe xd ...mislim ne znam ali u mom selu dalmatinska zagora split malo iza brda tj dicmo uvik se navrče kada procvijeta drijen kao što sam i rekao ... i kada procvijeta rok je kao nekoliko dana ali eto to su nepisani starinski zakoni dosada sam ga se držao tako da neznam kaj bi bilo da iza tog perioda navrnema li evo nisam uspio u subotu pa cu mali sutra iako je sveac nece me bog kaznit ..pa vam poslikam .pozdrav
Evo jedan moj kalem tresnje od ove godine , jel ovo izgleda da se kalem primio ?
Jel da otkinem donji pupoljak i kad se to radi da bi gornji imao vise hrane i rastao u stablo
nabavio sam podloge M-9, kad mi vrijeme dozvoli planiram ih posaditi u vrtu... zanima me, ako netko zna na koji razmak da ih sadim i dali mogu već u ožujku cijepiti jabuku ili bolje da čekam ljeto?
podloga je debljine olovke, ima nekoliko i tanjih...:scratch
hvala brle, imam podloge dovoljno...dok sam bio dijete u selu je bilo nekoliko sorti jabuka, starinskih ne znam im imena... sad znam još za dva živa stabla, jedna ljetna sorta ogromnih plodova a druga je zimska jabuka izraženo sploštenog ploda žuto-bijele boje... dakle samo bih želio spasiti te sorte od zaborava...ako trebaš podlogu m-9 ima moj prijatelj puno,mogu ti dat broj moba. to ti je u VTartyman:
Hajd' stavi slike tog cijepljenja sa bušilicom, i mene zanima to :icon_rolleyes:Pozdrav jos jednm svima ...
Evo ovih dana razmišlja mo skorom cjepljenju ...lani nisam napisao ali sam koristio jednu dobru tehniku heheh ..akumulatorskom bušilicom izbusim rupu u podlozi i unutra gurnem mladicu ...svaka mi se primi ...
Nego imam jedno pitanje da ne otvaram novu temu ...
Kako mogu razmnižiti divlju lozu tj lozicu koja služi kao zaštita od sunca ljeti ..ako treba postavit cu sliku te lozice ..i naravno kad je najbolej vrijeme za razmnožavanje