eto mene malo...
potrošio kilu voska, za sad do petka 20.3. kalemio brdo trešanja na rašeljku, par šljiva i nešpula, vidit ćemo koliko će ih se primiti
wasntme): nadam se bar više od 70%:8):
usput, da kazem svoje preporuke za vocarski vosak...
ovaj prvi Zapi mi se pokazao najlosije, prerijedak je, mekan i duze mu treba da se osusi a i kad se osusi nije tvrd... cijena je oko 50-60kn za kilo
Fitokol mi se pokazao najboljim, brzo se osusi, tvrd je i takav ostaje vise od godinu dana... s njim na manje podloge niti ne vezem plemku jer ostane sve lijepo spojeno i sa voskom.. cijena oko 60-70kn kilo
Cepsan, e to ne znam, prvi put kupio pa ću vidjet kakav ce se pokazat, za sad mi se čini poprilično rijedak, al kad isprobam javim. cijena 108kn kilo.
nego, pitanje...
trebam kalemit limun na stablo tj jednu granu mandarine, interesira me kada bi bilo najbolje to odraditi i kojom tehnikom? za sad sam guglanjem došao do informacije da je najbolje u 5. mjesecu i to cijepljenjem na pup... jel to točno ili ne?
i još, probao bih kalemit jedan trs na drugu sortu, kada to učiniti i kako? radi se o trsu koji je 2m iznad tla, tako da ne dolazi u obzir ono klasicno kalemljenje i pokrivanje zemljom
zahvaljujem!