• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Claas

• Temu pokrenuo Simon1980
  • Datum prvog posta
S

store504

Guest
Nudi me se sansa da kupim kobbajn Class Europa za 2000 e 1964 g.p. Sta mislite o njemu ,kakav je i isplati li se to uzeti? ...inace poznajem covjeka koji ga je vozio zadnjh 20 godina radio sam za sebe i nesto malo usluzno,daje garanciju.Meni treba za licne potrebe oko 5h godisnje.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Ima šogor takav kombajn i ima ga samo za vlastite potrebe,i godišne pokosi oko 10rali,dnevno tak oko 2-3rali max pokosi jer ima mali zahvat oko 2,2-2,4m i mali bunker cca 600-800kg i za njega je odličan i nema riječi zamjerke na to kak on radi i to dosta čisto radi,samo da nemora nikome plačati kombajniranje.

S

store504

Guest
E pa i ja bih od svog sogora uzeo taj kombajn jer je on sebi kupio dominator 48....Hvala na info !!!

Django

Član
Tu od
7 Stu 2011
Poruka
91
e možda imaš informaciju koliko je platio taj dominator 48??? Ima jedan na njuškalo ali mi cijena zgleda utopiska za tak mali kombajn.

S

store504

Guest
I dovezao sam ga napokon prije snijega :) Mislim da je paltio 13 000 E. Ima adapter za kukuruz 3 reda.

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
dečki jel zna možda ko za neki online priručnik za claas dominator 80/85 imam katalog djelova a dobro došel bi mi i priručnik o njemu kako se šteluje i ostalo..kombajn je kolegin al je kod mene na popravku..po meni kombajn je čisti krš al polako se sređuje(jedino kaj je bilo dobro na njemu dok ga je kubil su bile sve 4 nove gume ) motor je kompletna generalka a što smo se največ načudili kaj dok smo otvorili onaj poklopac iznad ulaznog vrata imali smo i kaj vidjeti..nismo si mogli vjerovat dok smo vidli rupičasti odbojni biter(materjal je tolko istrošen kaj se več i rupe na nekim mjestima duge 15 cm)a prijašnji gazda kaže da nikad nije vršio kukuruz mada opče nevjerujem v to..

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Možda i nije možda je vršil kamenje:scratch
hehe nikaj se nebi čudil da je i kamenje al sam siguran da su par put završili prsti od puža na žitnom hederu nutra... al kaj je još najsmješnije taj bivši gazda je kum mom kolegi čiji je kombaj i bilo bi ipak red od njega da je bar nekaj rekel v kakvom je stanju..od vana izgleda dosta dobro a u nutra katastrofa ..sve budemo povadili van i korpu i bubanj lađa sabirna ravan ma sve živo al iskreno me i strah kaj budemo vidli.. pošto je to kolegi prvi kobajn on je videl da dosta dobro zgleda izvana i eto ti ga na..na putu od 15 km mu se zdrobil i pogonski zupčanik v getribi...to ipak čovjek nebi očekival od svog kuma..

P

poljituljko

Guest
Pozdrav,
imamo u planu kupovinu Claas dominatora 96 ili 88. JEdan mali problem je što nigde ne mou da nadjem koji kukuruzni adapetri ''pasuju'' za koji kombajn.. Da li bi neko mogao da mi pomogne nekim linkom ili ako imate iskustva sa tim. Najverovatnije će biti dominator 96.
hvala lepo

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Pozdrav,
imamo u planu kupovinu Claas dominatora 96 ili 88. JEdan mali problem je što nigde ne mou da nadjem koji kukuruzni adapetri ''pasuju'' za koji kombajn.. Da li bi neko mogao da mi pomogne nekim linkom ili ako imate iskustva sa tim. Najverovatnije će biti dominator 96.
hvala lepo

pozz...kolka mu je širina ulaza?? kolko misliš tjerati z njim 4 ili 6 redova?? dosta teško budeš nabavil nekog u dobrom stanju ali su i cjene paprene..ja sam pripasal četverorednog na MF imal je i tarup ali je bome i koštal negdje oko 4000€

P

poljituljko

Guest
pozz...kolka mu je širina ulaza?? kolko misliš tjerati z njim 4 ili 6 redova?? dosta teško budeš nabavil nekog u dobrom stanju ali su i cjene paprene..ja sam pripasal četverorednog na MF imal je i tarup ali je bome i koštal negdje oko 4000€

video sam da su im dobre cene. Što se tiče širine ulaza, nisam siguran kakav je na dominatoru 96.
Da li je to jedino na šta treba da se obrati pažnja prilikom kupovine adaptera?

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
pa treba na više toga paziti...prvo i prvo mora biti odgovarajuča širina vrata i da kopče pašu pa da ga barem možeš zakačiti...treba imati iste priključke za pogon...za novije neznam ali stariji adapteri znaju več imati lufta na spojevima između reduktora na raketama pa se nacukava i ne radi lijepo... i kod mene je bilo malo lufta pa smo stavili komade gume z platnima tu gdje je bilo lufta i poslije se nije nacukavalo i radil je lijepo i tiho... budem postavil sliku kakvoga sam ima...uglavnom bili smo zadovoljni z njime i lijepo je išel uz naravno održavanje( mazanje barem 2 puta na dan dok je radil jako dugo i išel je bez problema)...bil je tarum koji je sve zasjekao ali naravno bili su i oštri noževi na njemu..

P

poljituljko

Guest
pa treba na više toga paziti...prvo i prvo mora biti odgovarajuča širina vrata i da kopče pašu pa da ga barem možeš zakačiti...treba imati iste priključke za pogon...za novije neznam ali stariji adapteri znaju več imati lufta na spojevima između reduktora na raketama pa se nacukava i ne radi lijepo... i kod mene je bilo malo lufta pa smo stavili komade gume z platnima tu gdje je bilo lufta i poslije se nije nacukavalo i radil je lijepo i tiho... budem postavil sliku kakvoga sam ima...uglavnom bili smo zadovoljni z njime i lijepo je išel uz naravno održavanje( mazanje barem 2 puta na dan dok je radil jako dugo i išel je bez problema)...bil je tarum koji je sve zasjekao ali naravno bili su i oštri noževi na njemu..

hvala što se trudite da mi pomognete, ali recimo da kupim kombajn bez kukurunog adatera, kako ću znati koji mi pasuje. Da li je bitna samo veličina ulaza? Ne mogu da se pomirim sa tim da na internetu nema neki dokument gde lepo piše. Taj i taj adapter pasuje na taj i taj kombajn..
dalje imam još jednu nedoumicu.Pošto 96 ne ide sa univerzalnom korpom, da li će mi pasoati korpa sa nekog novijeg kombajna, recimo mega?
hvala

ZULJE

Član
Tu od
12 Pro 2012
Poruka
207
hvala što se trudite da mi pomognete, ali recimo da kupim kombajn bez kukurunog adatera, kako ću znati koji mi pasuje. Da li je bitna samo veličina ulaza? Ne mogu da se pomirim sa tim da na internetu nema neki dokument gde lepo piše. Taj i taj adapter pasuje na taj i taj kombajn..
dalje imam još jednu nedoumicu.Pošto 96 ne ide sa univerzalnom korpom, da li će mi pasoati korpa sa nekog novijeg kombajna, recimo mega?
hvala

bit če ti potrebna širina uvlačnog grla i pogon kukuruznog adaptera na grlo (ali i to se da pripasati) i potrebno ti je redukcija brzina adaptera(jer npr. deutz-fahru je potreban manji broj okretaja adaptera od claasa).

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Pozdrav,
hvala lepo

Paše ti 4 ili 5 redi , kupiš claasov i paše ti sigurno . ostali adapteri ti pašu ako imaju claasov prihvat . Adapter ako je bio na Deutz fahru ima razliku u brzini vrtnje.
http://www.konedata.net/claas_do56.htm

Posljednje uređivanje:

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
ovakvoga sam imal ja...širina između donjih kapči je bila 150 i to mi je pasalo za prikapčit a gornje smo napravili sami kak i pogon..

Uploaded with ImageShack.us ovi crveni limovi su stavljeni jer je bilo preširoki..vrat je bil široki 140 cm a na adapteru je bilo 150 pa smo zato stavljali te limove..ovo svijetlo mi je razbil lanac dok se ftrgel...dobro kaj nije ovo veliko od kabine..

kec-m

Član
Tu od
6 Ožu 2011
Poruka
465
Ti limovi inače postoje na adapterima .Ja imam 5 rednoga ulaz grla 160 i ti limovisu na adapteru. Koliko ja znam da je isto kopčanje na 160 i na 130 .

mali plavi

Aktivni član
Tu od
24 Srp 2012
Poruka
1,541
Ti limovi inače postoje na adapterima .Ja imam 5 rednoga ulaz grla 160 i ti limovisu na adapteru. Koliko ja znam da je isto kopčanje na 160 i na 130 .

na mojem ih prije nije bilo...to smo mi stavljali te limove gore i zato su tak i pofarbani...

Najnoviji postovi

Na vrh