• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Čuvari i radni psi

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Svaki pravi gazda ima bar jednog psa čuvara i bez njih nemože na poljoprivrednom gospodarstvu pa da se malo i sa njima pohvalimo da i oni dobiju svoj kutak.



Ovo je moj hrvatski ovčar Bran

Obrisan neispravan link.
 

cabage

Aktivni član
Tu od
1 Ožu 2008
Poruka
2,463
Hm, dalo bi se tu dati komentaraaaaa........
Prije svega, sasvim mi je ok kad mi se oko pola četri ujutro složi lajati pod prozorom. Da uzmem pola cigle i strefim ga u glavu :lol: :lol: :lol:
Jedno vrijeme, kad sam mislio da imam dobrog čuvara, koji laje na sve živo, netko mi je intenzivno krao naftu u dvorištu :scratch :scratch
Ma ima milion situacija koje govore da ti cucak uopće ne treba. Da ne ispadne da ih ne volim, dapače. Samo nek su kulturni :mrgreen: :mrgreen:
 
B

BAJA

Guest
Sto samo naftu i alnaser mi skino a on ni zalajao al sto jos gore obicaj je kad se bivsa devojka uda da razbacaju slamu pa tako ja dobio slame celo dvoriste posuli a on opet nije zalajo ko da im je jos i pomago ali sta cu sa njim kad je moj :D
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
A gle ako je lajao po danu na sve živo cijeli dan morao je po noći malo odspavati i u međuvremenu dok je on odmarao desilo se šta se desilo.
A puno ovisi od psa i od slučaja do slučaja i kako je pas naučen ja na mog nemam žalbi osim što tu i tamo iskopa rupu na travnjaku i laje nekad i kad ne treba ali bez njega to nebi bilo to. Stalno je samnom u traktoru i kud ja tud uglavnom i on. Pretpostavljam da su ti vaši psi na lancu.
 
B

Buco

Guest
Hrvatski ovčar NIKAD ne spava i UVIJEK je na oprezu, zato čim zalaje on vam nešto kaže, a vi ste ti koji trebaju razumiti svoga psa!
Ako nije lajao dok ti je netko skidao alnaser i krao naftu, čuko ti ga je poznavao, mada moji nebi ni tada šutili

Ti si kriv jer nisi bio dovoljno iskusan da ideš vidjeti zbog čega je to tako, pas nije kriv
 
C

Chajks

Guest
Ja imam aljaškog malamuta, star je 6 god i ima cca 45 - 50 kg i NE laje :D Po danu je dobar jer ljude zaplaši izgledom, a došel je na loš glas jer je jako neobičan pas, drugačiji od svih koje sam imal. On se samo došpancira do nekoga ko dolazi k meni bez lajanja (zavijanja) i samo te gleda u oči i sad si ti misli kaj je njemu na pameti :) eventualno počne režati malo jače i to je to :mrgreen:

evo ga u mlađim danima...
ostalo-forum32/kucni-ljubimci-tema163/stranica150/
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Baš sam ovih dana cijepio pse i za jednog sam dobio novu putovnicu pa sad pas ima ljepšu putovnicu nego ja hehehe. Fine su.
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Gdje si Sale daj šapu hehe. To je mješanac nije mi poznata pasmina? Kolko je stari peso?
 
Tu od
17 Sij 2007
Poruka
36
da to je mješanac tornjaka retrivera i haskija,a možda i još koječega,peso je na slici imao 3 mjeseca...sad je malo veći za koju kilu....pokušat ću ga naučiti da traži vodu,pa će biti pravi radni peso :lol: :mrgreen:
 

petar

Aktivni član
Tu od
15 Pro 2007
Poruka
1,261
Uf, moj laje samo kad je na lancu, inače šuti i grize, eventualno reži dok trči... Šor i malo dalje znaju kakav je pa do sada nije bilo problema da nešto nedostaje..

Malo je problematičan pa je po danu na lancu... Inače čuvar je pravi, kad ga pustim nebrinem, jedino zna otić pred noć u fuk, ali čim je mrak pao već je u dvorištu...

Evo BEMBE na privremenom vezu, smetao je radnicima pa...




A došao je tako što je neka kujica došla u šupu i oštenila se...
 

cika Mato

Član
Tu od
10 Stu 2008
Poruka
155
da i ja nešt napišem o psima
imao sam jednog osđ pasmine (obična seoska đukela)dok je on bio u dvorištu znalo se da nema krađe i ostalih nezakonitih radnji u vezii tog po dani je bio dobar a po noči nisi mogo uč u dvorište a da ne javi i da ne stane pred tebe jer nekad je bio na lancu jer je smeto susjedima pa smo ga radi tog morali uklonit jer je navodno podavio kokoši sad trenutno imam jednog vučjaka koji je dovezen u selo i pušten da luta i mi ga udomili ali je pravi ali ipak nije kao stari


p.s stavio bi koju sliku ali nemam pile za to
 

dino

Aktivni član
Tu od
22 Ožu 2009
Poruka
1,500
Uuuu jako mi se sviđaju ti lovački psi!!!
Kako se zove ta vrsta???
 

Orsic

Član
Tu od
30 Kol 2009
Poruka
415
mađarska vižla...imo sam i ovog dok ga nisu propucali kad su isli perad krast...njemacki ostrodlaki pticar imo je zlatnu medalju i odlican ocjenu....
 

Ronin

Član
Tu od
13 Velj 2009
Poruka
239
Fali mu samo bačvica s cugom oko vrata ko onome iz reklame hehe. Lijepi psi.
 

Najnoviji postovi

Na vrh