A
anica
Guest
stvarno to neznam ,ja imam samo onaj papir za poljoprivredu,i s tim mogu prodavat na placu ,rezano ali ne i aranzmane ,al smuljat cu nekak valjda!
Lp
dali kome krizanteme Shoesmith kasne sa otvaranjem...sve je napravljeno kako treba ( zamračivanje,prihranjivanje...itd.) ?
ako ko zna molim da mi odgovori
hvala
Lp Dado
Ja sam ove godine sa šmitovkima i loše i dobro prošla.Sve ovisi kako gledaš.Sadila sam ih prekasno,pa su ostale jako niske.Već sam ih htjela dati suprugu u nadležnost da ih pokosi trimerom,ali sam ipak odustala.Onda su prerano procvale.Niti za prodati,niti za baciti.Pa sam se odlučila za izradu aranžmana.Na kraju je ispalo,zaradila sam na aranžmanima toliko koliko bih bila i da sam ih prodala kao rezane.A naradila sam se ko konj.Ali dobro,da sam ih dala pokositi,ne bi bilo ništa.Znači,dobro je tako kako je ispalo.Čovijek samo mora biti malo uporan i snači se.:gitarist:
a kojeg datuma ste ih sadili?
15.i 18.07.Sama sam kriva,ukorijenjivala sam reznice i jednostevno ih je 90% istrunulo.A radila sam istovremeno i sprayice,a i kasnije,i one su se ukorijenile 98%,bez ikakvih problema.Bila sam prisiljena raditi novi rasad,pa sam normalno,kasnila sa sadnjom.Osim toga sam ih posadila na crni malč(to mi se jako dopalo,iako sam tek kasnije rezmislila da bi bilo bolje da sam ih posadila na bijeli),pa je možda i ti imalo kakve negativnosti,ne znam.Šmitovke sam sadila tek drugu godinu,malo,1000 komada,ali kakve su bile prošle godine,baš ko što ljudi kažu-početnička sreća.:rolleyess::lol:Osim toga,i genotip je bio niski,da sam imala ovaj drugi ko prijateljica,bile bi sigurno taman.Ona je imala od dva dobavljača i sadila niži genotip ranije,a viši kasnije,na isto mjesto,jedan uz drugi,ali je razlika u visini bila skoro pola metra.Da ne vidiš svojim očima,ne bi vjerovala.
OOO, hvalabogu netko! :lol:
U Karlovcu prodajem, a ti?
I šta sadiš?
dali će trebati u karlovcu na piji fiskalne kase za prodaju cvijeća:icon_jook:
ja sam iz osijeka i prodajem presadnce u proljeće:icon_super:
dali će trebati u karlovcu na piji fiskalne kase za prodaju cvijeća:icon_jook:
ja sam iz osijeka i prodajem presadnce u proljeće:icon_super:
trebam informacije o prodaji sadnica krizantema, hitno mi je, ako je moguće iz sjevernog i istočnog dijela hrvatske
evo ja i moji se ove godine bacili malo u cvjećarstvo , da vidimo kako će nam to ići, pa se možda sa povrća prebacilo, ... sve ovisi,
- inače hvala na odgovoru, sadnice su kupljene i posađene već što se tiče krizantema
- e sad me zanima da li netko od Vas nekoga zna da netko ima lukovice LJILJANA, može bijeli i crveni
i ja trazim lukovice ljiljana, gladiola i liatrisa ostalo mi je mjesta u plasteniku pa bih ubacio i nesto od toga pa ako tko zna tko ima lukovica u ovo vrijeme nek javi...