W
wanaabe
Guest
Poštovani članovi, nova sam ovdje i zanima me ima li tko iskustva sa otvaranjem d.o.o za uzgoj životinja, jer bi se osim uzgojem ovaca bavila i knjigovodstvom, pa mi nekako d.o.o izgleda kao najbolja opcija.
to i mene zanima!!
ako si knjigovođa reci zašto ti je doo bolja opcija od opg kao fizička osoba u sustavu pdva? i koje su razlike??
e MOCO ti stvarno znaš ubiti u čovjeku sav optimizam, u početku planiram imati jednog ili nijednog zaposlenog, s obzirom da ćemo i ja i suprug zadržati svoje poslove dok ne vidimo kako nam ide. Nije ni Rim sagrađen preko noći, svjesna sam da ću morati uložiti puno truda i vremena i da ću pretrpiti i koji gubitak, a ako oni koji imaju farme na područjima koja nisu ppds žive od svog rada onda mogu valjda i ja. ne očekujem ja puno od te svoje firme samo da normalno živimo bez luksuza i da sin raste uz mene i tatu, a ovako rastrgani između poslova pa nekad mali ne vidi tatu po tjedan dana jer odlazi prije nego mali ustane, a vraća se kad već zaspi.
Pokušavala sam zaspati, ali ne mogu jer me ovaj zadnji post stvarno pogodio, bez uvrede ali moj prvi post na ovoj temi je:
" Poštovani članovi, nova sam ovdje i zanima me ima li tko iskustva sa otvaranjem d.o.o za uzgoj životinja, jer bi se osim uzgojem ovaca bavila i knjigovodstvom, pa mi nekako d.o.o izgleda kao najbolja opcija."
Znači pitala sam nekoga tko ima iskustva s tim, a ne naklapanja o tome što bi bilo kad bi bilo, mogu ja kao temeljni kapital staviti pola milje kn i sigurno ću imati za isplatiti plaće za 5 radnika cijelu godinu.Nisam tražila najeftiniju opciju niti kako ću lakše zeznuti državu nego iskustvo i savjet. Iako sam mlada nisam toliko naivna da ću ići u projekat bez rješenih nekih važnih pitanja kao što su otkup mlijeka i janjaca te bez ikakvog plana pa onda grcat u dugovim jer ispadne da je to nešto potpuno neisplativo. Nemogu vjerovati da na cijelom forumu nema nikoga tko ima d.o.o i pozitivno posluje. Možda ljudi rade pa nemaju vremena kuckati po forumima.
Dragi Dydy žao mi je što imaš problema s dugovima, ali ajde reci mi iskreno kad si otvarao obrt jesi li otišao u neki knjigovodstveni servis rekao čime se želiš baviti, koliko ulažeš i tražio da ti se napravi poslovni plan i gdje si se sve obratio prije otvaranja obrta za savjet, jesi li imao rješeno gdje ćeš prodati svoj proizvod tj., ono čine se baviš?
Ja ne znam jel živim na istoj planeti kao i vi, ali ja vidim oko sebe firme koje pozitivno posluju, pa čak i u ovoj krizi, obiteljska gospodarstva koja iz godine u godinu napreduju i šire se. Doduše ima i onih koj grcaju u dugovima djelom zbog nepromišljenosti, djelom zbog krize, a djelom zbog vlastite tvrdoglavosti i nemogućnosti da se prilagode potražnji tržišta i novonastaloj situaciji.
Neznam kako da budem zahvalna na savjetu osobi koja u svakom mom postu traži negativnu stranu i nemogu to prihvatiti bez obzira na to koliko on dobronamjeran bio.