• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dado121

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,687
Čestitam na kupovini traktora;);)

Za klimom češ žalit odma kad krene ljeto ili nedo bog da sjedneš u traktor s klimom8)
Prednje i zadnja šajba se otvaraju DA ali s time u traktor ulazi prašina a to nije baš ugodno pogotovo još kad je novi,imam sličan traktor ubiti kabina je slične veličine možda i ista pa znam o čem pričam...

Žalit češ za elektrohidrauličnim reverzerom isto kad probaš s tim radit jenog dana ako budeš imao prilike..

Sve u svemu traktor nije loš..Uloženo=dobiveno je bitno.!!
Osobno, prednost bi dal prije Agroshiftu nego Powershuttle-u. Zgodno za prednji utovarivač, ali nije nužno za traktor na polju.
Nego, ovaj je traktor jeftiniji od Dorada? Nemrem vjerovati!

marko93

Legenda
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
5,894
Agroshift je na tako malom traktoru skoro pa i nepotreban,ne želim reč da ga ne treba imati ali traktor ima puno snage spram svoje težine pa ne treba tako često prepolovit brzine jer u svakoj ima dovoljno snage..
A powersutle je zakon jer je to mali traktor a s njim je traktor okretniji i "šparaš" koljeno8)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,687
Agroshift je na tako malom traktoru skoro pa i nepotreban,ne želim reč da ga ne treba imati ali traktor ima puno snage spram svoje težine pa ne treba tako često prepolovit brzine jer u svakoj ima dovoljno snage..
A powersutle je zakon jer je to mali traktor a s njim je traktor okretniji i "šparaš" koljeno8)
Da nejdemo u offtopic, samo par riječi.
Vozil sam Dorada s Agroshiftom i Powershuttle-om. Agroshift je ludnica.
Jedina vrijednost Powershuttle-a mi je bila gumb za kuplung na mjenjaču. Netreba ti uopće kuplunga, niti za krenuti niti za šaltati :)
Reverzer tada više-manje.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Makro93- što se tiče klime do sad nismo imali u traktoru ni ventilaciju a sad je to nama preporod,možda čemo požalit ali smatramo za sad da nije potrebno jer nemamo puno zemljetak da neče on ni kod nas puno radit.

ZJ-što se tiče el. reverzera to je nekih 3 500€ skuplje a za te novce kupimo si i to kakvi plug kupimo. Stari malo če sa njim radit a ja sam još mlad tak da mi to za sad neče bit problem.
Agroshift imaju samo manji traktori znači (DF Agroplus, SAME Dorado, HURLI XA i Lambo R2) agrofarm i njegova serija to nemaju a pogotovo stop end gou (ili kak se to več piše,valjda svi znate na šta mislim).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,687
Makro93- što se tiče klime do sad nismo imali u traktoru ni ventilaciju a sad je to nama preporod,možda čemo požalit ali smatramo za sad da nije potrebno jer nemamo puno zemljetak da neče on ni kod nas puno radit.

ZJ-što se tiče el. reverzera to je nekih 3 500€ skuplje a za te novce kupimo si i to kakvi plug kupimo. Stari malo če sa njim radit a ja sam još mlad tak da mi to za sad neče bit problem.
Agroshift imaju samo manji traktori znači (DF Agroplus, SAME Dorado, HURLI XA i Lambo R2) agrofarm i njegova serija to nemaju a pogotovo stop end gou (ili kak se to več piše,valjda svi znate na šta mislim).
Moži ići splitter Hi-Lo, pa ima 40+40 brzina.
Može ići i Powershuttle. Stop&Go ti je samo funkcija na PS-u, tak da netrebaš pritiskati kuplung kad pritišćeš kočnicu, i može se isključiti.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Hi-Lo je nepotreban jer ima i ovak puno brzina 20+20 i ovak nečmo pola koristit
a stop&go nemaju agrofarmi,da znam sta je to gledao sam video na YT laganim pritiskom na kočnicu on usporava bez da stišče kvačilo

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Nećeš koristit super spore, ostale skoro sve, govorim iz iskustva, imam20+20, jedino super spore nemam di koristiti :)

markach

Iskusan lik
Tu od
31 Sij 2008
Poruka
1,900
taj DF jel se proizvodi u njemačkoj,postoji li uopće ta mogućnost,možda znam da se traktori iznad 130ks samo proizvode u njemačkoj ????
može li ko obrazložit moje pitanje

jd4755

Dobro znana faca
Tu od
27 Lis 2007
Poruka
1,430
Nećeš koristit super spore, ostale skoro sve, govorim iz iskustva, imam20+20, jedino super spore nemam di koristiti :)
Kad kupiš kanalokopač trebat ćeš i njih.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,687
taj DF jel se proizvodi u njemačkoj,postoji li uopće ta mogućnost,možda znam da se traktori iznad 130ks samo proizvode u njemačkoj ????

Taj DF ti je Same Explorer3, s Deutz 2012 motorom.

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Kad kupiš kanalokopač trebat ćeš i njih.

mi to radimo po starinski način uzmemo stari konjski jednobrazni plug i vučemo ga s traktorom :finga:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Taj DF ti je Same Explorer3, s Deutz 2012 motorom.
da to su deutzovi motori 2012 sa euro III norme,i idu na biodisel

u njemačkoj se rade samo veči traktori iznad 100ks znači to su od DF agrotroni od SAME laser, silver i svi ovi koji su veči od 100ks. Pa tamo rade i Hurlimanne i Lamborghine. to je sve jedna firma SDF
U Italiji se rade manji traktori do 100ks vočarski i od DF Agroplus i Agrofarm, od SAME Dorado,Explorer od Hurlija XA i XB MAX i od Lamba R2 i R3

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Konačno da smo malo i Dajca upregnuli
Evo par slika od današnjega drljanja. Drljo sam 4-5 radna od 8-11km/h probao sam i brze u 1-2 brza 15km/h al hoče me izbacit sa sjelada :D :D :D

dsc01488.jpg
dsc01483rj.jpg

dsc01484wn.jpg

dsc01485w.jpg
dsc01486g.jpg

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
A sa ovim samo leti, ni ne zna da ima nešto otraga :) I kakvi dojmovi na traktor?

B

BAGERISTA

Guest
Odličan traktor,,,,samo ča ovo iza sebe vuče ko da nema ništa...:p:p

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
A sa ovim samo leti, ni ne zna da ima nešto otraga :) I kakvi dojmovi na traktor?
Ko da ništa ni nemam odozada,ide ko zmaj sa tim. Prezadovoljni smo sa njim :supz:

Odličan traktor,,,,samo ča ovo iza sebe vuče ko da nema ništa...:p:p

Baš,sad će malo pričekat sa večim storojevima dok se malo novci neušparaju

B

BAGERISTA

Guest
Ko da ništa ni nemam odozada,ide ko zmaj sa tim. Prezadovoljni smo sa njim :supz:

Baš,sad će malo pričekat sa večim storojevima dok se malo novci neušparaju

A čuješ,,,,teška su vremena,,,,samo neka on dela,,,pa če i zaradit,,koji stroj...............:partyman:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
A čuješ,,,,teška su vremena,,,,samo neka on dela,,,pa če i zaradit,,koji stroj...............:partyman:

i to što kažeš,polako će se nešt nakupovat a za početak kod prvog susjeda :finga::finga:

Dado121

Aktivni član
Tu od
14 Kol 2010
Poruka
2,118
Evo dananji poso od DF sa rotodrljačom Lely 2,5m
i naravno šta bi moglo se dogodit kad sve ljepo krene,nego uglavnom samo se sjebo kardan na traktoru kad je drljača u zraku on okreče a kad se spusti u zemlju on stane i pa ti kupi novi traktor :( :(

dsc01499ht.jpg
dsc01500k.jpg

Na vrh