• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Deutz-Fahr

Matić

Novi član
Tu od
8 Stu 2020
Poruka
20
Pa ne znam.Serviseri preporučuju Akros multi 10w30 a to je UTTO ulje.Zar STOU ide u transmisije koje imaju odvojeno ulje za kočnice jel?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Akros Multi F 10w30 je originalno ulje.
Nije skuplje od drugih ulja, pa ti savjetujem da njega koristiš.
Pripazi samo na miješanje ulja preko hidraulike na vanjskim priključcima.

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Pozdrav.Da li bi neko mogao i naravno da li neko ima volju da napiše kako se tačno koristi EHR tokom oranja na Agrotronu 130?
Nije te valjda sramota da pitaš na poljoinfo nekoga ko zna

LAKI

Tu od
13 Velj 2019
Poruka
1,120
Jednostavno postaviš pitanje kao ovde pa ako neko zna odgovoriće

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
ZJ :) ne dovodim u pitanje tvoje znanje, ali za navedenu getribu se koristi STOU ulje,
od INE je to Ina Agrina odgovarajuće gradacije.

Isto tako znam da je ovlašteni serviser za Fendt traktore također koristio Agrinu na navedenim getribama (Fend serija 500 ima getribu kao Agrotron MK2 i MK3 za ostale ne znam).

Ukoliko to moram potkrijepiti i dokumentacijom od ZFa mogu. Isto tako mogu poslikati originalne upute koje su mi došle uz traktor i piše STOU ulje :).

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A dobro. Ne znam ni ja sve. U SLH ide ovo napisano. Očito za ZF ide nekaj drugo.
Zanima me kaj piše u uputama?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Motorno ulje može u getribu. Ulje za getribu ne može u motor.

panonstib

Aktivni član
Tu od
10 Pro 2015
Poruka
160
STOU ulja (super tractor oil univerzal) je namenjeno za korišćenje u poljoprivrednim traktorima u motorima menjačima i deferencijalu. Moja preporuka je da ga koristite samo za menjače, diferencijale i ako ima hidraulik koji koristi zajedničko ulje sa menjačem. U moror ipak sipajte motorno ulje odredjenog kvaliteta.
UTTO ulje (univerzal tractor transmision oil) se koristi samo u menjačima, diferancijalima i hidraulici koja koristi zajedničko ulje za menjač i diferencijal.

• Like
Reactions: ZJ

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Koja je vaša preporuka za mjenjač od Agrotrona - ZF7200 ?

STOU ili UTTO ulje ? Proizvođač propisuje STOU, ali većina majstora (dobrih i poznatih) preporučuje UTTO ulje - Ina transhidrol JD50...

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Pitanje za znance :). Traktor Deutz Agrotron 135 MK2.
Imam sat koji je išao uz nadoplatu i nema kontrolne lampice već ispisuje poruku na poseban ekran ukoliko se radi o greški.

Zasad mi ispisuje da je ručna kočnica povučena i znači da ekran radi.

Zanima me kako ispitati slijedeće stvari ako nemam dijagnostiku.

Senzor pritiska ulja motora, senzor pritiska ulja u mjenjaču, senzor zaprljanosti zračnog filtera itd...
Ukoliko skinem konektor s senzora hoće se prikazati greška a traktor je u radu ?

Dali mi netko može objasniti na kojem pricipu radi senzor zaprljanosti zračnog filtera ? Dal mjeri tlak ili ?

Htio bih si provjeriti sve, iako mislim da sve funkcionira ali za svoju sigurnost.

IMG_20200711_193330.jpg

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
Senzor zračnog filtera mjeri podtlak u usisnoj grani. Ako je prevelik, proradi presostat i imaš signalizaciju.
Najjednostavnije je rukom začepiti usis filtra dok motor radi, pa da vidiš javlja li se signal.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Senzor zračnog filtera mjeri podtlak u usisnoj grani. Ako je prevelik, proradi presostat i imaš signalizaciju.
Najjednostavnije je rukom začepiti usis filtra dok motor radi, pa da vidiš javlja li se signal.
To mogu napraviti na manjem traktoru, ovdje je usisna cijev u razini krova kabine. Jedan otvor usisa je naprijed i jedan sa strane pri vrhu pa je malo problem. Probao sam s vrećicom ali opet vuče sa strana i nemogu ga nikako zaklopiti u potpunosti.

Na Landini Rexu 105 GT sam upravo to i napravio jer je jedna rupa, ovdje baš i ne mogu tako.

Na Rexu reagira na 35 mbara a na Agrotronu na 80 mbara. Tako da na Agrotronu treba napraviti više od 2 puta veći podtlak...

Koliko znam senzor mjeri podtlak - vakum i ako je prevelik vakum onda proradi presostat. Znači spajaju se kontakti. Po nekoj logici ako u radu spojim dvije žice s njega trebalo bi signalizirati grešku.

Matić

Novi član
Tu od
8 Stu 2020
Poruka
20
Da li neko ima šifre za onih 12 stavki koje se pojave na displeju kada ih aktivirate podizanjem ručne, davanjem kontakta i držanjem ablendera?

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Koje su to šifre ? I kako doći točno do njih ?

Imam radionički priručnik od MK3, možda tamo ima nešto....

Matić

Novi član
Tu od
8 Stu 2020
Poruka
20
Šifre su koliko sam uspeo da saznam pokazatelj radnih sati motora, stanja menjača...imam i ja radionički priručnik ali nisam video taj deo u njemu ili mi je promakao.Zanimljivo je, idu redom stavka po stavka od 1 do 12 ali u šiframa pa se ne zna koja šta znači bez uputstva.Obećao mi je jedan poznanik šifrarnik pa ću se javiti ako ga prosledi.Očekujem i posetu majstora koji treba da uradi kompletnu dijagnostiku el.sistema i parametara pa verovatno i on to ima samo nikako da dođe.

Najnoviji postovi

Na vrh