Nije napravio ni 20sati na ovom ulju, stavljeno je originalno ulje, neznam zasto je to izbacio, vidjet cu sutra ako opet izbaci gresku vozim mehanicaru da vidi.Tako je, vjerovatno treba zamijeniti novo ulje po fabrickim specifik
Neznam koje je ulje, tata je vozio na servis i kupio je orginal za agrofarm-a, gdje se gleda nivo ulja na njemu?, ali mislim da nije to problem jer je tata gledo prosli tjedan, al ga nisam pito gdje se gleda, traktor je nedavno stigao pa bas jos nisam vjest oko tog traktora. Sto se tice nivo ulja na motoru, to je ok, izmedju prve i druge crte.Provjeri nivo ulja.
Provjerit cu ujutro, mada nadam se da nije nista ozbiljno jer se upalila i ubrzo ugasila lampica.Moj ima iza kod kardana providno okoi kad je hladan tu se mora vidjeti nivo, a na Indiskom dajcu je na diferencijalu sa desne strane ima šaraf pa se odvrne i treba da je na rubu rupe ili malo da preljeva preko ruba.
Danas odradio oko 5hektara, nije se upalila ni jednom, nadam se da ce tako i ostati.Logično je da bi na manjku ulja kad se ugrije sijala stalno. Činjenica je da se toliko ulje ugrijalo da je u jednom momentu postalo toliko rijetko da je opao pritisak pa se lampica upalila. Neznam koliko je traktor star, može da oslabi i pumpa pa kad se ulje zagrije oslabi i pritisak hidraulike, imao sam taj slučaj na starom Torpedu kad ugrije ulje nije mogao kipovati veći teret na kiperki.