Po ogel ti je više neg kaj misliš...
Pitaj
@johabica koliko pokušaj košta
@jurek, a kaj ak se koriste isti spremnici za plavi i ED?
Pa nikad ga nemreš isprazniti do kapi.
Evo, prije osam godina za jedan Vento to je koštalo oko 11 - 12 tisuća kuna sve skupa - cijena pretrage oko iljadarku i nešto, kazna deset.
Plaćaš na dvije uplatnice -najprije dođe ona sa malim iznosom i onda se sav vesel nasmiješ i veliš - ah, pa nije to ništ strašno, a onda dojde još ona na deset tisuća za jedno tri tjedna, onda to već je strašno.
E, to smo platili i prodali Vento i kupili novu kiu Spotrage, tak da nas vrag više ne mami vlevati ložu u rezervoar - a bilo je baš nekak - kolko smo uštedjeli, toliko smo državi vratili, možda nešto i izgubili, koju tisućicu.
A evo, ima jedno dvije - tri godine kako nas je lažno prijavila jedna konkurentica sa placa kojoj je oči bola količina robe koju sam ja prodavala u odnosu na nju - nažvrljala mi je u prijavi zabranjene pesticide da sa njima špricam povrće, i da se vozim na ložu i plavi dizel - bila kućna prijateljica nekada pa izgubila taj status, a kada je bila ispričali smo njoj i mužu joj pokojnom o toj kazni za ložu sa Ventom za jednim nedjeljnim ručkom, a sadržaj prijave mi je pročitala poljoprivredna inspektorica.
Uglavnom, nakon Venta mi ložu niti plavi ne koristimo u nedopuštene svrhe, i kazne nakon provjere inspekcije nije bilo.
A prošlo proljeće je bilo baš hladno i muž je tokom ožujka skoro svakodnevno odlazio na benzinsku po lož ulje, pedeset - osamdeset litara nekada svaki dan, nekada svaki drugi za noćni rad termogena.
I došla nam je Carina u kontrolu - temeljem te sada potrošnje i one prijave od prije bivše prijateljice.
Uzorke su uzeli iz kombija i kedija, i veli carinik - ako je bilo u rezervoarina
dvadeset rezervoara tankanja lože ili plavoga prije zadnjeg punjenja, sadašnja metoda analize će to pokazati.
Bez skidanja rezervoara i čistog temeljitog ispiranja nema šanse da ne ostanu tragovi - sadšnje analize su toliko sofisticirane da će to pokazati.
Kaj da velim - iako smo znali da smo svu ložu skurili u termogenima a ne u autima i sve su si poslikali, čekanje na rezultat analize je malo dignuo tlak.
Sve je bilo ok - sada nije bilo kazne.
Tako da se ne isplati, a pogotovo je sada opasno voziti se na lož ulje - tu ti vide svaku kupovinu na benzinskoj sada i bez da te netko prijavi će doći u kontrolu.