• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema pri kupnji MTK-a Labin 14 ks,IMT 40? ili neki treći??

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976
Nemoj me jest, morat ću i ja svom mondialu dignut cijenu s obzirom da moj nema ni dva radna sata, al bar je čovjek stavio cijenu a ne kao 99% oglasa bez cijene ili napiše povoljno a ono kad nazoveš cijena veća nego novo. A kaj se tiće cijena ja nisam primijetio poskupljenje, prošlu godinu je jasno bila naznačena redovna cijena i cijena na akciji, a to što je akcija ukinuta od Nove Godine je druga stvar.

zašto ga prodaješ??

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Ovdje se moram složit za košnju, ja imam samohodnu kosilicu, snage motora 5,5 ks s tri brzine i zahvatom 55 cm, ima aluminijsko kučište pa je dosta teža u odnosu na kosilicu koja ima obično limeno kučište i moram reč da ta niš ne osjeti, kosit mogu u trečoj brzini bez problema samo mi se neda trčat za njom, tako da 7 ks je za roto kosu od 80 cm sasvim dosta i previše, najviše snage treba za plug i frezu.

ako se radi o manjoj površini nevelim,onda je to dosta snage,ali ja govorim o površini sa više hiljada kvadratnih metara.za vrt od 100 kvadrata je to možda dosta ali za košnju sa rotokosom(helikopetrom) je ipak potrebno više snage. viša trava bi je stoposto gušila.

volio bih da neko u mojoj blizini ima ovu samohodnu sa 5,5 pa da probam.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976
ima sestra moja samohodni viking od oko 5 konja,al ne bi ja s njome u veliku travu...nije ona za to

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ima sestra moja samohodni viking od oko 5 konja,al ne bi ja s njome u veliku travu...nije ona za to

stoposto onaj kao u Bobe sa plastičnim točkićima,to je za parkove.za ozbiljan rad treba malo više snage i kvalitete materijala

S

staffmen

Guest
ja mislim da 8ks +80cm rotacionka ide skupa sigurno.

ja imam striznu kosu 130cm i teram ju bez problema. kosi sam jednom 3 sata u komadu i potrosio 5 litara benzina. na skoro ful gasu.
povrsina je negdi oko 2000m2
zvuci nevjerojatno al istinito je jer sam se i ja cudio.
trava do kuka visoka, gusta, jos izmedu visoke trave raste ona niska ko mahovina koja je gusta u pm al labinac ju dere ko lud.

i ugl nije sve tak bajno.
ja sam kosio to sebi za sjeno a to je ledina od jedne zenske koja je meni krivo objasnila koji komad trebam pokosit. I.... dodem ja drugi dan da okrenem tu travu kad ono NEMA JE...:lol::lol::lol: valjda si je pravi gazda pobro travu, a ja osto bez svega jer sam krivi komad pokosio.
osto bez 5 l benge i mogo sam se samo divit kak je kosa ljepo rezala travu i kak sam ljepo pokosil da travke nije ostalo koja raste a bogme i one koje pokosene:lol::lol:

ugl pustolovine strasno....ahaha:finga:

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Nisu ti te vrtne kosilice za neke površine velike, sporo to ide s njima a i mora biti podloga ravna, po neravnom terenu bi samo zapinjala, postoje one veće profi kao što Jeffy ima ali mislim da ni te nisu za neke grbave neodržavane terene a i naravno da to nije za visoku travu nego za redovito košenje komunalnih površina, travnjaka i sl. http://www.mehagro.net/kosilice/Tomo Vinkovic-Prima kosilice.htm

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
ja mislim da 8ks +80cm rotacionka ide skupa sigurno.

ja imam striznu kosu 130cm i teram ju bez problema. kosi sam jednom 3 sata u komadu i potrosio 5 litara benzina. na skoro ful gasu.
povrsina je negdi oko 2000m2
zvuci nevjerojatno al istinito je jer sam se i ja cudio.
trava do kuka visoka, gusta, jos izmedu visoke trave raste ona niska ko mahovina koja je gusta u pm al labinac ju dere ko lud.

i ugl nije sve tak bajno.
ja sam kosio to sebi za sjeno a to je ledina od jedne zenske koja je meni krivo objasnila koji komad trebam pokosit. I.... dodem ja drugi dan da okrenem tu travu kad ono NEMA JE...:lol::lol::lol: valjda si je pravi gazda pobro travu, a ja osto bez svega jer sam krivi komad pokosio.
osto bez 5 l benge i mogo sam se samo divit kak je kosa ljepo rezala travu i kak sam ljepo pokosil da travke nije ostalo koja raste a bogme i one koje pokosene:lol::lol:

ugl pustolovine strasno....ahaha:finga:

to je ok sa strižnom kosom.ona prođe,pokosi i to je to,a roto kosa je mora još i samljeti e tu ja vidim problem ako je premalo snage.možda se i varam

S

staffmen

Guest
to kaj ja kosim striznom kosom rotokosa nebi smjeela bit zahvata veceg od 50cm jer bi bilo preveliko opterecenje. tj jednostavno nebi islo.
strizna je zakon za sijeno i to nema druge...130 je ipak 130cm kad jednom prodem da se posteno vidi kolko je to a ne prodem 5 puta s guralicom po travnjaku doma i jos uvijek ne vidiim razliku di je pokoseno di nije
(dobro ajd sad serem):rolfer::rolfer:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
to kaj ja kosim striznom kosom rotokosa nebi smjeela bit zahvata veceg od 50cm jer bi bilo preveliko opterecenje. tj jednostavno nebi islo.
strizna je zakon za sijeno i to nema druge...130 je ipak 130cm kad jednom prodem da se posteno vidi kolko je to a ne prodem 5 puta s guralicom po travnjaku doma i jos uvijek ne vidiim razliku di je pokoseno di nije
(dobro ajd sad serem):rolfer::rolfer:

razmijem. ja bih jedan dio kosio strižnom a drugi dio nema šanse bez roto ili ručno,sve ostalo je gnjavaža.

S

staffmen

Guest
meni boja pre pre....:shock::shock:
joj da imam lovu prodo bi i srbina i labinca i kupio jednog specijala sa rotokosom, striznom, kardankom i frezom i bio bi faca u selu.:lol::lol:

S

staffmen

Guest
a dobro al kaj je da je to je relativno nov stroj.
vise se isplati uzet to nego labinca starog sa kardankom koji kosta isto 20tkn
100rh i nije nesto previse.
ja tolko napravim u dvije godine.

B

Bagudina

Guest
Da samo dam komentar na oglas iznad oznake motora stoji garancija vrijedi još godinu dana i to je točno, vrijedi samo za motor, za ostalo je bila godinu dana.

Previše para, ako uzmemo u obzir da na novi stroj se može izbiti još nekih 10% popusta te još koji dodatni % na sajmu. a na novi motor imaš 2 godine garancije.

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
Previše para, ako uzmemo u obzir da na novi stroj se može izbiti još nekih 10% popusta te još koji dodatni % na sajmu. a na novi motor imaš 2 godine garancije.

Treba mu izbiti još 2000 kn minimalno. :vragek:

S

staffmen

Guest
izbilo bi mu se sigurno...:mrgreen:
kad bi mu pokazo 18ooo ili cak 20oookn da vidis kak bi dao.
ne kaze se uzalud prvi kupac je najbolji kupac.:mrgreen:

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
237
znaci motor sam pogodio.:D

80cm?? cak 90??
pa jel se muci on sa tom kosom?!
ja sam mislio napravit sebi doma jednu zahvata 80 za kosit dvoriste.
kakvi su rezultati kosnje?! dal je isto kao i sa guralicom ako se redovno kosi?

Nisam siguran za promjer.

Ako kosiš redovito ko golf teren.:supz:

Muči se samo ako kosiš previsoku travu pa je povalja.
Zaboravio sam reći da se i na prednjim kotačima podešava visina (ima nekakve distance).

Posljednje uređivanje:

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976

da,ali ovdje dobiješ i priključke,koliko sam skužio,a samo novi bez ičega toliko dođe u trgovini...

Najnoviji postovi

Na vrh