• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema pri kupnji MTK-a Labin 14 ks,IMT 40? ili neki treći??

S

staffmen

Guest
Ja kupio zanon malčer za labinca tsm 600, javim dojmove.

koji labinac
special ili mondial?

60cm i mondial moze terat

ajd iznesi dojmeove i ako meze stavi pokoju sliku

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
kolko si platio i gdje?

nemoj da dugo čekamo te dojmove

U messisu, cijena je ova navedena manje 5% za gotovinu. Požurio sam sa kupnjom jer im cijena od veljače ide gore ( 5-10%). Za sad bude na mirovanju, ali u veljači kad zatopli budem čistio jedan zapušteni vočnjak, pa budemo vidjeli kakav je u praksi. Ovak izgleda ko bombon.

Btw opčenito cijene rastu da je to katastrofa. Treba sad kupiti repromaterijal, a i sve ostalo ako se može. Kaže mi jedan trgovac da gotovo nema artikla koji naručuju a da cijena nejde gore.

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
koji labinac
special ili mondial?

60cm i mondial moze terat

ajd iznesi dojmeove i ako meze stavi pokoju sliku

Dvoumio sam se između 62 i 92, čak sam postavio i na našem forumu pitanje, ali nitko nije dao konkretni odgovor. Pročito sam da neko na forumu ima tsm 900 na TV 18ks i reko je da mu je problem uzbrdo, pa si mislim bolje da se ja 50% nahodam nego da mučim stroj. Ipak je to 12ks.

EDIT: specijal je

Još jedna zanimljiva stvar. Pito sam jel da uzmem od zanona ili od ino brežice, ali nitko nije odgovarao (valjda vam idem na živce :) ) Uglavnom to su gotovo isti malčeri. Mislim da je zanon orginal, a ino ili ima licencu ili sastavlja po njihovom nacrtu (ispravite me ako griješim). Ino brežice je skuplji za nekih 1000 kn:shock::shock:

S

staffmen

Guest
ja bi ti drage volje odgovorio ali nemam iskustva s njim pa bolje da ne pisem.
a ostali...:roll: neznam...mozda su malceri slabije zastupljeni pa nisu znali kaj da napisu.
koji motor imas? 3ld510 ili lda450?

outlanderzg

Član
Tu od
1 Sij 2011
Poruka
401
ja bi ti drage volje odgovorio ali nemam iskustva s njim pa bolje da ne pisem.
a ostali...:roll: neznam...mozda su malceri slabije zastupljeni pa nisu znali kaj da napisu.
koji motor imas? 3ld510 ili lda450?

3ld511 (sa elektropaljenjem), nominalno to je 14ks, možda i ima 14ks ali dok nije na stroju. Na specijalu je stvarna snaga 12,2 KS. Ispravite me ako griješim :) .Danas svi varaju s KS

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
U messisu, cijena je ova navedena manje 5% za gotovinu. Požurio sam sa kupnjom jer im cijena od veljače ide gore ( 5-10%). Za sad bude na mirovanju, ali u veljači kad zatopli budem čistio jedan zapušteni vočnjak, pa budemo vidjeli kakav je u praksi. Ovak izgleda ko bombon.

Btw opčenito cijene rastu da je to katastrofa. Treba sad kupiti repromaterijal, a i sve ostalo ako se može. Kaže mi jedan trgovac da gotovo nema artikla koji naručuju a da cijena nejde gore.

ti ko političar,nereče nam cijenu :)

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Invertor.
Neki ga mondijali iGOLDONIji imaju tvornički.Za one koji nemaju postoji ugradbeni njega se stavlja između motora i getribe (ako ga usrijen iskopat poslikat ću ako ne možda iman koje upustvo.)

Nisan danas uspil "iskopat"pa evo iz knjige

Prilozi

• DSC00290.JPG
    DSC00290.JPG
    30.2 KB · Pregleda: 689
  • DSC00289.JPG
    DSC00289.JPG
    27.8 KB · Pregleda: 840

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Onaj tvornički invertitor se može bez problema šaltati dok motor radi.
SAMO TREBA KUPLUNG BITI ODVOJEN (pritisnut).

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Onaj tvornički invertitor se može bez problema šaltati dok motor radi.
SAMO TREBA KUPLUNG BITI ODVOJEN (pritisnut).
Jasna je stvar da je to napisano tak da se ne bi igrali s tim .
Kad se prebaci inverter treba okrenuti ručke , inaće imammo situaciju da freza radi "u rikverc" ..pa si možeš pofrezati noge .

Rekao si na mundijala odfićeka , treba oretati smjer ili dobro vrti ?
Pretpostavlja da je sve bilo kao na fići , poluosovine , dif , sve?

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Jasna je stvar da je to napisano tak da se ne bi igrali s tim .
Kad se prebaci inverter treba okrenuti ručke , inaće imammo situaciju da freza radi "u rikverc" ..pa si možeš pofrezati noge .

...
Probal sam i ovo, samo je poklopac freze bil dignut. Štel sam izmlatiti drač u goricama, ali se freza presporo vrti, tak da ga je samo namatala na nože.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
J...

Rekao si na mundijala odfićeka , treba oretati smjer ili dobro vrti ?
Pretpostavlja da je sve bilo kao na fići , poluosovine , dif , sve?
Prodal sam Mondiala prije nego sam nabavil getribu. Mislim da bi trebalo okretati. Ja sam to zamislil tak da se ostavi getriba u položaju kao na Fići (jer inače treba okretati birač brzina) a lancem povezati kardan sa spojničkom osovinom.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Prodal sam Mondiala prije nego sam nabavil getribu. Mislim da bi trebalo okretati. Ja sam to zamislil tak da se ostavi getriba u položaju kao na Fići (jer inače treba okretati birač brzina) a lancem povezati kardan sa spojničkom osovinom.
To je onda da prostiš drek :partyman:

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371

Čovik !!!!!
Zašto od fićeka getriba? I ktome još okrećat ! Pa imaš puno boljih rješenja i ništa ne trebaš kemijat nego samo sitnice pripasat.Razmisli malo.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Čovik !!!!!
Zašto od fićeka getriba? I ktome još okrećat ! Pa imaš puno boljih rješenja i ništa ne trebaš kemijat nego samo sitnice pripasat.Razmisli malo.
Zašto? Zbog veće prohodnosti. Od Spačeka ili Dijane je bilo jako teško naći.
Istina, danas ima puno boljih rješenja.
To mi je trebalo da ne moram voziti MTK na prikolici, da ide brže po cesti od samog MTK.
Muta Maestral, kojeg sad imam, ima transportnu brzinu, pa sam zato odustal. Osim toga, nema više ni vinograda :lol:

VikendSeljacina

Aktivni član
Tu od
4 Ruj 2010
Poruka
237
Slučajno sam vlasnik rotacione kosilice
slika004319.jpg

Zadovoljan sam košnjom, može se spustiti nisko jedini problem je ako ne stigneš na vikend pa trava naraste, ali zato služi strižna kosa.
Nož za kosu je masivni komad flaha.
Moja zamjerka kosilici je priključak za izlazno vratilo jer u originalu se radi o komadu osovine koji veže kardanski zglob i ozubjenu mufu (koja je zavarena Na osovinu)
Mufa (ozubljena puškica ili kako je ko zove) je bila sirova i brzo su se pojeli zubi, a originalna od LP je termički obrađena.
Kad zam zavario originalnu na osovinu kod večih kuteva (jako visoko ili nisko) dolazi do večeg opterečenja na izlazno vratilo MTK a zbog tvrdoče mufe (i zbog toga što nove nemaju ozubljenje po cijeloj dužini nego prazninu od cca 10mm po sredini) napravio sam si oštečenje izlaznog vratila.
Nije ništa tragično ali je oštečenje.
Trenutno slažem oslonac za osovinu kosilice preko 2 ležaja.

Najnoviji postovi

Na vrh