• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema pri kupnji MTK-a Labin 14 ks,IMT 40? ili neki treći??

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Evo malo kako freza bcs, ima bržu frezu za 50% od konkurencije, vidite koliko baca na ručkama operatera a ide u zemlju koja nije orana i kako napravi u jednom prohodu, videa ima 5 komada u nizu jedan za drugim http://www.youtube.com/watch?v=gUSXxaDLAC8&feature=mfu_in_order&list=UL

ovako to radi moj labinprogres mondial greenykoji ima sporiju frezu, vidi se razlika u korist BCS-a http://www.youtube.com/watch?v=Jx0qKdhe_GA&feature=related

Zvah kolegu koji ima BCS 740 motokultivator s kojim samo kosi da ga pitam kako je zadovoljan kaže da je zadovoljan, motor honda benzinac lijepo radi, ne trese i ne buči kao dizel, ako je veliko brdo onda mora pridržavat ručke malo jer sam ga pitao kako se ponaša kad kosi ubrdo ali i na kraju kaže da je za 25000 kn koliko ga je platio s kosom mogao kupiti traktor s kosom što je točno. Ja imam kosilicu BCS 622 i mogu reč da se na njima getribe ne kvare. Eto teško je dati neki savjet da bude jeftino i dobro i da bude stroj dobar i za košnju i oranje i frezanje. Ako je masivniji normalno da je bolji za oranje, za frezanje definitivno najbolji BCS a što se tiće košnje moram reći i da je tu BCS jak samo novo je preveliki luksuz kupiti. Eto nadam se da ti se nikud ne žuri i nemoj srljati kao ja kad imam novaca pa preplačivati stvari pa onda kad vidim da sam mogao puno jeftinije proč lupat se u glavu.
To ti i nije neka prednost. Imal sam Mondiala i Mutu Maestrala. Oba sa LA300 motorom, dakle identične snage.
Mondial je vrtil 20 noževa i 70cm, a Maestral jedva vrti 16 noževa i 60cm zahvata.
S druge strane, Mondial manje usitni zemlju, i to je prednost za vinograde, pogotovo jer može frezati u 2. brzini (s 4.00-8 kotačima).
Muta je bolja za košnju i komunalne stvari, dok je Mondial broj 1 za frezanje.
Najbolju stvar ima Super Specijal: 2 brzine kardana. Nisam siguran jel' BCS to ima.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
upravo gledam novi cijenik proizvoda Labin Progres koje prodaje Entrada, podigli su cijene :(
dolazi sezona
29qazo8.gif

Evo malo kako freza bcs, ima bržu frezu za 50% od konkurencije, vidite koliko baca na ručkama operatera a ide u zemlju koja nije orana i kako napravi u jednom prohodu, videa ima 5 komada u nizu jedan za drugim http://www.youtube.com/watch?v=gUSXxaDLAC8&feature=mfu_in_order&list=UL
50 % brža freza je marketinški trik ,isto kao o 0.49 razgovori u TELE 2

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Evo malo kako freza bcs, ima bržu frezu za 50% od konkurencije, vidite koliko baca na ručkama operatera a ide u zemlju koja nije orana .

Ovih dana kad malo prosuši snimit ću videozapis kako žena freza 14icom,koliko duboko i koliko brzo zemlju koja ni orana.Na ovim se snimkama vidi da čeprka.
Dva stroja kad uspoređuješ moraš to napravit u identičnim uvjetima da bi se moglo govorit o razlici u učinku.

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Pa na videu se jasno vidi što BCS radi i koliko je miran u radu, na 5 videu ide uz plastenik po travi i freza i vidi se koji je rezultat a bome se vidi i da baja s mondialom drglja po već isfrezanom a da je išao po brazdi sigurno rezultat ne bi bio ni približno isfrezano kao iza BCS-a, iako imam Labinprogresa ugodnije se osječam ako govorim istinu.

A što se tiće tvog odgovora BERTOLINI baš bi volio da mi ti sponzoriraš put do daneka pa da ja sa novim mondialom i on BCS-om 720 u klasi mog motokultivatora stanemo jedan pored drugog i napravimo video kako se motokultivatori ponašaju u radu i kakav je učinak u prvom prohodu.

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
ugodnije se osječam ako govorim istinu.

A što se tiće tvog odgovora BERTOLINI baš bi volio da mi ti sponzoriraš put do daneka pa da ja sa novim mondialom i on BCS-om 720 u klasi mog motokultivatora stanemo jedan pored drugog i napravimo video kako se motokultivatori ponašaju u radu i kakav je učinak u prvom prohodu.[/QUOTE]

Moje je mišljenje i možda ga netko pobije kontra argumentima.
Mondijal je spor .A ono na snimci je čeprkanje.Iman jednog bertolinija u toj klasi isto možeš divljat njime ima dvije brzine frezanja i možeš čeprkat njime.Nisam rekao da taj mtk na snimci ni bolji od mondijala.Volio bi da odradiš jedan radni dan frezanja samnom i znao bi o čemu pišem i imao bi za put i ostalo bi za đeparac vjeruj mi.Ponegdje je zemlja toliko tvrda daGOLDONI14ica krene gonjena frezom unatoč težini 230kg mtk+2x22kg utega + blokada.Da je tvrda (neobrađivana)podlogana onom videozapisu i da je pritisnuo ručke išao bi on još brže.Jer bi se bez utega vozil po frezi.To na snimci je samo prezentacija.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
vidi se da ovaj nema pojma o frezanju

Nije stvar u tome da li zna ili ne zna,možda ne zna .
Ovo sam dao kao primjer kontra argumenta jer kaže yes21 da je na njegovim filmićima zemlja neorana i da veći okretajei potpomažu da freza ne poleti odnosno fino "nafreza ".
Aposulutno je toćno da ako se frza vrti većim okretajima teže dolazi to tog poletanja ..samo za veće okretaje treba više snage :supz:..ili bcs (kaj bi voli da netko dokaže ima manji promjer bubnja s noževima ..pa mu dođe na isto ..bitna je obodna brzina noža a ne broj okretaja bubnja)
uh,to se i meni zna dogoditi kad naletiš na nešto tvrđega,samo poleti....
Jednom si napisao da frezaš niz brijeg -ježim se od toga .
Da samo znaš koliko e ljudi ostalo bez stopala radi takve zajebnacije .
Kad MTK poleti izađe iz zemlje ..napikne se na motor i momentalno stane/uspori ...tad je freza u zraku put za noge je slobodan a podlete ispod .

ivanz

Aktivni član
Tu od
29 Pro 2010
Poruka
4,482
koliko duboko idu freze????

po oranju, i tamo gdje nije.....

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Na ovom motoru ne vidim dobro pločicu ali kopačice i manji mtk imali su isti ovakav motor od 8i10ps. Na motoru osim pločice izvana nema okom vidne razlike.Kad bi taj motor dotrajal ljudi bi ga mjenjali sa450 traktorskim ili industrijskim zavisi koji paši.Sutra ću pokušat iskopat jedan i drugi i poslikat.

Evo jedan naoko identičan 50ccm zapremine manjim (samo remenica je ručni rad)
DSC00259.JPG

DSC00260.JPG

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976
Jednom si napisao da frezaš niz brijeg -ježim se od toga .
Da samo znaš koliko e ljudi ostalo bez stopala radi takve zajebnacije .
Kad MTK poleti izađe iz zemlje ..napikne se na motor i momentalno stane/uspori ...tad je freza u zraku put za noge je slobodan a podlete ispod .

ma nije sad da je to veliki brijeg,a i freza se u 1 ili 2 brzini tak da može teško doći do popikavanja,a i tu je zemlja meka za obradu
a i da dođe do toga bolje ga pustit da ode vrit nego se hrvat i još najebat...

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
612
koliko duboko idu freze????

po oranju, i tamo gdje nije.....

Moja oko 15cm, ako je baš zabiješ možda koji više, nisam nikad mjerio metrom. al tolko može u 2 ili trećem prohodu, u prvom nemaš šanse više od 15 i to po svježe izoranom.

iwanho

Iskusan lik
Tu od
30 Lis 2008
Poruka
8,730
Imam BCS 740 7,5 KS diesel s frezom 66 cm i strižnom kosom 115 cm euro greben.
Freza nije za cjelinu. Kultivator je prelagan i poleti. Za poorano i za međurednu obradu u kuruzi sam prezadovoljan.
Kosa mi je malo prelagana za uzbrdo. Htel sam kupit sa zahvatom 130 cm, ali nije bilo, a 155 cm se nisam usudil. Sad vidim da sam pogrešil, jer bi 155 cm tjeral bez brige.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Imam BCS 740 7,5 KS diesel s frezom 66 cm i strižnom kosom 115 cm euro greben.
Freza nije za cjelinu. Kultivator je prelagan i poleti. Za poorano i za međurednu obradu u kuruzi sam prezadovoljan.
Kosa mi je malo prelagana za uzbrdo. Htel sam kupit sa zahvatom 130 cm, ali nije bilo, a 155 cm se nisam usudil. Sad vidim da sam pogrešil, jer bi 155 cm tjeral bez brige.
Ajde molim te izmjeri promjer bubnja freze /noževa ?
TPS-ova striža kosa ima pomićni uteg kojim se kompenzira dizanje grebena uz brdo

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371
Ajde molim te izmjeri promjer bubnja freze /noževa ?
TPS-ova striža kosa ima pomićni uteg kojim se kompenzira dizanje grebena uz brdo

Za TPSa i GOLDONIja imaš produžetke za priključke kojima pomičeš težište.

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976
pa ti uvjek imaš asa u rukavu.......:supris:

Na vrh