• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dilema pri kupnji MTK-a Labin 14 ks,IMT 40? ili neki treći??

mtd001

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
20 Svi 2010
Poruka
6,976
sad kad sam bio u M.Središću u povratku sam vidio poljoprivrednu radnju (kod) Karlovca,neznam kako se tačno zove i vidio izložene nekoliko MTK.

sad me j..i ako znam.....:scratch...da nije Mateša commerce u draganiću..:scratch

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Djeluje mi veliko za igrat se s njim u brdu, koja je to marka, prvi put vidim, gdje je servis za to i dijelovi?Da mateša commerce, vjerovatno ona trgovina prije ulaska u Karlovac na Turnju.

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
seljačić , ovo je ljepa igračka , vjerojatno nije ni skupa (nadam se)
Ne znam ništa o njoj kaj ne zna goolge ..provjeri dostupnost priključka prije nego napraviš selekciju .
vjerujem da ima okretne ručke pošto razmišljaš o malčeru .
Uz vočnjak dobro uspjevaju guske , tako zaokružiš ekološku proizvodnju ..možda i pokoja ovca nađe mir unutra itd.

Posljednje uređivanje od moderatora:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
sad me j..i ako znam.....:scratch...da nije Mateša commerce u draganiću..:scratch

mislim da jeste.bilo je već mrak kad sam prolazio.još sam mislio navratiti kod čovjeka da vidim njegov mtk i malčer na njemu i da kupim lavandinog ulja ali je već bilo kasno.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
seljačić , ovo je ljepa igračka , vjerojatno nije ni skupa (nadam se)
Ne znam ništa o njoj kaj ne zna goolge ..provjeri dostupnost priključka prije nego napraviš selekciju .
vjerujem da ima okretne ručke pošto razmišljaš o malčeru .
Uz vočnjak dobro uspjevaju guske , tako zaokružiš ekološku proizvodnju ..možda i pokoja ovca nađe mir unutra itd.

kaže mi čovjek da je 2006 godište.ima papire kod kuće koje idem za koji dan vidjeti i da se ta mašina proba.koliko vidim na istog se može staviti paljenje na ključ jer ima anlaser i mjesto za akumulator.
ovo je rađeno u gradačcu a sve je stizalo iz italije.
jel ovaj motor na njemu dobar? koliko sam vidio da je isti motor i kod super green spec. ili kako se već zove taj labinov mtk sa 14 ks.
ovaj stoji kraj ceste na prikolici pa nisam mogo skidati priključak da vidim kako to sve ide.

ručke su okretne jer mi je reko čovjek da tako kosi sa njim.
cijena je reko oko 2000 eura ali da ćemo se nagoditi jer mu netreba.
što se ovčica tiče eno od jutros jedna u štali sa dvoje mladih,sad sam bio kod njih da se upoznaju sa mojim tornjacima.ližu se kroz ogradu :)

baustelac99

Aktivni član
Tu od
5 Sij 2009
Poruka
612
Jel se ti iz Gradačca još uvijek proizvode? skužio sam da je "domaći" jer na frezi piše nešto po domaću.
Vidim da su pametno rješili poteznicu za prikolicu, tako možeš vozit prikolicu i frezu zajedno.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Jel se ti iz Gradačca još uvijek proizvode? skužio sam da je "domaći" jer na frezi piše nešto po domaću.
Vidim da su pametno rješili poteznicu za prikolicu, tako možeš vozit prikolicu i frezu zajedno.

neznam dali se proizvode još. reče mi danas komšija da su ovi iz gradačca radili sa firmom benassi ali da je prodaja išla jako slabo jer su preskupi za tržište BiH.

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
seljačić to za kosit u brdu nije, pretpostavljam da ima diferencijal a vidim da nema kočnice, pa kako bi ti s tim manevrirao oko vočki i okretao se misli da je na ruke bez kočnica to preteško, ova kvrga od dizel motora kad se zakrenu ručke da se ide kosit pa još ubrdo morat ćeš stalno držat da ti se motokultivator ne prevrne unazad i to jako, moja pretpostavka. Probat ga s kosom u brdu pa ako ne ide kako očekuješ lijepo dalje traži.

Posljednje uređivanje:

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
seljačić to za kosit u brdu nije, pretpostavljam da ima diferencijal a vidim da nema kočnice, pa kako bi ti s tim manevrirao oko vočki, ova kvrga od dizel motora kad se zakrenu ručke da se ide kosit pa još ubrdo morat ćeš stalno držat da ti se motokultivator ne prevrne unazad i to jako, moja pretpostavka. Probat ga s kosom u brdu pa ako ne ide kako očekuješ lijepo dalje traži.

samo dok snijeg stane,idemo u probu,ne samo kosa nego sve,plug,freza i kosa i to u brdu

sa manje ks ja nemam šta tražiti u brdu,kako ću malčirati sa manje ks? nema šanse

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,826
Malo su mi nježni kuplung i getriba za taj motor...pogotovo jer pogon kotača izgleda kao da je preko puža i pužnog kola. Ima li diferencijal i šperu?
Istina, ovaj MTK ima brzi priključak freze, no ima samo 4 noža po flanđi i nekak mi cijeli stroj djeluje slabašno u usporedbi sa Super Specijalom.
Može li imati pogonsku prikolicu?
Koliko ima brzina kardana?
Koliko ima brzina i kak su raspoređene?
Ima još pitanja. Ako nema kočnice, znači da ima samokočni puž poput Mondiala. To NIJE dobro za tak veliki stroj i to neće dugo trajati. Videl sam na jednoj Muti Maestral kak izgleda pužno kolo pri korištenju pogonske prikolice - nema zubi.

Jest da je motor izvrstan, ali ja bi ipak bježal od toga. Ne prodaje se bez veze gotovo novi stroj u pol cijene.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154
Malo su mi nježni kuplung i getriba za taj motor...pogotovo jer pogon kotača izgleda kao da je preko puža i pužnog kola. Ima li diferencijal i šperu?
Istina, ovaj MTK ima brzi priključak freze, no ima samo 4 noža po flanđi i nekak mi cijeli stroj djeluje slabašno u usporedbi sa Super Specijalom.
Ima još pitanja. Ako nema kočnice, znači da ima samokočni puž poput Mondiala. To NIJE dobro za tak veliki stroj i to neće dugo trajati. Videl sam na jednoj Muti Maestral kak izgleda pužno kolo pri korištenju pogonske prikolice - nema zubi.

Jest da je motor izvrstan, ali ja bi ipak bježal od toga. Ne prodaje se bez veze gotovo novi stroj u pol cijene.

na jednoj od slika ima raspored brzina ali se slabo vidi jer pločica blješti pri slikanju.za ostalo neznam dok neprobam.možda danas uspijem više saznati.

V

VTZ

Guest
Ja sam imao nekad takav Lombardini dizel motor od 14 KS, ugrađen na daleko veću i jaču getribu motokultivatora, s dva izvoda kardana. Donji kardan bio je sinhroniziran s mjenjačem, služio je za pogon kardanske prikolice. Gornji kardan vrtio se sinhrono s radilicom.

Ali to je bio stroj kojeg bi u vinogradu morali držati dvojica kod frezanja, tako da nam je uglavnom služio za prijevoz. Nešto vrlo slično ovome, plus prikolica s kardanskim pogonom.

c5880_23022009(002).jpg

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Ja sam imao nekad takav Lombardini dizel motor od 14 KS, ugrađen na daleko veću i jaču getribu motokultivatora, s dva izvoda kardana. Donji kardan bio je sinhroniziran s mjenjačem, služio je za pogon kardanske prikolice. Gornji kardan vrtio se sinhrono s radilicom.

Ali to je bio stroj kojeg bi u vinogradu morali držati dvojica kod frezanja, tako da nam je uglavnom služio za prijevoz. Nešto vrlo slično ovome, plus prikolica s kardanskim pogonom.

c5880_23022009(002).jpg

Ovo je slika tvog nekadašnjeg stroja?...pa ovo je kolko ja vidim kopačica, a ne MTK:scratch

V

VTZ

Guest
Ovo je slika tvog nekadašnjeg stroja?...pa ovo je kolko ja vidim kopačica, a ne MTK

Naravno da nije, to sam pronašao na netu. Vrlo je sličan mojem, samo ja kopačice nisam ni imao, niti sam ih koristio.

seljačić

Aktivni član
Tu od
8 Velj 2009
Poruka
2,154

bio sam opet kod tipa.on je nakupac.nezna ništa o njemu.plug i kosa su novi,niti lak nije spao sa njih,frezu ste vidjeli. koliko sam vidio ima kočnice na oba točka,brzine nemogu odgonetnuti jer ih ima dvije ili tri u oba smjera,bar tako meni izgleda.ručke se okreću. ima samo jedan kardanski izlaz na kojeg se kači ili prikolica ili priključci.na svim priključcima piše ista firma iz gradačca.
neznam šta da radim. neka ide sve u PM

jeffy

Aktivni član
Tu od
7 Ruj 2010
Poruka
1,433
Naravno da nije, to sam pronašao na netu. Vrlo je sličan mojem, samo ja kopačice nisam ni imao, niti sam ih koristio.

Aha, ma ja sam mislio da mi možeš opisati kakav posao u praksi napravi ovaj dogradni set za košnju, kak bi talijani rekli "Rulli taglia erba"

BERTOLINI

Aktivni član
Tu od
10 Stu 2010
Poruka
371

c5880_23022009(002).jpg

Na ovom motoru ne vidim dobro pločicu ali kopačice i manji mtk imali su isti ovakav motor od 8i10ps. Na motoru osim pločice izvana nema okom vidne razlike.Kad bi taj motor dotrajal ljudi bi ga mjenjali sa450 traktorskim ili industrijskim zavisi koji paši.Sutra ću pokušat iskopat jedan i drugi i poslikat.

21yes

Član
Tu od
22 Ožu 2008
Poruka
436
Evo malo kako freza bcs, ima bržu frezu za 50% od konkurencije, vidite koliko baca na ručkama operatera a ide u zemlju koja nije orana i kako napravi u jednom prohodu, videa ima 5 komada u nizu jedan za drugim http://www.youtube.com/watch?v=gUSXxaDLAC8&feature=mfu_in_order&list=UL

ovako to radi moj labinprogres mondial greenykoji ima sporiju frezu, vidi se razlika u korist BCS-a http://www.youtube.com/watch?v=Jx0qKdhe_GA&feature=related

Zvah kolegu koji ima BCS 740 motokultivator s kojim samo kosi da ga pitam kako je zadovoljan kaže da je zadovoljan, motor honda benzinac lijepo radi, ne trese i ne buči kao dizel, ako je veliko brdo onda mora pridržavat ručke malo jer sam ga pitao kako se ponaša kad kosi ubrdo ali i na kraju kaže da je za 25000 kn koliko ga je platio s kosom mogao kupiti traktor s kosom što je točno. Ja imam kosilicu BCS 622 i mogu reč da se na njima getribe ne kvare. Eto teško je dati neki savjet da bude jeftino i dobro i da bude stroj dobar i za košnju i oranje i frezanje. Ako je masivniji normalno da je bolji za oranje, za frezanje definitivno najbolji BCS a što se tiće košnje moram reći i da je tu BCS jak samo novo je preveliki luksuz kupiti. Eto nadam se da ti se nikud ne žuri i nemoj srljati kao ja kad imam novaca pa preplačivati stvari pa onda kad vidim da sam mogao puno jeftinije proč lupat se u glavu.

B

Bagudina

Guest
upravo gledam novi cijenik proizvoda Labin Progres koje prodaje Entrada, podigli su cijene :(

Najnoviji postovi

Na vrh