pa ti uvjek imaš asa u rukavu.......:supris:
Ajme ne.....asa u rukavu.Kod mene Ti je kao da su se dva miga sudarila pa dok "iskopam"ono što želim bude ajme ne!
pa ti uvjek imaš asa u rukavu.......:supris:
Imam BCS 740 7,5 KS diesel s frezom 66 cm i strižnom kosom 115 cm euro greben.
Freza nije za cjelinu. Kultivator je prelagan i poleti. Za poorano i za međurednu obradu u kuruzi sam prezadovoljan.
Kosa mi je malo prelagana za uzbrdo. Htel sam kupit sa zahvatom 130 cm, ali nije bilo, a 155 cm se nisam usudil. Sad vidim da sam pogrešil, jer bi 155 cm tjeral bez brige.
toga se najviše bojim......ljudi koji imaju, na hondama te kultivatore i onda slučajno malo uhvati tamo gdje nije orano, na kraju i samo poleti......ja koristim kopačice i s njima frezam......
freza je opterečenje i za traktor, koji također može pogurati......a ne kultivator
Znači da svaka brzina ima rikverc na drugoj ručici, tak da netrebaš šaltati mjenjač, nego samo invertor.
Na malom Mondialu to znači da imaš opet 3 brzine i rikverc kad okreneš ručke (za recimo košnju), a ne moraš kositi u rikvercu, kao na starijim modelima koji to nisu imali.
Imam ja domaći rad , prodam ti je :supz:dal si ikad radio rotacionu kosilicu za mondiala?
Pozdrav!
odgovor je djelomicno tocan.-ako se ne varam
ti imas na mondalu 3 brzine napred i 1 nazad, a kad preokrenes sjer onda imas isto to ali u nazad 3 a 1 naprijed.
takder dok presaltas u rikverc, ukolliko ti nisi iskljucio kardan, on ce se sam iskljucit (zbog sigurnosti npr dok frezas pa da ti prste ne posjece)
samo kod promjene smjera MOTOR MORA BITI UGASEN. (tak pise pored rucice sa :! ja nisam probao a niti necu mjenjati smjer u toku rada motora. Tak da ako mislis da dok nesto radis mjenjat smjer tak da ti mtk- ide brze u rikverc je prkomplicirano jer moras ugasit pa ponovo palit motor.
BERTOLINI- a i ostali.
dal si ikad radio rotacionu kosilicu za mondiala?
od cega bi ju bilo najlakse napraviti. Vjerujem od nekog diferencijala.
gledajuci malu kosilicu na guranje ona se vrti 3000 o/min znaci da bi omjer trebao biti 1/4 ili cak 1/5 (mondal se na ful gasu vrti 790 o/min na kardanu)
malo smo doma razglabali oko kosnje trave i potrosnje goriva pa se dosjetio mozda bi bilo jeftino napravit doma rotacionu kosilicu, radnog zahvata 70cm mozda i 80cm jer je sirina ove na guranje 50, a potrosnja je 1l/h.
bio bi puno brze gotov, a potrosnja kod mondiala nije preko 1,5 litre. (ne mislim ga vrtit na velikim okretajima max 75%gasa)
kaj se tice nagiba kose (da se moze prilagodavat terenu) oko toga se nebi zajeb jer mi je dvoriste ravno skroz pa za tim nema potrebe.
motor je 327ccm Acme Motori 8ks. Kaj mislite dal bi vrtio kosu od 80cm visina trave max 15cm. (kosim svaki tjedan a kad je ono najgore doba kad najjace raste svakih 5 dana)
ako je neko radio ili ima rotacionku nek podjeli to sa nama pa da vidim kak ide s tim.
takoder ak mozete stavit koju sliku bio bi vam zahvalan da vidim dal su rezultati isti kao i sa "guralicom"
Pozdrav!
Moraš shvatiti da to nije kosilica nego trgalica .http://www.forum.hr/showthread.php?p=22951734#post22951734
treći post prema dole.to bi bilo to ali nije mi nešto rezultat košnje za pohvalu.moželi to bolje?
@bertolini
ja ima ugradeni tvornicki i na njemu se nesmije mjenjat smjer dok motor radi.
(tako pise) kak je u praksi nisam probo.
imas mozda koju sliku?!
di si nabavio tu getribu!? koje su brzine vrtnje otrilike u svakoj brzini i u kojoj brzini je najbolje kosit. omjer snaga/brzina; kak mu je najlakse kosit
a kaj mislis o izradi od diferencijala?! jel bi bilo to dobro? i kolki je zahavt tih tvojih rotacionih kosilica
@seljacic
znam za tu temu na forumu i to sam vec vidio al kaj se rezultata kosnje tice nije bas i da se najbolje vidi a i to je i jako niska trava. Da je po mojem to jos nije za kosnju. jos barem 5 cm da naraste.
evo stranice od zanona i njihovih roto kosa i malcera i ostalih gluposti.
evo je nesto slicno kak bi bila moja roto kosa, samo bez nagiba.
KLIK na VIDEO!
http://www.zanon.it/cro/product_32.php
@bertolini
ja ima ugradeni tvornicki i na njemu se nesmije mjenjat smjer dok motor radi.
(tako pise) kak je u praksi nisam probo.
imas mozda koju sliku?!
di si nabavio tu getribu!? koje su brzine vrtnje otrilike u svakoj brzini i u kojoj brzini je najbolje kosit. omjer snaga/brzina; kak mu je najlakse kosit
a kaj mislis o izradi od diferencijala?! jel bi bilo to dobro? i kolki je zahavt tih tvojih rotacionih kosilica
@seljacic
znam za tu temu na forumu i to sam vec vidio al kaj se rezultata kosnje tice nije bas i da se najbolje vidi a i to je i jako niska trava. Da je po mojem to jos nije za kosnju. jos barem 5 cm da naraste.
evo stranice od zanona i njihovih roto kosa i malcera i ostalih gluposti.
evo je nesto slicno kak bi bila moja roto kosa, samo bez nagiba.
KLIK na VIDEO!
http://www.zanon.it/cro/product_32.php
cijena ove spravice je:
evo:mrgreen:
sve sam vec naso. na toj stranic postoji i sadilica za flance za MTK:supris::supris:
http://www.messis.hr/pdf/MESSIS_poljoprivreda_cjenik2010%20113PRO.pdf
evo i sadilice ako nekom treba
http://www.messis.hr/pdf/MESSIS_poljoprivreda_cjenik2010%2067PRO.pdf
seljacic ti si reko da bi najvise malcirao na onoj stranci di sam stavio video imas i ostale prikljucke za MTK pa mozes si pogledati.
sad si me zarazio,ova je još bolja za moju svrhu: Drobilica za travu FALK
gdje samo nađeš te cijene? ja za ovaj falk ih nemogu naći