kaj je s traktorom? Motokultivatori su za malo vrta pofrezat i malo kosit i to je njihovo, igračke uglavnom. Valjda goldoni ili labinprogres, najzastupljeniji su, ja imam labinprogres i ako je goldoni isti kao labinprogres onda mogu komotno reći da je BCS bolji ali treba imat novca za BCS a ne znam kakve su cijene dijelova nisam uspoređivao, BCS ima član danek pa ga pitaj ako hoćeš kakav je stroj. Imt nikako.
mtk je prvenstveno za obradu vrtova i plastenika i to frezanje,košnja da ali sa rotacionom,nikako sa strižnom jer od vibracija razjebe cijeli stroj.oranje ni pod razno jer to nije posel,više rivaš nego sami vlečeju. bcs je jako dobar stroj i u 5g nisam mijenjal ništ osim ulja,ali nije ni preveč delal,a istina je da je jako skup,ali ako si u mogučnosti i ako misliš malo više delati onda BCS.
ivanz....pa kaj se ti hrvaš s njime......:scratcha tek poslije toga se budeš osječao, ko da te vlak pregazio..
kaj ti oreš vrt na 30 cm......
ja orem sa specijalom bez problema,pa nećete orati s mtk-om ko sa traktorom...
..15 cm. ide bez problema ali opet ovisi o tipu zemlje
ivanz....pa kaj se ti hrvaš s njime......:scratch
nehrvam se ja.....nego vidim susjeda što radi.....ove godine je još bilo blatno, ima plug prekretač na f620, ubija i sebe i motokultivator......šteta je koristiti za te stvari.....
kod dizela, ovih lombardinija, treba ga znati upaliti......a i ružan je zvuk, previše mi je bučan......
za tu cjenu, na njegovom mjestu bi razmislio o TV, jer ipak je to traktor 4x4 ili vladimirec......pa imaš više otvorenih mogučnosti za što ga možeš koristiti.....gdje ipak samo sjediš......
neznam koja bi bila obradiva površina?????
ima na youtube filmića, kako se ore sa motokultivatorima......širina brazde 4 prsta, i nema brzinu da okreće brazdu, nego zemlju samo nasloni na oranje...... :rolfer:
Ja imam Hondu f 600 15 godina , kada sam razmišljao o nekom jačem stroju , mislio sam uzeti Labinca 14 ks. Po mom mišljenu najbolji motokultivator ( pravi stroj ) a u transportu mu nema ravnoga . Kardanska prikolica nosivosti 1.5 t nema gdije se nemože popeti ( osobno sam se u to uvjerio )
Čak sam razmišljao i o novom labincu , ali novi , samo motokultivator bez ijednog priključka košta 21 000 kuna :scratch . E sada još prikolica , freza ... cifra se popne do nekih 40 000 - 50 000 kn . Od novog sam odustao , i polovni se može naći za nekih 20 000 kuna .
Ali , uvijek ima ono ali , sve što se radi ... bilo oranj , frezanje , kosidba ...... sve trpe ruke i kičma , i stalno moraš hodati za strojem :madmana::scratch
Kada sam malo bolje razmislio .....:scratch hmmmmm pa to već imam .
Ja sam sa hondom f 600 bio prezadovoljan , ali nakon jedno 2 - 3 sata frezanja ruke ti se tresu dva dana poslje , imam i rotacionu kosilicu za hondu koja je strava , nisam još naišao na tako veliku travu koju nije mogla kositi , ali stalno hodaš iza njeznači prešao sam kilometara , i kilometara..
I onda dsam odlučio kupiti traktor ( traktorić )
Mišljenja sam da je svaki traktor ( traktorić ) bez obzira koliko konja imao , bolji od bilo kojeg motokultivatora , zato što lagano sjedneš , zapališ cigraretu... i piči ... nema lomljnja kičme i trganja ruku , bez obzira šta radio oranje , košenje , frezanje....
Tako da sam ja za traktor bez obzira bio to Tomo Vinković , Yanmar , ili neki treći....