• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

SAME Explorer 95 Classic

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Pitanje za znalce. Traktor upali normalno i nakon nekog vremena cca 15-20 min rada bilo kojeg počne crkavat ili se cak ugasi. Normalno upali, Filter goriva zamjenjen, casica oprana i povratni ventil novi. Sta mu se događa... Kao da mu pofali gotiva u tom trenutku.

komer

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
4,152
Mikrofilter u bosch pumpi si pregledao?
Neznam dal tvoja pumpa to ima,nalazi se obično na ulaznom vodu goriva u pumpu.
Ima feder pa pazi da ne izleti kada odšarafljuješ.veličine je kao vrh malog prsta.
Meni je bilo samo malo zaprljano a kada sam očistio kao da imam novi motor koji puca od snage:)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,585
Same nema klasičnu VT pumpu, već s svaki cilindar ima svoju pumpu montiranu u bloku.
Valja li AC pumpa?

maiky

Aktivni član
Tu od
9 Velj 2007
Poruka
1,584
Imaš neku prljavštinu u usisnoj cijevi znaci cijevi iz rezervara do ac pumpe...

toma84

Aktivni član
Tu od
10 Velj 2008
Poruka
2,007
Za AC pumpu ne znam nisam gledao to.
A moguća je i prljavstina nakon toliko godina...

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
29,585
Otvori ju i počisti sito.
Nama se to isto događalo, pa smo našli zaštopanu usisnu cijev.

mili90

Novi član
Tu od
25 Lis 2023
Poruka
4
Same silver zna li tko može li se gdje štelati pritisak od pumpe volana htio bih ga smanjiti. Stavljena je nova pumpa sad mi pri vecim obrtajima zuji orbitrol, volan radi normalno pri malom i velikom gasu samo je to zujanje jako. Orbitrol je provjeren kaze majstor da je uredu sve.

Axial

Član
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
82
Nemam pojma gdje se štela pritisak i da li se uopće može štelati (msilm da ne) ali na mom silveru postoji prigušnica koja se nalazi na hidrauličnom vodu između pumpe volana i orbitrola. To je komad cijevi većeg promjera koji unutar sebe ima manju cijev koja je izbušena i smanjuje taj šum. Inače to ulje poslije volana na silveru preko tlačnog filtera (onog skupog) putuje u mjenjač i koristi se za rad trobrzinskog powershifta ('agroshift'), reversera (ako ih ima ugrađene), uključivanje PVa, špera, prednje vuče, a višak ide na podmazivanje mehanike mjenjača. Ovo ostalo radi na daleko manjem tlaku od volana i uglavnom kada se ne koristi niti jedna funkcija (volan i sve ovo u mjenjaču, a to je većina vremena) sve slobodnim tokom ide na podmazivnje mjenjača.
Šum može nastati i od kavitacije u pumpi a to znači da bi onaj veliki filter na usisu mogao biti kritičan ili jednostavno negdje na usisu uz ulje pomalo vuče i zrak.

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh