Cowboy
Dobro znana faca
- Tu od
- 7 Velj 2011
- Poruka
- 2,449
Rađena je ta serija 69XX i tamo negdje 90-ih godina. Neznam tačno kad al znam da je rađena ponovo.@Kico: Kako je ovaj Zetor 93. godiste, zar to nisu malo starije serije :scratch
Rađena je ta serija 69XX i tamo negdje 90-ih godina. Neznam tačno kad al znam da je rađena ponovo.@Kico: Kako je ovaj Zetor 93. godiste, zar to nisu malo starije serije :scratch
jednostavno Torpedo se drobi, zato Torpedo nije sposoban biti glavni traktor na gospodarstvu.(osim ako radiš do 150 sati godišnje).
Nismo svi na pjeskovitoj zemlji i u ravnici, gdje torpedo može biti dobar. Vjerojatno imaš Torpedo, kužim da ga braniš , svako svog konja hvali,
ali budu realan.
Torpedo je dobro zamišljen traktor ,ali ima i profulanih modela( 9006, rx 100, rx 120 napisat ću i zašto), ali mu fali kvaliteta .
a i nije baš automobil iznutra, ne nudi ništa posenbno od udobnosti .
Znam da ga se ne može uspoređivati s JD , jer je i cijena nebo i zemlja, ali u svojoj konkurenciji imt, zetor , ursus , Štore, Belarus( mtz , ltz, vtz), nije prvi.
Jedina prednost mu je motor, i to dvije stvari ;mala potrošnja i izvrsno paljenje na hladnom, to stoji.
Ali i zetor do - 17, 18 Stupnjeva pali dobro , isprobano prije 2, 3 zime, sa zetorom 60 ks , više od 8000 rs , a bosch pumpa smrt , nikada skidana ni servisirana, a gorivo svakakvo.
Taj što navodiš je vjerojatno neispravan, tj. bosch pumpa i dize gotove .
jer akumukator i anlaser nisu jedini uvjeti za paljene , to znaš , nadam se .
To je samo 50% , ostalo su gorivo( bosch pumpa i dizne, gorivo) , ventili- podešenost i ostalo.
U ljetu svaki zapali, ali u zimi se vidi prava slika.
Kao što sam rekao da ću objasniti torpedo 9006, rx 100 ,120.
Ti traktori su trebali biti napravljeni na licenci serije Deutz-a u kojoj su 13006, 12006,10006- zf getriba . To bi onda bili pravi traktori ,prava konkurencija imt 5100 i 5135 i Rakovici 120, 130, zetoru crystalu 120, 12245.
Ovako 9006 je napravljen na getribi od 75-aka, tw 56.10 , koja je izvorno od deutz-a 7207 , negdje 65 ks. Jednostavno preslabo -premekano za tu snagu koju ima f6l912 .
Rx 100, 120 na nekoj talijanskoj getribi, snopovi se hoće raspustit, isto mekano., ne može konkurirati npr. zetoru crystalu.
Neznam kakvo je tvoje mišljenje i vas ostalih , ali po meni traktor mora biti traktor, a ne auto--->kad treba zapeti-povući onda se ne smije drobiti , jer onda nema smisla ulagati u taj traktor, jer je i ulaganje u stare strojeve ponekad skupo.
Ako želite udobnost auta u traktoru , to se onda i plača( jd, fendt, same .....).
Neokretni su modeli sa talijanskom predjom vučom koji imaju katastrofalno mali ajnšlag. Torpedo prednja vuča između ostalog konstrukcija je sa TAM 110 i ima osjetno veči ajnšlag, te nije neokretan.
Uostalom kako se ko odnosi prema traktoru i kako ga održava, tako ga traktor i služi.
nekad sam jako puno radio sa njime u oranju uslužno i vukao je 2x16 (traktor je bez prednje vuče) vukao je kombajn za repu oko 10 godina i jako puno izvadio radio sam preko 70 hektara sa njime (to je samo moje što sam radio sa njime) prije su se puno radile uslužno sada u zadnjih skoro pa 20 godina samo svoje i sve je sam radio jedino sam prije 5 godina kupio steyr 150 ks i onda se jako zatjerao u poljoprivredu ali sam jako mnogo novca izgubio tako da mi se nije isplatilo više raditi zemlju pa sam odustao od toga i prodao steyt i sada opet sad če več treču godinu za redom kako on sve radi ali samo oko 10 hektarabome si dobro sati napravio sa torpedom, koliko zemlje radiš i što još imaš uz njega, koji traktor.
torpedo je zakon jedino što im je mana što su spori na cesti a ovaku za povuči su zakon pogotovo za oranje jer imaju " specijalne brzine" spor je ali je jaki na snazi na točku
eh moj sa ruskim gumama 18.4 r 30 ide oko 30 možda malo manje pri punom ručnom gasu od 2200o/min i ja sam stavio pod navodnike specijalne brzine ja sam mislio to pod reduktore(radne brzine) moja mala ispravka malo sam se krivo izrazioNema on nikakve specijalne brzine, nego neke serije td 75 imaju zf mjenjač s radnim brzinama i eto od kuda mu snage
Spori možda jesu ovi manji, ali ne prespori, a što se tiće ovih većih, td 75-90, idu oni ko metak.
Imal sam prije td 75 sa zf mjenjačom bez prednje vuče i mogu reči da je to išlo prilično brzo brzo
Pozdrav.
Preporucujem Zetora samo zato sto je kod torpeda 75 ista getriba kao i kod TD 45,,znaci da je taj motor prejak za tu getribu i lako je rastrgne!!
rayer:rayer:gdje pa si ti to čil da ima 75-tica isti mjenjač kao 45-tica?? :finga:ajd da si reko 90-setka da ima isti mjenjač ko 75-tica ..a ovo da je neko rastrgel getribu na torpedu 75/90 nisam nikad čul :shock: jedino ak se našel neki biser pa je uspel polomitiPozdrav.
Preporucujem Zetora samo zato sto je kod torpeda 75 ista getriba kao i kod TD 45,,znaci da je taj motor prejak za tu getribu i lako je rastrgne!!
4506 ima 4 brzine plus rikverc i sve to na dva puta
Ti si Torepda 75 vozil ko i ja svemirski brod.
Inače bi zamjetio razliku, barem u konstrukciji mjenjača.