IKO kaže:Nema zaposlenih, nema ni dnevnica.
roko kaže:mislim da ima zaposlenih....prijaviš se u poreznu,mirovinsko....sve si plaćaš kao pravi obrt...ja sutra idem kod knjigovođe da me aktivirau sustav PDV-a i imam sreću što sam zaposlen kod prijatelja kao šum.tehničar, on mi plaća mirovinsko zdravstveno i sva ostala sr... pitao u poreznoj i kažu da nema problema,jedino što moram platit je knjigovođa i komorski doprinosi (tromjesečno) i naravno mjesečni PDV po izlaznim računima ako nemam ulaznih.... :scratch :scratch
Mozes uci u PDV i da nisi zaposlen u OPG-u. Ako planiras neka ulaganja (rekao bih i mala), isplati se uci u PDV ako i ne planiras imati oporezive isporuke od 85.000kn. Ima ovdje jedna rasprava o toj temi.roko kaže:... da hoću unići u sustav PDV-a (nisi obavezan ako nemaš godišnje preko 85.000,oo kuna izlazni računa) morao bih sam sebi plaćati plaću i ostale doprinose, ........
Potpisujem. To je razlog zasto sam i inzistirao da se otvori ova grupa tema.roko kaže:treba malo više rapravljati o ovakvim temama,
Djelomice potpisujem. Cesto knjigovodje nisu ni sami dovoljno informirani pa neke, zakonski dozvoljene, stvari ne zele raditi iz cistog straha od odgovornosti. Takodjer, neke, uvjetno receno, kompliciranije stvari im se jednostavno ne da misliti. S druge strane, treba ih shvatiti, nerjetko korisnici knjigovodstvenih usluga (t.j. mi) inzistiraju da im knjigovodje provedu stvari za koje je iz aviona jasno da nisu dozvoljene. U svakom slucaju dobra informiranost umnogome rjesava takve probleme.roko kaže:...a malo je onih ljudi "knjigovođa" koji to hoće pošteno i odraditi, uglavnom koriste naše "ne znanje" i govore da to drugačije jednostavno ne može....
panther kaže:ljudi vidim da ima svakakvih pitanja i odgovora i siguran sam da mi možete pomoći.ovako zaposlen sam i imam opg.planiram neka ulaganja,konkretno voćnjak i uz to imam nešto zemlje pa i ratarstvo.sada mene zanima mogu li ja ući u sustav pdv ako sam zaposlen?
Sad mi nek j nije jasno-znam ljude koji su zaposleni u firmama i imaju svoje gospodarstvo te su u sustavu pdv-a!bogec kaže:pošto ti imaš plačeno zdravstvo i mirovinsko preko firme gdje si zaposlen to nečeš morati plačat kao poljoprivrednik, jer te ne mogu tražit na dvije osnove.
Nisam bas siguran da oni bas to placaju, ali bih cijenio detaljniju informaciju. Koliko oni to placaju?pajdo kaže:Sad mi nek j nije jasno-znam ljude koji su zaposleni u firmama i imaju svoje gospodarstvo te su u sustavu pdv-a!bogec kaže:pošto ti imaš plačeno zdravstvo i mirovinsko preko firme gdje si zaposlen to nečeš morati plačat kao poljoprivrednik, jer te ne mogu tražit na dvije osnove.
Ali-moraju plačati mirovinsko i zdrastveno bez obzira što im ga već plaća firma u kojoj rade! :scratch :scratch
Smiljan kaže:pajdo kaže:Sad mi nek j nije jasno-znam ljude koji su zaposleni u firmama i imaju svoje gospodarstvo te su u sustavu pdv-a!bogec kaže:pošto ti imaš plačeno zdravstvo i mirovinsko preko firme gdje si zaposlen to nečeš morati plačat kao poljoprivrednik, jer te ne mogu tražit na dvije osnove.
Ali-moraju plačati mirovinsko i zdrastveno bez obzira što im ga već plaća firma u kojoj rade! :scratch :scratch
Smiljan kaže:Nisam bas siguran da oni bas to placaju, ali bih cijenio detaljniju informaciju. Koliko oni to placaju?pajdo kaže:
ŠANANA IMT 565 kaže:Boges, Slobodno te pitam?, jesi li ti u sustavu PDV-a.
ako jesi kak si zadovoljan?
pajdo kaže: