Ovog sam se lijepog jutra zmislil (sjetio) svoje pokojne babe (bake po maminoj strani), bila je sitna ženica, s pažnjom i ponosom čuvam nekoliko njezinih starih fotografija.
Dok sam bil jako mali dečec, (prvih 10 let života), zapamtil sam da me na denešnji dan poslala: "idi na vrt po zebice, a buš videl i kak se tičeki ženiju". Pamtim da je vani bil za mene kak dečeca velki snijeg. "Baba, a kam, de ih najdem?", na vrt idi tam de je velki grm zimzelena. Dvorišče jim je bilo dugo, valjda 100 metri, ja sam kak mali dečec nekak prejahal te snijeg, preiskal cijeli grm zimzelena i nikaj našel. Vrnul sam se k babi premržjeni. Jako se lijepo nasmijala tome kak me nasamarila. Viš da vezda imaš lijepe črlene rukavice (pa je zeblo me valjda kaj vraga i rukice su mi bile črlene), a svate od tičeki koji se ženiju nit sam toga dana videl, niti skužil kaj bi to trebalo značiti.
Zato denes imamo poplavu reklama, izmišljotina beskorisnih drangulija, a nemamo snijega niti preveč zaljubljenih. Ovo umjetno je tak, neiskreno i nikaj več si mislim.
Negda su se tičeki ženili, a mi dobili zebice, dok smo ih iskali po snijegu i grmovlju.