johabica
Iskusan lik
- Tu od
- 8 Tra 2012
- Poruka
- 4,529
Danas sam cijeli dan bila,uz naravno par odmora,u plasteniku.Još dva-tri dana i biti će sve povezano,ali sam već triput sve isponova u međuvremenu morala pincirati,pa mi se to poprilično oteglo.Ali ,nije važno,nisam snaha,mogu raditi kada i koliko hoću.Ovo koliko hoću se zapravo čita-koliko moram-ali nema veze,to su poslovi koje nitko osim mene ne radi,pa ću ih odraditi u najkraćem mogućem roku.Suprug mi je razvrstao špage a onda otišao kositi travu u dvorištu,subota je,a sutra dolazi kćerka sa eventualno potencijalno mogućim zetom(e,tko je ono pitao imam li kćerku-imam,ali si malo zakasnio.Krene li što naopako-odmah javim).Red bi bio da se malo kuća sredi-što je ruku na srce poprilično teško obzirom da svakim dan radim najviše što mogu,a kada si uzmem predah treba nešto i spremiti za pojesti,a onda zaista više nisam za ništa osim leći ili pročeprkati po kompjuteru.Kada je završio otišao je i u drugoj kući srediti dvorište,tamo živi njegova mama,pa treba i to srediti.Vratio se sad već predvečer,ja sam još radila u plasteniku.Pošto me nije bilo u dvorištu glasno me zvao jer je ključ kuće bio kod mene.Čim sam čula njegov glas znala sam da nešto nije u redu.U djeliču sekunde sam shvatila da nešto nije kao i obično,a znala sam odmah i što.Moj je suprug popio nekoliko ne znam čega,neznam jer je još bio vani,ali znala sam da ću saznati vrlo brzo jer je morao doći k meni po ključ.Došlo je moje zlato,nije ni teturao niti nikakvi drugih znakova nije bilo,samo je nešto neodređeno bilo drugačije.Prvo sam ga upitala-šta,bio je susjed? Šta ste pili? u tome trenutku mi je prišao na nešto manje od dva metra,pa sam samo nastavila-vino.To su oni rijetki petki kada moj suprug nešto popije,a nakon toliko godina zajedničkog života meni je već izdaleka jasno o čemu se radi.Dala sam mu ključ i poslala ga da se istušira jer miris alkohola osjetim na par metara.Sada sam ušla u kuću i prvo što sam vidjela-u hodnilu je sve mokro.A isto tako i u dnevnom boravku.To su tragovi našega psa koji po cijele dane u ribnjaku pokušava uloviti ribice(i ulovi),a onda dolazi u kuću onako mokra,sve se cijedi sa nje,i prvo prođe hodnikom a onda obiđe svih pedeset kvadrata boravka i blagavaone.To izgleda ko da si iz kadice prolijao vodu.U hodniku nije problem,granit je na podu,ali ostalo je parket pa voda može napraviti svašta.Da,ali mome suprugu je sada svejedno,lijepo leži na trosjedu,(sada moj čovjek spava),uopće mu nije palo na pamet to obrisati,ili ono što bi bilo jednostavnije,zatvoriti vrata za sobom pa svega ovoga niti ne bi bilo.Neki gemišt previše i, ravna nam je Slavonija.Morala bih ići u dučan,marala bih se primiti čišćenja,morala bih se okupati,morala bih.... Ali neću ništa.Ah,ipak hoću,eto,ovaj čas se probubila ljubav mog života i traži hrane.Keže,toliko je gladan da će se ,ustane li,"prehititi"od gladi.Idem ga nehraniti,a onda slijedi:vragek::vragek::vragek::lol: