Da nebi malo......:biggrin:
Na tu S oprugu ide još dolje nož, koji je 10-15 kn + nosač s vijkom, uglavnom računaj si S opruga s nožem je 75 kn+ nosač. I to onda ode daleeeeeko od ovih tvojih 1375 kn:icon_wink:
Decki ja bi zamolio ko ima sjetvospremac da mi slikne malo da vidim kak to tocno izgleda pa si stvorim u glavi neku viziju al ovaj od Šanane mi je prekrasan.Naci 2.5 metra za mojeg zekana,da li da pravim valjak u cjelini ili u dva djela?
Ovako prijatelju, 2.5m ti je puno za 4320, neznam na kakvom si polažaju i kakvu imaš zemlju, ali ako nemaš BRZINU s sjetvospremačem, to ti nije nikakav posao, samo crte ostaju iza tebe!
Ja sam probal raditi s 2,5m i IMT 565, direkt u brazdu nejde, jedva 1. i to ga moram nosit na hidrauliku, drugi trag več ide lakše, ali da ugleda brdo, gotov je, nema brzine.
Za traktor bez prednejg pogona oko 60 ks je 220 cm uvrh glave s duplim valjcima, ali da je pravi sjetvospremač, ne nešto lagano koje bude samo skakalo po oranju, to onda nije sjetvospremaš, to je onda laka drlja:biggrin:
Ako ne ostaje ovak iza tebe, zaboravi posao
Inače, pošto ti se svidio ovaj sjetvospremač, da ti odmah kažem par detalja.
Za ovaj sjetvospremač je najtaman traktor 70-75 ks s prednjim pogonom, znači za idealan rad, da ima snage i brzine. Slabiji traktor ga bude vukao, ali u večoj brzini nema snage.
On se zbog svoje konstrukcije takve kakve vidiš na slici dosta teško vuče, pa čak i traktor od 95 ks ima nekog posla s njime.
Ne priznajem kad mi netko veli da vuče sjetvospremač od 3m s 50 ks traktorom, jer je takav sjetvospremač za mene bezvezan. I to nije posao!
Ovi ježevi kao što vidiš na slici stalno guraju i usitnjavaju zemlju ispred sebe pa je samim time i teže ga za vuči, valjak iza služi samo za fino poravnanje.
Ja ga vučem oko 10 km/h direkt u oranje, znači prvi prohod i takav posao odradim da na zimskom oranju nema potrebe ići dva puta tragom.
Evo ti još koaj slika pa si mozgaj malo, moj savjet, 2.20 !