• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Dong feng pritisak ulja

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,513
Skontao sam sistem spajanja. Sa pumpe idem na P novog razvodnika i sa tog novog razvodnika kacim na N crijevo koje ide na postojeci razvodnik za poluge i kipu i sa T novog razvodnika ubadam crijevo u mjenjac jer iz mjenjaca vuce ulje za hidrauliku. Nije neki ni problem da bude dvosmjerni klip na podizanju?

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
892
Nije problem ako je dvosmjerni cilindar na podizanju ali optimalno je (znači već u startu kod planiranja razmišljaj o tome) - da je cilindar prilagođen ventilu koji ga otvara - znači dvosmjerni cilindar zahtjeva i odgovarajući ventil (kada koristiš obje funkcije cilindra). Ako planiraš da utovarivač ima još nekih dodatnih funkcija - razmišljaj o tome odmah sada kada planiraš ventile na traktoru.

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
892
Dongfeng 404 baš i nije neki optimalni traktor za utovarivač (daleko prelagan i jako mali prednji kotači), tako da se čuvaj dizanja tereta, naročito kada si na bilo kakvom bočnom nagibu i mekanom terenu. Za bilo kakav ozbiljniji rad nabavi ozbiljniji traktor.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,513
Oko 2 tone je sa tegovima, pa i nema nekog puno posla nekih 70 tak rolo bala 200-300 kg tezine da natovari godisnje i to mu je sve posla. Vecinom je ravan teren tako da po tom pitanju nema problema. A veci traktor da uzimam samo radi tih 70-100 bala nemam neke racunice jer bi ostatak godine vise lezao nego radio nesto. I ovo sto se pokosi je samo da se njive ociste, nece ljudi da kosi ni kad im dajes djaba.

Posljednje uređivanje:

Axial

Iskusan lik
Tu od
1 Srp 2020
Poruka
892
Dovoljna je samo jedna bala da se prekreneš, a kada već ideš na tu soluciju jako pazi na teren na kojem radiš. Uski trag kotača i mali kotači isto tako su jako nepogodni za rad sa utovarivačem. Uski trag kotača direktno je vezan na poprečnu stabilnost traktora, a mali kotači će daleko više propadati u teren i stvarati otpor, nego veliki. Kod mene čovijek se prekrenuo pri radu sa prednjim utovarivačem, sa puno većim traktorom a nije niti bio nagnuti teren - jedan kotač mu je došao na mekano, propao u zemlju i sve je lagano krenulo na bok. Isto tako lako se može dogoditi da traktor 'pikne' prema naprijed, da mu digne zadnji kraj. U radu sa prednjim utovarivačem inače treba biti jako pažljiv, a u ovoj kombinaciji sa laganim traktorom prednji utovarivač je još opasniji.

Dongfeng

Dobro znana faca
Tu od
9 Tra 2013
Poruka
1,513
Prednje tegove prebacujem nazad nazad prilikom rada, imam 240kg tegova na raspolaganju, tako da ne bi trebalo nazad da ga dize

jocc

Iskusan lik
Tu od
15 Kol 2015
Poruka
2,865
Zato se bala ne diže visoko dok ne dođe u blizinu prikolice, nosi se nisko pa ako dođe do dizanja da se odmah osloni na zemlju. Ako ja sa malim ursusom na prednjoj hidraulici dok nešto nosim nemam problema onda ih ni on ne bi trebao imati. Jedini put da mi je išao zadnji kotač u zrak je bilo kad sam pokušao dignuti kalač ali on ima 500 kg tako da nije išlo, a ove suhe bale ionako nisu preteške.

Na vrh