Ma naći su ja rješenje , malo sam bio idiot pa sam čak i znajući za ovu moguću neprijatnost ostao pri tome da pokušam kačanje sječke za prikolicu da što više podbacim jer mi je jako bitno da mi pritisak rude prikolice na traktorsku kuku ostane bar koliko toliko . Drobilica je prilično teška pa bih da izbjegnem potjerivanja niz brdo dok je prazna prikolica.
Sada ostaje da ipak ovo kačanje koje sam stavio direktno na osovinu pomjerim na zadnju gredu i podignem još par cm na gore , tako da će se ugao smanjiti.
Da tjera se na punom gasu , a svakako se moraju staviti veći krstovi jer da bi sječka bila uposlena maksimalno traktor od 50ks ne iskorištava mašinu u potpunosti , mada ja ni ne planiram mljeti deblje od 10tak cm , bar ne u ovoj kombinaciji.
A kombajn , po mora gore jer je pokriven ceradom a tu mu je najbolje provjetravanje , šalim se malo.
Ima put u nivou tog objekta sa gornje strane a ploča i nosivost objekta je dimenzionisana da može da podnese.
Recimo tu sam pretovarao ugalj , drva , sječku i sve što se može kipati iz traktorskih prikolica u kamione , dole postavim kamion a gore natjeram prikolicu i samo iskipam , za čas posla teret pređe iz traktora u kamion bez imalo fizičkog rada.