• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

drvena sječka-iskustva

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,189
Ne treba, samo reci kaj to bude?
Bude , tj trebala bi da bude prikolica koja kroz sebe ima provučen kardan koji bi pokretao drobilicu kada je zakačena iza za prikolicu , to mi treba za situacije kada kupim granje po voćnjaku tačnije starom imanju gdje uvijek ima materijala za pokupiti ali nema dovoljno prostora da idu dva traktora , isto tako imam dosta ''prolaznih'' puteva kroz šumu gdje nije baš praktično manevrisato sa dva traktora.
Znači ovaj prikoličak za traktor , sječka za njega i tako mogu da kupim ''u pokretu''.
A isto tako gdje imam neke manje količine gdje mi se ne isplati ići sa dva traktora , ovako je praktičnije.
U ovaj prikoličak staje oko 4 kubika što nije za podcijeniti.

Biće slike kada budem u prilici.

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,189
Evo još koja slika , malo je došao neprirodno zadnji kardan , moraću tu nešto uraditi.

IMG_20250213_163332_7.jpg

img_20250213_163346_1-jpg.79473

Prilozi

• IMG_20250213_163346_1.jpg
    IMG_20250213_163346_1.jpg
    48.2 KB · Pregleda: 52

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,189
A desilo se jer sam pokušao da kačanje sječke za prikolicu uradim na osovini prikolice .
Drugi problem koji me ograničavao je da se ovaj komplet sanduk skida sa prikolice da je mogu koristiti kao karetu ili montirati cisternu za vodu zato kardan nije mogao niže u zadnjem kraju.

IMG_20250213_163357_6.jpg IMG_20250213_163410_6.jpg

4340

Iskusan lik
Tu od
2 Ožu 2018
Poruka
479
Čim se nešto radi, stvara uvijek se nailazi na probleme i inžinjerima u tvornicama je isto, a raspolažu sa nemjerljivo većim resursima od tebe . Ne sumnjam da nećeš doći do nekog dobrog rješenja. Inače ideja je barem meni odlična ovo sa drobilicom iza.

Matija_E30

Iskusan lik
Premium
Tu od
13 Stu 2019
Poruka
3,379
Zanimljiva ideja. Malo je velik kut za kardan, al neki s velikim križevima bi to mogao podnijet. Vrtiš na punom gasu? 🤔

I daj mi reci kak si uspio kombajn parkirat na krov objekta? 😲🤣🤣

savoris

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
14 Pro 2007
Poruka
12,189
Ma naći su ja rješenje , malo sam bio idiot pa sam čak i znajući za ovu moguću neprijatnost ostao pri tome da pokušam kačanje sječke za prikolicu da što više podbacim jer mi je jako bitno da mi pritisak rude prikolice na traktorsku kuku ostane bar koliko toliko . Drobilica je prilično teška pa bih da izbjegnem potjerivanja niz brdo dok je prazna prikolica.
Sada ostaje da ipak ovo kačanje koje sam stavio direktno na osovinu pomjerim na zadnju gredu i podignem još par cm na gore , tako da će se ugao smanjiti.

Da tjera se na punom gasu , a svakako se moraju staviti veći krstovi jer da bi sječka bila uposlena maksimalno traktor od 50ks ne iskorištava mašinu u potpunosti , mada ja ni ne planiram mljeti deblje od 10tak cm , bar ne u ovoj kombinaciji.

A kombajn , po mora gore jer je pokriven ceradom a tu mu je najbolje provjetravanje , šalim se malo.
Ima put u nivou tog objekta sa gornje strane a ploča i nosivost objekta je dimenzionisana da može da podnese.
Recimo tu sam pretovarao ugalj , drva , sječku i sve što se može kipati iz traktorskih prikolica u kamione , dole postavim kamion a gore natjeram prikolicu i samo iskipam , za čas posla teret pređe iz traktora u kamion bez imalo fizičkog rada.

Najnoviji postovi

Na vrh