U redu,ćime se prska u slučaju napada ljeskotoča?
ajmo ljudi oživimo ovu temu eko lješnjaka! samo dve stranice a trebalo bi 100..gdje su ljudi koji se bave sa time..Sana s foruma zna puno, a di su drugi razmjenjujmo iskustva.
Odgovor na zadnji post Bioinsekticidi traži na netu kolega Proeco ti je firma koja prodaje preparate
Mene zanima koji uzgojni oblik da odaberem grm stablo vaza ovo ono... neam pojma Moulis Vlado ima svoj patent to mi se čini komplicirano za početnika.
Šta je to sadnja u trokut kvadrat? ima neko slike da se vidi
Sadnice bi uzeo 80% na prema 20% u korist istarskog duguljastog a drugi bi bio rimski..otkupljivač Corylus a čuo sam i za talijane Besana, al oni otkupljuju na jako velike količine...kad bi postojala Zadruga to bi bilo riješenje.
Ima li netko sa foruma da ima nasad okolica Vrbovca?
...
Sadnice bi uzeo 80% na prema 20% u korist istarskog duguljastog a drugi bi bio rimski..otkupljivač Corylus a čuo sam i za talijane Besana, al oni otkupljuju na jako velike količine...
Zasto 80 napram 20 u korist istarskog dug ? Ja namjeravam posadit ljesnjak i meni preporucuju obratno 80 rimskog preporuka je iz orehovice gdje namjeravam kupit sadnice a istu preporuku sam dobio i od otkupljivaca ljesnjaka .
Tomislave to ne znam, nisam imala bliski susret sa ljeskotočom tako da ne znam. Možda nešto i ima, ali negdje sam čitala da nema još dovoljno učinkovitog ekološkog sredstva za ljeskotoču. Ako želiš, meni su iz bioinspekta dali firmu koja proizvodi ekološka sredstva pa se javi.
Zanima me što rade eko proizvođaći kada napadne ljeskotoč???Nemoguće je da ne napada nasade u eko proizvodnji.To želim znati ili je to jedan veo tajne.Ovdje je napisano da se ne smije prskati sa konvencionalnim insekticidima,ne smije se ni krasti u našoj prekrasno zemlji pa je pola države pokradeno.
Nisam zamjenio sorte kontaktiro sam vise osoba u orahovici jer od njih namjeravam kupti sadnice prodavac a i strucna osoba koja je odgovorna za nasad mi je preporucila 80 % rimskog kad sam pito zasto odgovor je bio jer oni tako rade poslije sam isitivo trziste konkretno otkupljivaca koji koristi ljes.. za proizvodnju ulja odgovor je bio da bi oni bili najsretniji sa rimskim a ne istarskim dugulj....
Znam sve ide u prilog istars... duguljas.... pa me njihova preporuka zacuduje
Poslano sa mog LG-D802 koristeći Tapatalk
Zanima me što rade eko proizvođaći kada napadne ljeskotoč???Nemoguće je da ne napada nasade u eko proizvodnji.To želim znati ili je to jedan veo tajne.Ovdje je napisano da se ne smije prskati sa konvencionalnim insekticidima,ne smije se ni krasti u našoj prekrasno zemlji pa je pola države pokradeno.
Tomislav ima donekle pravo i mene brine ljeskotoč ali još više ove neugodne klimatske promjene nagli pad i rast temp. suše poplave ..podignem nasad i ode sve kvragu...time i velik novac..toga prije nije bilo bar ne u toj mjeri. Navodnjavate li lijesku u slučaju suše ili preživi..?
Recite mi još kažem početnik sam. Kako da miješam sadnice radi bolje oplodnje ne kužim. Npr. 1red istarski pa drugi rimski ili u svaki red ubaciti po kojeg rimskog?..šta je to sadnja u trokut kvadrat? hvala
Jel država daje poticaj za sadnju eko lješnjaka?
kad si već dao izvještaj.....koliko lijeski smetaju prilikom sadnje i nakon ove klimatske promjene nagle visoke temperature neuobičajene za 11mj tko zna kakve će još biti..biljka se buni zbunjuje i to ometa njezin pravilan ciklus na kraju i na prinos-moje mišljenje