E nemate sreće, evo mene opet !
Malo me žešće već dva mjeseca muči kronična nesanica, pa sam pokušao zaspati, ali ne ide, a liječnik, točnije psihić, mi je rekao da nikako ne forsiram. Pa eto ja ne forsiram.
Druže po forumu itp-u, duboko se izvinjavam, ali stvarno nisam skužio smajlića, a sadaznaš i zašto(gore navedeno).
To da ionako CIA sve prati to je valjda svakome već jasno, tako da ne brinem. Ali mogu ti j ai dalje od CIA-e dogurati, ali ovo nije politički forum. Ima tu svega stari...
A što se tiče ekološke poljoprivrede, ne samo ratarstva jedan od odgovora na problem vezan uz taj sektor si dao sam: "A i ljudi su kod nas čudni, neki dan je jedan proizvođač spalio 1,5 t ekološkog češnjaka jer ga ne želi dati za 40 kn/kg. Smatra da vrijedi najmanje 50. "
E pa ja mislim da moj auto vrijedi 4000 eura, ali on realno na tržištu vrijedi 1300 eura. I sada ću ga spaliti.
Međutim, opet ponavljam pojednostavljenu verziju nečega o čemu bi mogao razglabati, ali da ne gnjavim pučanstvo: Država NE ŽELI eko proizvodnju, makar sve vlade kao fol to ističu. Naša država i njeni "države gazde", žele uvoz svega i svačega, bio ili nebio.
Za to je više razloga, a mnoge sam objasnio ukratko u prijašnjim postovima. I onda licemjerna nedavna izjava jedne od dobro mi znane čelnice Agrokora, tzv žene zmaj: "Jeftina roba na hrvatskim policama je zato što je ljudi žele" .
Nisam znao jel bi plakao ili bi se smijao.
Kako sam u jednom postu rekao i mislim da mi je to bilo možda najpametnije što sam do sada rekao u životu: nama svima treba da država potpuno zatvori granice, pa da vidite onda kako bi se gradski i seoski snobovi, neradnici i paraziti uhvatili krčenja i sađenja i sijanja na stotine hektara neobrađene zemlje(ne računam oe pod minama) i potrudili izgraditi proizvodne pogone i stvarali izume i svašta.
Ali to niti trgovcima, uključujući Agrokor, niti državi ne ide na ruku.
Sada će neki reći da zazivam princip Sjeverne Koreje: Ne, ona nije sama zatvorila granice nego su joj zatvorili granice čisto zbog politike, a ne gospodarstva. Drugo, imaju vođe takve kakve imaju, diktatorske i elitu koja živi ko bogovi i zato narod živi relativnoj u bijedi.
Kod nas, kada ne bi billo takvih diktatora, muljatora i previše elite koja se dočepala bogatstva pljačkajući vlastiti narod, odnosno ono što je taj narod, naši očevi i djedovi stvarali, ne bi bilo nikakve oskudice.
Sve stvar organizacije i volje naroda da kao poslodavac kontrolira i miče svoje radnike(političare), kada god želi i čim vide da idu krivom smjeru ili naprave ijednu grešku.
Moš mislit.
To je to. Sve je rečeno. Nije to folozofija nitinuklearna fizika niti mi se o tome više da raspravljati.
Sada bi raspravljao o, primjerice, samodostatnom gospodarstvu, od skupljanja kišnice pa do izrade raketne peći ili zašto ljudima u zadnjih dana kokoši crkavaju i ne nesu jaja(moje dvije samo konačno počele nesti(), ali na sreću još ne crkavaju ili o ekološkim ženama:icon_super: !
Da, to spada pod ekologija, jer držima patke i kokoši u slobodnom uzgoju, što je, ajmo reći, poluekološki. I ženu.
Da, vidim što je u Italiji, ali za razliku od nas, to ti je tamo, kao u i Grčkoj i Španjolskoj - tradicija. Svako malo neko takvo općenarodno događanje, pa se brzo smiri.
Kao što si primjetila, jedan me član malo oprao(ali smo to sredili, došlo do nesporazuma), da što mi tu počeli o politici.
E jbg, sada imam veeliki problem: Kada me netko na nešto prisiljava, opominje ili mi niti krivom niti dužnom daje nekakve savjete, onda moje sinapse šalju ubrzano neurone u određene djelove mozga koji rade na način da imam potrebu raditi upravo suprotno.
Jer mi je dosta u životu uloge poslušnika i roba, što korporacije i država zahtjevaju.
A s druge strane, stvarno mi se ne da pričati o politici, odnosno ne na nivou na koji se inače u medijima priča, na takozvanom kulturnom nivou. Voda je prešla grlo i ulazi u usta. Nema više s tom gamadi kapitalističko-robovlasničko-profiterskom na lijepo.
Samo ću reći dokle je došlo, a uskoro će biti gore.
To je najbolje rekao jedan dedica u čekaonici kod moga liječnika u četvrtak: "Ovo je totalni nered. Dokle ćemo više dopuštati da nas gaze ! Pa zar se mi stari moramo boriti za ove mlade koji očito ništa ne žele promjeniti, potpuno su flegmatični i samo gledaju svoju korist, ako uopće i to gledaju ?"
Sve rečeno. Ajd, sada stvarno moram zaspati.
P.S. Poruka Itp-u: znam da su dva posta zaredom, ali sam odgovorio na pitanje koje mi je prije postavila Adan.