Pozdrav svima, planiram postaviti el. pastir oko plantaže od cca 2 ha i 950m opseg - prilično je nepravilna parcela, imam i dosta strmih dijelova te je djelomično na rubu šume (a 100% parcele je ograđeno barem s jednim ili više drvoreda) + s druge strane je potok tak da je solidan promet kroz parcelu (kad se ogradi, imaju gdje okolo proći).
Štetu mi rade divlje svinje i najvjerojatnije srne (pojedeni gotovo svi vrhovi mladih izboja do metar i nešto) al vjerojatno i ostala divljač..
Trenutno mi je prvi izbor AKO Xi 8000 Smart – 7.8J, primarno jer ima praćenje prek aplikacije jer mi nije blizu, al je li to dovoljno jako za divlje svinje?
Planiram spojit na AKO 110Ah AGM akumulator i 100W panel.
Žicu sam planirao staviti u 5 razina (od 20-30cm pa do 160-170) ovu 1,2mm, jel to dovoljno il ima jača?
Sajla 1000m za električnu ogradu 39€ - Najniža cijena u HR
Stupiće sam našao najjeftinije ove PVC
Stupovi za električni pastir + izolatori + metalni stupići na zavoje/coskove i na svakih 40m između ovih PVC.
Pročitao sam tu i da je dobro staviti nekakvu plavu žicu, imate kakvu konkretnu preporuku i da li da nju isto spajam na pastir ili da ju samo ovako ubacim između ostalih (ima Vitalis nekakvu plavu-bijelu za pastir)?
Nadam se da sam na dobrom putu, svi savjeti su dobrodošli