• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

f700

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,489
Zašto bi ti bio problem, ako ne možeš kupiti novi dihtung glave ?
Bez otvaranja motora ništa nećeš napraviti, isto tako ništa ne možeš zaključiti! Osjećaj da je malo radila (je samo osjećaj), ali ako si tako zaključio onda sa takvim razmišljanjem (osjećajem), nema vajde!
Taj mtk je vjerojatno star cca 35 - 40 godina, i za to vrijeme motor je mogao stradati i od nerada (određeno vrijeme ne korištenja).
Moj savjet bi bio, otvoriti motor i vidjeti mu iznutrice. Jer iako on pali i radi (moglo bi doći samo do većeg oštećenja) vitalnih dijelova.
Dihtung glave ako je cijel (nije izgoren), bit će dobar i dalje. Isto tako i glava (ako nije deformirana, ispucana) kao i blok.
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,700
Koristi ju sad više ako možeš, moguče je da ima gareži pod ventilima pa zato ima manju kompresiju.
Teže radove malo radi sa njom, ako onda nebude trošila ulje onda nemoj ništa dirati.
Ustvari i nesmiješ ništa otvarati kad nema dijelova za nju....
 

solin007

Novi član
Tu od
28 Lis 2019
Poruka
3
Ne znam nisam rastavljao ove motore, strah me bilo ako prilikom otvaranja ode dihtung, a drugog nemam onda sam u problemima. Ovi stari motori su mi inače nekako dragi i volio bih ih zadržati. Zato sam i kupio jer je dobro palio, ne dimi i lipo radi i hladan i kada se ugrije. Znam da se radi o starom motoru zato i mislim da je problem da od toga što je puno ležao ventili lipo ne ligaju u svoja ležišta vjerojatno zbog gareži kako je kolega naveo. Sada mi je dosta toga jasnije šta napraviti. Hvala Vam puno na pomoći :)
 

nadem

Novi član
Tu od
9 Ruj 2020
Poruka
1
zdravo, nedavno sam kupio f700 (jednostruka remenica) i f420 bez motora obe sa po 6 redova noževa za 115 eura, mjenjači su onako na izgled ok šaltaju se dobro trebao bih informaciju koji motori su pogodni za ugradnju...kod nas u BIH kinezi od deklarisanih 6.5 k.s su oko 100 eura...da li je kupovina mjenjača bila dobra šta mislite?pozdrav
 

benjamin3

Član
Tu od
29 Lip 2020
Poruka
69
Trenutno sam u potrazi za manjom kopačicom te sam naletio u bauhausu na MIO Standard F700 ( Benzinska kopačica Mio Standard F700 (Snaga motora: 5,15 kW, 4-taktni) | Kopačice | Vrtni strojevi i vrtni alati | Vrt i slobodno vrijeme | Proizvodi | BAUHAUS ). Nigdje nisam uspio pronaći više informacija o ovom stroju. Nisam znao da MIO Standard još proizvodi tako da mi ovo zvuči da je samo neki kinez pod tim imenom. Da li se itko susreo sa ovom kopačicom ili ima ikakvih saznanja o njoj?

Da ne zaboravim, iz bauhausa su mi samo rekli da je Honda motor od 7KS na kopačici i da ima garanciju 5 godina.
 

drazenhonda

Iskusan lik
Premium
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,700
Prvi link, u opisu piše gx motor , a na slici g- motor.
Šta je točno ,a šta nije ?
 

benjamin3

Član
Tu od
29 Lip 2020
Poruka
69
Da točno "rekli su mi", Da je to Hondin motor od 7KS! A iz ovog linka se traj podatak nigdje ne isčitava?
Evo dva linka , samo za usporedbu. Malo usporediti i izvući zaključak.


Da, tak sam i mislio. Poslao sam im još email ako mi mogu poslati link na stranicu proizvođača baš ili neke specifikacije, ali mislim da ću ipak gledati polovnu F620 u malo boljem stanje nego ovako nešto.
 

benjamin3

Član
Tu od
29 Lip 2020
Poruka
69
Javio sam se Bauhaus-u i odgovorili su da je proizvođač FUCHAI FC170F-1. Poslali su mi i kratke upute vezane za stroj. U svakom slučaju, tražim sada F620 u malo boljem stanju i zaobilazim ovog rebrandiranog kineza u širokom luku :D
 

brgud

Iskusan lik
Tu od
4 Lis 2013
Poruka
5,489
U svakom slučaju ako se odlučiš u potragu za Hondom F620, onda obrati pažnju koji motor je montiran. Pitaj Google Honda F620 i pogledaj ih malo, pa zatim pitaj za Hondu F600Y i probaj vidjeti koja je razlika!
 

G65

Novi član
Tu od
16 Tra 2021
Poruka
2
Pozdrav,novi samna forumu.Imam mio standard f700,star 40g.koji nije radio zadnjih 20g.,vidio sam da djelova nema nigdje,neke sam ipak uspio nabavit i osposobio hondin agregat g65,sada imam problem sa mjenjackom kutijom ( getriba), krenuo sam sa rastavljanjem jer mi negdje curi ulje i neznam kako skinut limenu zastitu na dnu,ima li ko kakvu ideju sigurno slicno i na ostalim kopacicama.
 

Najnoviji postovi

Na vrh