Propali Poljoprivrednik
Iskusan lik
- Tu od
- 25 Lip 2014
- Poruka
- 3,432
A ove bez jarca imaju gazdu 🤭😂😂
Ima takav traktor kod nas, to je Tuber 50.ako bi se radili neki traktori na blakanu, trebalo bi nesto oko 50 ks, sinkronizirani mjenjac sa inverterom 10+10, na sasiji sločno tafe 45 i tezine preko 2t, po mogucnosti sa reduktorima straga, obavezno 4x4 i nisko težište (npr. goldoni 3050). Perkins/lombardini motor ili sličan koji zadovoljava novim stardadama. Spremnik za gorivo nalazi se na mjestu gdje je omogućeno jednostavno održavanje/servis motora (ne iznad motora kao IMT). Obavezna vanjska hidraulička pumpa za jednostavno dodavanje dodatnih hidrauličkih izlaza za priključke (ko na nekadašnjamafiat traktorima). Kabina jednostavna, ali s malo osnovne zvučne izolacije i zatvorena. Cijena do 18.000€ uz zadovoljavajuću kvalitetu svih komponenti. Traktori više snage imaju još goru konkurenciju ali i ovaki bi imali konkurencuju u kinezima (DF, Impodan). Zapadni imaju i serije koje nisu jako skupe i u potpunosti odgovaraju malim poljuprivrednicama.
ako bi se radili neki traktori na blakanu,
trebalo bi nesto oko 50 ks
mora postići neku trasportnu brzinu., sinkronizirani mjenjac sa inverterom 10+10, na sasiji sločno tafe 45 i
pošto ljudi uglavnom imaju kombiniranu poljoprivredu (malo oru, malokose travu, malo se voze)tezine preko 2t,
zašto reduktori straga?po mogucnosti sa reduktorima straga,
neki dobar 4x4. 4x4 daje samo masu i to je korisno po brdima i nekim teškim operacijama. uglavnom nepotrebno za košnju i transport.obavezno 4x4
nisko težište nekima ne odgovara za šumu.i nisko težište (npr. goldoni 3050).
Perkins/lombardini motor ili sličan koji zadovoljava novim stardadama. Spremnik za gorivo nalazi se na mjestu gdje je omogućeno jednostavno održavanje/servis motora (ne iznad motora kao IMT). Obavezna vanjska hidraulička pumpa za jednostavno dodavanje dodatnih hidrauličkih izlaza za priključke (ko na nekadašnjamafiat traktorima).
kabina napravljena da se da preklopiti kao na kamionima ili da se da jednostavno cijela dignuti. ne neke kompklesne sa žicama. milion šerafa itd.Kabina jednostavna, ali s malo osnovne zvučne izolacije i zatvorena. Cijena do 18.000€ uz zadovoljavajuću kvalitetu svih komponenti.
dodati kardan sa više brzina.Traktori više snage imaju još goru konkurenciju ali i ovaki bi imali konkurencuju u kinezima (DF, Impodan). Zapadni imaju i serije koje nisu jako skupe i u potpunosti odgovaraju malim poljuprivrednicama.
Podatke sam naveo samo kao primjer onoga što se danas minimalno očekuje od modernog traktora, naravno da bi neki detalj mogao biti drugačiji. Ono što Impodan DF404 nudi u ovoj ponudi i izravna je konkurencija:mora postići neku trasportnu brzinu.
pošto ljudi uglavnom imaju kombiniranu poljoprivredu (malo oru, malokose travu, malo se voze)
bolje što lakši traktor . lako ga je napraviti teškim.
zašto reduktori straga?
50 konja bi čak moglo i na poluosovine . lakši je traktor i naprave se neke kočice kao ina imt 533 .ako kamioni mogu kočiti na pakne mogal bi traktor 50 konja.
neki dobar 4x4. 4x4 daje samo masu i to je korisno po brdima i nekim teškim operacijama. uglavnom nepotrebno za košnju i transport.
nisko težište nekima ne odgovara za šumu.
kabina napravljena da se da preklopiti kao na kamionima ili da se da jednostavno cijela dignuti. ne neke kompklesne sa žicama. milion šerafa itd.
dodati kardan sa više brzina.
za ovo što ja imam i tomo vinkovič mi je nekad previšeTo si sada prilično toga "nadrobio".
Prvenstveno treba uzeti u obzir potrebe nekog gazdinstva!
Ovako:
koji traktor mi treba da koji puta godišnje nešto prevezem prikolicom,
koji traktor trebam da nekoliko puta godišnje pomalčiram travu
koji traktor trebam da nekoliko puta izfrezam vrt
koji traktor trebam da priključim utovarivač zadnji
koji traktor trebam da priključim cirkular ili mješalicu za beton/mort
prema tome mene bi zadovoljio 533 ili 539 sa nadogradnjom više mogućnosti hidraulike.
Kaj se mogu tak stari traktori euro 0 norme prodavat u druge zemlje Europe? Ili se to samo odnosi na nove strojeve?
Ja se baš i nebi složil da bi bilo zainteresiranih.Ajde da se i ja uključim u ovoj razgovor.
Po meni tvornica kao proizvođač gotovog novog proizvoda će se teško probiti na tržištu ,pored jeftinijih kineza,ili kvalitetnijih zapadnjaka.
E sad moj bi prijedlog bio,da bi za nas bokce koji još uvijek radimo s IMT tehnologijom,a i još ćemo sigurno neko dogledno vrijeme,bilo naj idealnije otvoriti ili osnovati i pokrenuti remontni zavod u koji bi došao traktor i bio uređen od početka do kraja,u nekom optimalnom vremenskom roku,te isporučen vlasniku sa nekakvom garancijom. Znam da se javlja problem kvalitetnih dijelova, ali nije baš da se nebi dalo pronaći,proizvesti ili što već. Po meni bi bilo najteže pronaći radnu snagu za to sve.
A što se tiče zainteresiranost u nju ne sumnjam, jer znam mnogo njih koji su i koji bi svoje stare strojeve voljeli temeljito urediti za 35% do 50%cijene novog.
samo za nove strojeve je bitan euro standard ali pitanje je dokle će ovako na eu teritorijiju ko bi nekad postojala fabrika koja bi umesto remonta pravila kit za zamjenu starega motora sa novijim jer u cijeni nije tolika razlikaKaj se mogu tak stari traktori euro 0 norme prodavat u druge zemlje Europe? Ili se to samo odnosi na nove strojeve?
Sunce im njihovo odpeljat ce nam to malo dobrog željeza kaj je ostalo 🤣