• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Farmtrac

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734
Re: FarmTrac

Samo da se situacija malo sredi, ja sam opasno zagrizo za FT 675 DT s prednjim utovarivačem! kroz godinu i pol-dvije, možda bude više sreće pa da i ja imam novi traktor!

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

32.500 takav kakvog ga vidiš na slikama.

Ja sam danas malo ispipavao oko njega, postoji još mogučnost korekcije cijene :)

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821

Mislim da bi bolje ovom plavom stajal utovarivač

Inače ti traktori su preljepi i po onome kaj sam čul uopče nisu loši.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ima jedan crveni 675 u nekom selu oko Vinkovaca, samo riječi hvale za njega ima gazda.
Zatim, kupila ga je jedna firma iz okolice zagreba, uz sve JD koje imaju, gazda je za keš kupio takav FT s ralicom napred. Valjda onda nekaj i vrijede.

Imaju i trgovci svoje fore, ali nismo bedasti da neke stvari i sami ne vidimo :)

Uostalom, ako Poljaci koji imaju i 5 puta više površina od nas sad masovno kupuju te traktore i sad su ti traktori tamo HIT, onda znači da se radi i ozbiljnoj firmi koja radi ozbiljne proizvode.
Sve od nečega mora krenuti, kako i svi ostali renomirani proizvođači, tako i ovi novi.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ne, to je konačna cijena sa PDV, uz mogućnost korekcije. Taj žućo s utovarivačem, takakv kakvog ga vidiš na slikama.
Znači bez poreza ispada nekih 26.000 i u toj klasi mislim da nema boljeg i jeftinijeg.
Mjenjač 4 brzine i 3 reduktora, znači 12+12 i naravno mehanički reverzer ispod volana, ma traktor je ko bombon, sve fino ukopljeno i iznenađujuće fino sve funkcionira. Kompresor, 2 para izvoda, klima, donja i gornja vuča.
Brzina 35 km/h, zbog homologacije, ali ide i više :) Nesmije pisati 40 zbog tog kaj nema kočnice ne prednjoj osovini, klasika, to znaš i sam.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311

Vidio sam i ja taj traktor na sajmu i ne izgleda loše ovako na prvi pogled. To je 4 cilindra motor?

NEWHOLLAND

Iskusan lik
Tu od
15 Srp 2010
Poruka
5,597

40 na sat moze ici i ako ima kocnice preko prednje vuce.
Da nema utovarivac nebi bas bio nesto povoljan, a ovako nije losa cijena ni oprema.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Da, utovarivač mu daje veliku prednost, zbog toga se i meni najviše sviđa :)

4 cil. je motor i to mi se sviđa, jer na ovim ostalim renomiranima je 65-75 ks sve 3 cil.

Ivan KC

Iskusan lik
Tu od
17 Sij 2012
Poruka
3,247

Kolega, a koliko bi takav bil bez utovarivaca, znaci cijena sa pdv-om?

IMT555

Član
Tu od
11 Srp 2013
Poruka
821

Danas u gudovcu su me impresionirali farmTrack traktori, skoro pa i nema elektronike i jednostavan je za korištenje, stvarno pravi strojevi, najviše mi se svidjel 690 dt.

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192

Još da nisu turbo motori,bilo bi divota,ali ovako viđeno strojček i pol,još i boju možeš birati

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Kolega Ivan...bil bi isto toliko, na ovom kaj je na akciji ispada da dobiješ utovarivač gratis :)
Imaju ga več više godinu i pol na lageru pa zato je sad tak na akciji.

Lani u prolječe sam sjedel u njemu i cjena mu je bila 38.000€ sa PDV-om, a sad ide za 32.500€, eto toliko!

Erni...i meni je malo bezveze zakaj je na tih 75 ks i 4 cil. turbo motor...razumijem na ovim večima modelima da su podigli snagu s turbinom, ali ovo mi je malo bezveze...ali perkins je to :)

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Taj na akciji ima 12+12 getribu. Onaj utovarivač mu jedino može poslužiti kao kočnica.
Osovinski razmak od 235cm mu je prevelik za klasu u koju spada, pa je malo neokretan za tu veličinu. Ono kaj na njemu valja su Carraro i Perkins. Ostalo je poljski šlamperaj. Taj žuti model te novce svakak vrijedi, no premalo ima brzina i nema prednjih kočnica. I smiješno izgleda s onim malim gumama.
90tka je (meni) bolji izbor.

Šanana, turbo mora biti radi E-norme, jer usisni motori previše dime.

Nego, jel netko bacil oko na traktore Farmer? Vrlo slično Farmtracu, no bolji dizajn.

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

E to...jedan stručan komentar.
Znači li to ZJ da je taj 675 duži od Z6340?? i neokretniji od njega??

Meni se osobno sviđa baš zbog toga kaj je perkins motor i cararo mjenjač i prednji most, mislim da ovo ostalo je sve manje bitno, ali opravdava cijenu kak i sam veliš.
Znači jedna rijeđa klasa traktora bez elekronike, po meni dobar izbor brzina, pa to je nekad u prošlosti bio najklasičniji mjenjač i ja mislim najjednostavniji i najdugotrajniji. Kad bi iz IMT presjeo u ovog, preporodio bi se definitivno :)

Gledal sam ja Farmer-a na poljostrojevom štandu i ima neka zanimljiva rješenja, onaj od 90 ks mi se bolje svidio od manjeg modela.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Dulji je za nekih 13cm.
Nisam preveliki fan Zetora, ali je skladnije napravljen.
Ovaj 75-tak ima samo 8 brzina, dok Zetor ima 10. Grupu puzajućih ne računaj.
Na Sameju imaš 15+15?
Taj nema puzajućih već dvije grupe radnih, dakle q0 radnih i 5 cestovnih, dok FT ima 4 radne i 4 cestovne. Isti jarac poput Sonalike.
90tka ima mehaničke polovičke i uključivanje prednjeg mosta pri kočenju. To je već druga priča

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Ova 675 ima 4 brzine i 3 grupe na reduktoru, znači 12 brzina :) Mehanički reverzer ispod volana.
Ako sam ja dobro skužil, ima 4 cestovne, 4 radne i 4 spore. Klasika, nema pužnih!

Znaš da ja Zetora uopće ne volim, ali je ovaj FT vrlo sličan po nekom vanjskom izgledu.

Na Sameu je 20+20, 5 brzina i 4 reduktora.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,484

Trgovci pojma nemaju, a Carraro transmisije imaju najčešće i grupu puzajućih, pa sam ti zato napisal mišljenje. Provjeri, no boji se da sam bil u pravu.

Ah da, još jedan nedostatak: kardan ima 540/1000.
1000 nikome netreba, a 540E (750) bi svakome dobrlo došlo.

Najnoviji postovi

Na vrh