• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Fendt

MikiFendt

Član
Tu od
5 Sij 2016
Poruka
72
Pozz.
Jeli imao ko kada problem da mu se upalila greška od reversera na Fendtu novijih tipa,znači reverser za prebacivat naprijed,nazad.
Meni se danas upalila ta greška i nije mi htio pustit kvačilo nazad vise i samo je u nazad išao.
Onda sam ga ugasio i opet upalio i više mi nije grešku izbacivalo,jel to možda do nekog prekidača ili nešto?
Inače radi se o Fendtu 310. 96.g

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
Da nije niska razina tekućine za kočnice?

Drazenn

Član
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
188
Treba promijeniti kočione pločice na kočionom disku za prve kotače. Nalaze se na početku kardana za prvu vuču.

baskowsky

Novi član
Tu od
1 Ožu 2016
Poruka
27
Aha, hvala na odgovoru. Pretpostavio sam da je to jer čim brže tjeram u 6 brzini oko 30 km/h i stisnem kočnicu čuje se kako struže ispod kabine kod lijeve strane pa sam pretpostavio da su se istrošile pločice.

MikiFendt

Član
Tu od
5 Sij 2016
Poruka
72
Pozdrav ljudi jel zna netko rješenje ove greške?
Jel to nekakav prekidač otišao ili?
Radi se o Fendtu 310.

Prilozi

• 14423871_1374072892620782_804679502_o.jpg
    14423871_1374072892620782_804679502_o.jpg
    25.9 KB · Pregleda: 154

matijavz

Član
Tu od
13 Pro 2015
Poruka
235
Procitao sam malo teme u ovom podforumu i vidim da ima razlicitih iskustva...
Naime zanima me misljenje o fendtu serije 308 309 ls/lsa turbomaticu starijeg godista..prednost, mane, kvarovi i sl... koja je razlika izmedu ls i lsa modela??razmisljam o kupovini takvog fendta pa da prije cujem mozda ima netko kakvu info iz prve ruke
hvala

lisnik

Dobro znana faca
Tu od
15 Velj 2010
Poruka
2,107
Ja znam da ako kupis traktor Fendt sa ulaganjem nemoj.Dijelovi su previse skupocjeni u odnosu na druge traktore. .

tibor88

Aktivni član
Tu od
3 Ruj 2007
Poruka
2,386
Sta tocno smatras starijim godistem?
Mislim da te starije serije nemaju nekakvih generalnih mana ili posebnih slabih tocaka.
Mozda je najveca mana upravo to sto lisnik kaze. Cijena. Ali svatko tko ga kupuje, u startu vodi racuna o tome. A ima i razlog zasto su skuplji..
Prednosti su brzi mjenjac i prednje kocnice koje malo koji traktor tog godista ima. Turbomatic je isto prilicno dobra stvar.
Neznam tocnu razliku izmedju ls i lsa modela. Vjerojatno u razini opreme.
Radi turbomatica mogu djelovati malo mlako i mlitavo, ali itekako ima zivota u njima.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
Točnu razliku između LS i LSA modela ne znam ni ja...

Uočio sam da su LSA modeli noviji s digitalnim satom za prikaz broja okretaja motora i kardana, poboljšanom kabinom, malo drugačijom limarijom auspuhom i sl...

Mi smo lani kupili 309 LSA, 90 godina, traktor je odličan s dosta dodatne opreme, većim (višljim ne širim gumama) koje su na 85%, prednji hidraulik, EHR, dodatni farovi naprijed i odozada, dodatni izvodi hidraulike i sl... uvoz iz nizozemske...

Prilikom kupovine posebnu pažnju obratiti na mjenjač, motor mora uredno paliti i na hladnijim temperaturama i klasična priča kao za sve druge traktore, motor i nije toliko strašno skup za popravak ali getriba nije nimalo jeftina...

Naš je bio u odličnom stanju, iako ponekad zna izbaciti iz 2 brzine, ali to nije često, vlasnik je to napomenuo.
Cijena je bila i više nego uredna, čovjek je bio korektan, a i kroz neko vrijeme će se to i poservisirati...

Dijelovi se mogu nabaviti i polovni u dobrom stanju iz njemačke :).

Evo rasprava na njemačkom forumu o razlici između LS i LSA modela.

http://www.landtreff.de/unterschied-ls-und-lsa-bei-fendt-t6873.html

A što se tiče cijene dijelova ni jedan zapadni trakor nije jeftin za održavanje... MF, STEYR, SAME ... sve je to jako skupo...

Posljednje uređivanje:

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Ja sam iskakanje iz brzine podesio sam, na vilicama, imaju dva vijka za podesavanje

Posljednje uređivanje:

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
powershift kako si to riješio ?

svi dijelovi su u traktoru ispravni, gazda je kupio fendt 512, i ovaj je bio na prodaju...

isto je napomenuo da vjeruje da nije dobro podešena neka viljuška....

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Kod mene je 106ls, vjerujem da je slicno, raspored brzina ti je takav da je druga gore desno, a kad povuces rucicu dole ide u trecu, e sad kad uklopi u trecu ide li rucica jos, osjecas li da uklopi da rucica ide jos to znaci da kad ubacis u drugu da vilica vjerovatno uzubi sinhron ali vilica nije utvrdjena sa kuglicom i oprugom, utvrdjivac, jer se vidi da prema trecoj brzini ima i previse hoda a gore prema drugoj ga fali. Imaju dva vijka kljuc 10 na vilici jedan otpustis drugi dotezese i vilica se pomjeri po sipki, vodilici u zeljenim smjeru, to ces vec skontatai koji vijak da otpustas a koji da dotezes, na kraju obadva vijak moraju biti dotegnuta. Ponovno probas mijenjanje brzina kad ubacis u drugu rucica moze vrlo malo ici jos gore a tako i u trecu prema dole, uglavnom treba podijeliti jednako hod vilice da zabravi obadvije brzine, Nepravilno podesene vilice uzrokuju iskakanje iz brzina i trosenje vilica,
sad ce neko reci da iskace zbog losih sinkrona, sad pricamo o vilicama, a sinkroni vjeovatno mogu da uticu

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,482
PS, 300 serija ima potpuno drugačiji mjenjač, 21+6 (rjeđe 21+21), s ručicom sa strane i indirektnim biranjem brzina.

aag14v

Dobro znana faca
Tu od
4 Kol 2011
Poruka
717
ZJ je u pravu, ali vjerujem da je princip sličan, brzine jesu posložene kao što je naveo power.
inače je traktor vrhunski, oranje plugom 3x14" i nema trunke dima, pali i na velikim minusima "na zub" tako da je motor unatoč 14 000 radnih sati jako dobar.
Jako mali potrošač.

Filteri idu svi MANN (zrak, nafta, ulja, hidraulika) i redovito se mjenjaju kao i ulje.

Nemam sliku ali evo jedne s neta ( ovaj moj nema prednji kardan, ali ima gume koje su višlje i trunku uže)...
Unutra je klasika, digitalni sat, automatski grammer sic, tvornički blaupunkt radio (bez kazete samo prijemnik).

Prilozi

• 49070930_102766_800x600.jpg
    49070930_102766_800x600.jpg
    67.8 KB · Pregleda: 118

Najnoviji postovi

Na vrh