• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

FiatAgri serija 90 (55,60,65,70,80,85,90,100,110,115,130,140,160,180)

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
82
Računaj da ulje mora bit do cca 40% visine mjenjača.
Ili ,ali sumnjam, da ima jedno ulje za sve, pa je čep za nivo iza.

Posljednje uređivanje od moderatora:

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Bivši vlasnik mi je rekao samo da se tu ulijeva ulje za mjenjač a mjerač da je na zadnjoj strani. Lijen sam se zavući pod traktor pa to sve malo bolje pregledati. Biće red odvrnuti taj vijak i barem nekom žicom provjeriti koliko ima ulja

Irvine156b

Aktivni član
Tu od
23 Tra 2023
Poruka
82
Ako ima šipku iza onda ima i čep iza,tamo s desne strane na ćošku bloka iza diferencijala. I tad ima dva ulja.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Da, ima mjerač sa zadnje, desne, strane. To je za getriba. Zato pitam kako da znam koliko je dosta ulja u mjenjaču kad se ulijeva ispod kabine a nema mjerača za mjenjač nego samo taj sa zadnje strane.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Možda da stavite slike tih mjesta gdje su ti šerafi i mjerači..i meni bi pomoglo..Hvala.

MilanZetor

Iskusan lik
Tu od
7 Lis 2011
Poruka
6,311
90-90 ima zasebno ulje mjenjač - hidraulika. Prijatelj je to otkrio na teži način ostao mu mjenjač bez ulja.

ZJ

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
22 Lip 2007
Poruka
28,479
A kam je nestalo 40-tak litri ulja iz mjenjača?

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Kad sam ispuštao ulje iz mjenjača i getribe zbog zamjene onog semeringa na ispust od mjenjača je iscurilo možda 10-tak litara a ostatak na rupu od getribe. Traktor je bio nagnut u nazad. Ulje sam nasuo na rupu od mjerača ulja getribe. Poslije nisam ni provjeravao ništa ali bilo mi je nekako malo ulja iscurilo iz mjenjača. Zbog toga sva ova pitanja. Nisam ništa ni radio sa njim jer nemam posla sada za njega. Valjda se nebu ništa pokvarilo od stajanja i malo pomicanja po dvorištu.

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Kad sam ispuštao ulje iz mjenjača i getribe zbog zamjene onog semeringa na ispust od mjenjača je iscurilo možda 10-tak litara a ostatak na rupu od getribe. Traktor je bio nagnut u nazad. Ulje sam nasuo na rupu od mjerača ulja getribe. Poslije nisam ni provjeravao ništa ali bilo mi je nekako malo ulja iscurilo iz mjenjača. Zbog toga sva ova pitanja. Nisam ništa ni radio sa njim jer nemam posla sada za njega. Valjda se nebu ništa pokvarilo od stajanja i malo pomicanja po dvorištu.
Dado hvala na sličicama. Ona gornja slika..na mojem je mjerač na maticu..i tu doljevam Transhidrol JD50, za hidrauliku..Donja slika je matica za ispust čega? spominješ ispust od mjenjača i rupa od getribe.Gdje je mjerač ulja getribe..molim te na slikama da objasniš.Hvala.

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Prva slika je mjerač ulja. Druga slika je taj šaraf gdje bi se trebalo ulijevati ulje u mjenjač.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Ovdje je jedan Zvonimir objasnio.
Ako sam ja dobro shvatio : Diferencijal zasebno-7 litara.
Stražnji prijenos, Mjenjač, Hidraulika, Kardansko vratilo- 45.5 litara.
Ali nije mi jasno ima još jedno ulje za mjenjač tu na početku spiska -11.1 litra?

Re: Fiat

Postaj
by Zvonimir 17/2/2011, 12:35

LUBRICATION CHART - VEHICLE INFO

Vehicle type: WHEELED TRACTORS
Manufacturer: CNH Make: NEW HOLLAND
Model: 100-90
Version:
Production: OUT

To ensure maximum endurance performances,
FL developed specific products in collaboration with the Manufacturer.

So we recommend:
Group Product Capacity
ENGINE COOLING SYSTEM AGRIFLU 20
Notes:
# WITH CAB HEATING ADD ABOUT 2 LITRES

GEARBOX MULTI F 11,1

BRAKES BRAKE LHM 0,72

ENGINE MASTERGOLD HSP 15W-40 13,6
Notes:
# OIL SUMP AND FILTER

AIR FILTER MASTERGOLD HSP 15W-40 1,9

POWER STEERING SYSTEM MULTI F 1,7

FRONT WHEEL HUBS GR 9
Notes:
# ACCORDING TO NECESSITY

FRONT WHEEL FINAL DRIVES MULTI F 1,7
Notes:
# EACH

DIFFERENTIAL MULTI F 7

REAR TRASMISSION, GEARBOX, LIFT, PTO MULTI F
Notes:
# FOR 4X2 TRASMISSION CAPACITY 44,4 LITRES - FOR 4X4 TRASMISSION CAPACITY 45,5 LITRES

GENERAL GREASING GR 9
Notes:
# ACCORDING TO NECESSITY

NOTE: capacities are in litres for oils and in grams for greases.

Fiat ili NH, svejedno. Važan je model, a on je 100-90. (Model Winner ima drugačije oznake, ali je isti traktor).
Ovo su ti svojstva ulja:

Zvonimir
Broj postova : 2509
God : 58
Registriran : 14.03.2008
10

→→→ : VIŠE

dado6340

Iskusan lik
Tu od
31 Svi 2013
Poruka
4,869
Nema druge rupe za ulijevanje ulja nego kroz taj mjerač. Ali to nije ni bilo pitanje. Pitanje je gdje i kako znati da li u mjenjaču ima dosta ulja ? Nema mjerača na mjenjaču znači da mora biti ili poseban vijak za kontrolu dostatnost ulja mjenjača ili je to do tog vijka gdje se ulijeva ispod kabine ? Ja nevidim nekog drugog vijka za kontrolu ulja u mjenjaču ?
Pročitao sam sve tu na forumu vezano za fiate ali izgleda da su radili svakako te traktore. I sa zajedničkim uljem i sa odvojenim. Mislim, malo je blesavo da mjenjač nema svoj mjerač osim ako je ulje zajedničko, diferencijala i mjenjača, pa da ima jedan mjerač.

drazenhonda

Iskusan lik
Tu od
1 Stu 2010
Poruka
2,732
Pa očito da je zajedničko po ovom postu koji sam objavio, jedno od pitanja je i to bilo. Jedino što u ovoj uputi piše da je u diferencijalu zasebno ulje , ali kao što ti kažeš možda je bilo više izvedbi traktora....
A ovo što piše da ima još neko ulje u mjenjaču u količini od 11.1 litre, možda je to negdje u prednjem dijelu mjenjača , zato što je napisano odmah u početku upute. Pregledaj dobro, smeđe boje je kučište pa se vijci slabije uočavaju......

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Moj j 87 godište 8090,i nema nigdje tog šarafa za doljevanje ulja u mjenjač..ovdje se vidi da je zajedničko ulje..mjeri se samo iza na mjeraču..Jedino ne kužim kako se regulira nivo u dif.a kako gore za hidraulik.. IMG_20231112_194633.jpg IMG_20231112_194753.jpg

bhorv

Dobro znana faca
Tu od
26 Ruj 2008
Poruka
2,661
Možda br. 4.. broj tri je mjerač

Posljednje uređivanje od moderatora:

Najnoviji postovi

Na vrh