• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

fordson

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Re: Fordson dexta special 1964.g

Taj traktor nema puno konja, mislim da 38 ks al je puno jači u brijegu od ovih imt-a i k tome malo teži , ima drugačiji prijenos pa je zbog toga u brijegu jači al dosta sporiji.
Može on potegnuti koliko ti deneš na njega al treba paziti u brijegu ja sa svojim vozim v dosta veliki brijeg i do 4 metara drva al bilo bi ti dobro da si prihvat za prikolicu spustiš niže ako nemas tako napravljeno da te ne diže u brijegu, traktor je zahvalan i nikad nekih većih problema s njim.

P.S. Od kud si?

Črnec blizu vž. Baž si kontam kak napraviti donju poteznicu. Traktor ti ima oko 35ks 26kw. Veliš, more delati? Ja sam ga kupil prvenstveno za vleči drva iz šume al je sve po ravnici pa nemam brige. kak ti po zimi pali. Na mojem fali grijač. Znaš možda da li paše od MF ili nečega drugoga?

Posljednje uređivanje:

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

hehe baš ti ni ja nemam grijač jer ga ne koristimo po zimi, nisam bas gledal od cega bi pasal grijač al zato kad je toplo on pali na zub ko auto hehhe.......s snagom nebus imal nikakvih briga v 2 brzini moj v breg vleče 3 metra drv bez brige.....

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

mogu ti ja sutra poslikati kako se može dolji prihvat jednostavno i funkcionalno riješiti

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669

bilo bi lepo. Kolko ti troši? Onak dok fest dela?

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

bilo bi lepo. Kolko ti troši? Onak dok fest dela?
potrošnja ti je minimalna, stvarno jako malo troši, nadam se da budeš zadovoljan sa njim kao što sam i ja..:D
Koliko si ga platil, te a si dobil koji prikljucak?

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669

potrošnja ti je minimalna, stvarno jako malo troši, nadam se da budeš zadovoljan sa njim kao što sam i ja..:D
Koliko si ga platil, te a si dobil koji prikljucak?[/QUO

6750kn. Dobil sam kosu. puštalaje vodena pumpa al sam spasal od imt 533 jer originalna košta skoro hiljadarku. zamenil semering poluosovine (paše od prvih serija imt 533/539) opral očistil od naslaga, pofarbal, napravil servis sa kompletno svim uljima i promjenil sve mazalice i podmazal. Del sam novi auspuh prema gore i sposložil struju. izašel me oko 9000kn s tim da si sve sam delam.trebal bi još piksirati prednji kraj promjeniti krajnike na sponama. Staro je to. Nije bil silovani ali nije ni baš ulagano u njega osim filtera i ulja u motoru.

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

Daj stavi neku sliku da vidim kako izgleda ... :D

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669

Daj stavi neku sliku da vidim kako izgleda ... :D

nemam ni jednu sliku na kompu a žena je zgubila kabel od fotića. bum probal negde posudit pa stavim

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

ja sam to spuštanje prihvata riješio na taj način tako da mogu bez brige skinuti kada mi treba kardan i za par sekundi se stavi natrag gore jer je samo na šarafima, mislim da mozes i s doljnje strane prišarafiti isto prihvat samo ga treba dati napraviti, al mislim da je tak jednostavnije jer bi smetalo za kardan i da je ispod stavljeno a puno je teze onda to opet gore montirati...

TKRL3.jpg

KRVe.jpg

Posljednje uređivanje:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669

:drink:kak se toga nisam zmislil? odlično rješenje. imaš pivu:icon_pidu:

hodor

Dobro znana faca
Tu od
22 Sij 2013
Poruka
1,746

Jel to isti motor kao na imt 533?

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

motor nije isti, to je motor fordove proizvodnje....

ŠANANA

Dobro znana faca
Tu od
23 Sij 2008
Poruka
12,734

Veliš dal si za njega 900€ u ispravnom stanju??? Pa to je bagatela, za obični 533 oću 10-12 hiljadarki i to s lošim motorom....svaka čast.
p.s. imam doma punu kantu colovnih ključev viličasti, barem mislim da to jesu colovni jer imaju neke jako lude oznake na sebi :)

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113

puno ljudi je skeptično prema takvim traktorima kojih bas nema puno, jer misle da je tesko doci do dijelova što je nekad bila ali danas nije, a i da se pripasati svašta..:D
za te novce i više nego odličan traktor

daniels

Aktivni član
Tu od
17 Velj 2009
Poruka
1,797

Ddaj stavi još slika kaj se sramiš.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669

motor nije isti, to je motor fordove proizvodnje....

A-a. to je perkinsov motor A3.144. Za forda se isporučival pod oznakom F3.144

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669

Veliš dal si za njega 900€ u ispravnom stanju??? Pa to je bagatela, za obični 533 oću 10-12 hiljadarki i to s lošim motorom....svaka čast.
p.s. imam doma punu kantu colovnih ključev viličasti, barem mislim da to jesu colovni jer imaju neke jako lude oznake na sebi :)

Pa kaj ti neju sprhli v toj kanti, nekaj spijemo i pojedemo pa ja to zemem doma. Kantu ti vrnem

Najnoviji postovi

Na vrh