• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

fordson

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Taj se već dugo vrti na njuškalu. Super dexta 4x4. Mislim da ima 39 kobili, ali nisam siguran. Sve u svemu jako lepi traktorek.:icon_thumright:

FoMoCo

Novi član
Tu od
13 Stu 2013
Poruka
13
Pozdrav od mene,moja fordaljka je još u fazi obrade a radi se o kompletnom rastavljanju,trudim se sve obnoviti mada ima dijelova koji če morati ostati stari ali obnovljeni.
Trenutno je pumpa goriva na reparaturi kod Predena,moram polakirati motor,popjeskariti prednju osovinu i limariju

Prilozi

• Iphone 119.jpg
    Iphone 119.jpg
    57.5 KB · Pregleda: 112
  • Iphone 105.jpg
    Iphone 105.jpg
    67 KB · Pregleda: 120

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
@FoMoCo
znaš možda kolko te bu otprilike koštala reparacija pumpe. Dela se o Simms pumpi. Ili?

FoMoCo

Novi član
Tu od
13 Stu 2013
Poruka
13
@FoMoCo
znaš možda kolko te bu otprilike koštala reparacija pumpe. Dela se o Simms pumpi. Ili?

Neznam još ali za sada je sigurno da se mjenjaju glavni ležajevi i semering,kad bude gotova javim cifru i šta je sve rađeno,inače čovjek ima enciklopediju za simms pumpe kao i za ostale,jako stručan i kvalitetan.:icon_e_wink:
LP

FoMoCo

Novi član
Tu od
13 Stu 2013
Poruka
13
Nisam još,imam informaciju da če se zavrtit na stroju u ponedjeljak,držim sam sebi fige,naime složen je donji dio osovina-ležajevi,simering,varijator sve novo a za gornji dio -elementi je malo problem jer nije baš dobavljivo,možda ima neki englez al treba istraživati pa si držim fige da bude i ovo dovoljno jer se donji dio baš razletel:icon_thumright:

Posljednje uređivanje od moderatora:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Baš me zanima kak buš prešel. Ja bi trebal skinut svoju pa ju dat malo poštimat. Ipak je to 50 let gore. kak napreduješ s ostalim?

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Ide moja dexta "pod nož". Siromak je nakon 50 let dobil antifriz i propišal je kiler. Skinul bum ga sad jedan dan pa da vidimo kaj smo z njim.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
FoMoCo, kaj si rešil s pumpom? Dizne nisi dal štimati?

FoMoCo

Novi član
Tu od
13 Stu 2013
Poruka
13
Pumpa je gotova i napravljeno je kvalitetno i dobro,razletil se varijator pa smo ga morali menjat+dva ležaja na osovini koji bi trebali biti isti i colni al je neki majstor(čitaj majmun) stavil različite dimenzije i jedan je bil metrički na luftu,
naravno razletel se varijator i pumpa zeza.
Na kraju balade 2200 krznenih živinica,jako zadovoljan.
Preporuka za simms i ostale-Preden Bosch Servis
Ostale pomake objavim u svojoj temi fomoco:icon_wink:

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
pozz ekipa, evo i mene nakon nekog vremena, jurek zanima me na kaj si zavaril ove zaštitne šipke u slučaju prevrtanja ja gledam al nekak mi bezveze za blatobrane to zavariti, kak si ti to rješil?

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
ooo, pa i ti si živ. Bum ti poslikal kad se sjetim. nisam varil nego sam zašrafal tam de je predviđeno. To ti se šrafa tam de ti je pričvršćena ručna kočnica, a na desnom blatobranu imaš isto takav prihvat. One dve rupe bi ti morale imat urezan navoj ako ga nije hrđa pojela, a vjerojatno je. Kaj buš ga registriral?

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
eh do registracije treba još puno poraditi na njemu ali tak sam slabo na cesti pa nije potrebno, to bi stavil čisto zbog sigurnosti, ajde poslikaj kad nađeš vremena.. :)

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Ak treba kaj pomoći, samo reci. Pa ni trakošćan na kraj sveta. Za zamazati se sam navek. kaj se vidi i po mojem nasljedniku.:biggrin:

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
Ak bude kojeg većeg problema tebi se prvom javljam..:D hehe, malo sam prolistal nazad vidim da si stavil slike svog fordsona, nemam riječi baš super izgleda!
Ovih dana se slaže malo veća prikolica za fordsona još potrebno nešto povariti i ležaj za kotač pribaviti u ivancu ga nemaju :/ i to bude to...

powershift

Dobro znana faca
Tu od
13 Stu 2007
Poruka
2,912
Treba se malo zakopat unutra , izmjeriti tlakove , oprati , očistiti , ispuhati ...
ha .. teško je ovako napamet , kad bi to mogao bio bi bahat i bogat :zubo:
Jel colnati ili metrički?

sta znaci "zubo"

MUHA

Super Moderator
Osoblje foruma
Tu od
15 Stu 2009
Poruka
29,788
:zubo: je bila oznaka za ovakvog smajla :icon_mrgreen:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Imaju ti u Varaždinu u gumiimpexu veliki izbor lageri. Probaj nazvati pa pitaj.

Na vrh