• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

fordson

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
Jurek si se mozda pozabil za slike ili imas viška posla hehe, da to ovih dana sredim kad budem za prikolicu radil..:icon_pidu:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Kolega, nisam stigel. Al bum sutra, tak i tak moram poklopac hidraulike skidat da malo reviziju napravim. Ipak to 50 let dura, da vidim malo kak to zgleda. zmenim kaj treba, pa nek još 50 let dura.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
@ Fordson. Evo par slikica da ti pomognem. Jebajga, nebram najti kabel od fotića pa sam slikal s mobitelom.

Posljednje uređivanje od moderatora:

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Evo da izvjestim. Skinut poklopac hidraulike, promjenjen filter, očišćen talog, kojega za čudo nije bilo puno, skoro pa ništ, zahvaljujući održavanju prijašnjeg vlasnika, pokoj mu duši. Iznutra sve ko novo, kaj me jako ugodno iznenadilo, samo malo hrđe na polugici i federima, ali zanemarivo. Promjenjeni orinzi novo ulje i sve radi ko zmaj. Nažalost nisam se sjetil slikati jer u žaru šarafljenja ne čujem ni ženu kak zvoca. Još sam da dobim litru rakije koju sam osvojil za okladu sa susjedom da mi hidraulika drži dok zgasim traktor. Ovaj se još češe po glavi da kak na njegovom imt-u pada dok ga zgasi. Evo i nakon par dana, ruke hidraulike stoje u zraku, spentram se na njih i ne padaju pod mojih 90kg. Ko ne vjeruje nek natoči litru maksuzije i dojde se uvjeriti.

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
haha to je traktor kad u korist njega možeš dobiti i maksuzije, mi već par godina namjeravamo pogledat hidrauliku jer ne radi kako spada, diže ona i sve ali neki puta se premišlja dal da digne do polovice ili do kraja, ovisi kakve je volje..:D, nadam se da će čišćenje rješiti taj problem :)

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
@fordson
Si napravil kaj od traktora? Daj koju sliku da vidimo kak zgleda sad.

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
ma ništa se nije radio, nema se baš vremena zadnje vrijeme, trenutno se radi na prikolici za traktor :D

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Neki dan (čitaj petak) kresnem traktor da ga maknem da pokosim dvorišče, oču skrenut lijevo, kad ono: hrsk! I zacvika volan! Ajde jurek, pootpajaj struju skini volan i rezervar. Zdrobila se kuglica. Nemam s čim poslikat da vidite radove. U biti, največi problem mi je bil gde najti takve kuglice. Fora je bila u tome kaj jih je par falilo, a i nisu bile jednake veličine. Rasturim sve stare lagere kaj sam jih našel na gruntu i ništ ne paše. Bilo je skidanja svetaca, kad zagledam stari biciklin na hrpi z železom za otpad. I bogme, zvadim pedale otšrafam "getribu" i zvadim "original" kuglice iz vjenca. Volan složen, a biciklin je dobil počasno mjesto u šupi na zidu. Ko zna, morti se još kaj na traktoru potere.:icon_fU:

FoMoCo

Novi član
Tu od
13 Stu 2013
Poruka
13
Jurek ja nikak uhvatit vremena da prezenturam svoj Major jer se slaže več dve godine i imam slika i pisanja jedno tri vure al evo jedna fotka
uploadfromtaptalk1426936037588.jpg

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Svaka čast. Odlično zgleda. Jedva čekam da podjeliš s nama cjelokupan materijal o obnovi Majora.

jurek

Dobro znana faca
Tu od
6 Srp 2013
Poruka
669
Evo moje dexte, pripremljena za rad...

... i poslije sedam sati košnje, naravno uz kratke stanke za hlađenje. Mene, traktor se nije ništ bunil.

FoMoCo

Novi član
Tu od
13 Stu 2013
Poruka
13
Moj još uvjek u obnovi,završavam kabinu i stakla jos hauba,krov i zadnji kraj struje i na regu konačno

uploadfromtaptalk1436273937073.jpg uploadfromtaptalk1436274145175.jpg

Poslano sa mog SM-G850F koristeći Tapatalk

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
jurek tvoj fordson izgleda kao iz dućana, bas si ga super sredio :D

Bila je na njuškalu prije mjesec dva jedna dexta za 4000 kn cijela u hrđi ali motor ispravan, vidio sam oglas navećer ujutro ga više nije bilo a imao sam ga namjeru uzeti, da li zna netko da li je taj traktor nekome prodan ili je oglas maknut?

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
Pozdrav, imam par pitanja u vezi hidraulike na traktoru, hidraulika ne radi kako treba pa sam odlučio otvoriti poklopac i vidjeti u kakvom je to stanju, ima dosta taloga.
Izvadio sam klip hidraulike i vidim da je na njemu jedna gumena karika, i koliko vidim to bi trebalo zamjeniti, stavljam sliku klipa u nastavku, tko se razumije u to više od mene neka potvrdi.
Sad me zanima što bi još trebalo provjeriti kod hidraulike i gdje bi se mogla nabaviti takva gumena karika?

15ebvr8.jpg

fordson

Član
Tu od
16 Kol 2011
Poruka
113
Evo još slika...

2mwuh2.jpg

To treba dobro očistiti, nije možda otvarano 40 godina..

2ypn4na.jpg

mrv8ur.jpg

s6ty5z.jpg

vlč.puknuti

Iskusan lik
Tu od
14 Svi 2008
Poruka
23,636
Pozdrav, imam par pitanja u vezi hidraulike na traktoru, hidraulika ne radi kako treba pa sam odlučio otvoriti poklopac i vidjeti u kakvom je to stanju, ima dosta taloga.
Izvadio sam klip hidraulike i vidim da je na njemu jedna gumena karika, i koliko vidim to bi trebalo zamjeniti, stavljam sliku klipa u nastavku, tko se razumije u to više od mene neka potvrdi.
Sad me zanima što bi još trebalo provjeriti kod hidraulike i gdje bi se mogla nabaviti takva gumena karika?
jel colnata ?

prvo googlaj elasto , oni imaju katalog s mjerama ...naprave i po uzorku ...ako nejde kod njih guminpex varaždin ...oni mogu napraviti tokarenu manđetu .

najbolja i najdenostavnija opcija je da nađeš najsličniju manđetu u katalogu elasto i daš tokaru da prilagodi utor na klipu za tu novu manđetu

Najnoviji postovi

Na vrh