• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Gdje je problem???

• Temu pokrenuo Zena mafija
  • Datum prvog posta

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Ajkula ovo pitanje si jako dobro postavil,kako se naplatiti od lopova koji ništa nema nažalost nikak zato šta i država štiti lopove i još uz to daje im poticaj zamisli do 500kn je prekršajna prijava a iznad 500kn je kaznena ma nije bitno u krađi kolika je cifra ako ukradeš vrijednost i jedne kune ti si lopov i takav trebaš odgovarati kazneno jer si otuđil nečiju privatnu imovinu i šta onda trebaš ga privatno tužiti i potrošiti još svog novca a na kraju se nemaš od kud naplatiti jako žalosno i na kraju nikom ništa živjela naša demokratska dežava u kojoj lopovi uživaju i imaju visoki društveni statut...

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
T

traktorko

Guest
kako je ono rekao M.L. King ...I had a dream.... ili tak nekak :=:)

T

traktorko

Guest
Nikako i više nikad...tko se jednom riješio krava više ih nikad neće imati...ovi krajevi bili su raj za razvoj stočarstva, ljudi koji su to radili generacijama i koji su to voljeli...ali mi smo u vrlo kratkom vremenu uspjeli sve uništiti...nepovratno...

nebih se složio sa onim MI

farmervg

Aktivni član
Tu od
7 Lip 2010
Poruka
1,421
Nekad je vladala uzrečica gdje je štalica tu je i kravica gdje je kravica tu ima sira i mljeka pa čeljad nije gladna.....
A sad nema ni štalice ni kravice ni sira ni mljeka sad je dobra i bjela vodica ,i sir neznaš jel sir ili jogurt pa neka nam....

Traktorko baš mi ne sve oni nego mi smo ti koji nismo htjeli biti seljaci več gospoda pišem ono mi iako nisu svi mi ima i onih koji se još uvjek drže posla oko svog grunta i imaju kravice a mi idemo u zološki vrt vodit djecu gledati kak izgleda krava ali na žalost tam nema krave pa djetetu velimo gledaj milo onog bizona tak ti slično izgleda krava ....

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
nebih se složio sa onim MI

Možda ne direktno, ali smo indirektno i sami krivi jer smo dopustili da nas izmanipuliraju, vjerovali smo u priče bez pokrića, ulijetali u investicije za koje nitko nije garantirao....dalo bi se nabrajati...svi snosimo svoj dio krivice.

vargas

Aktivni član
Tu od
15 Kol 2012
Poruka
515
Sve je to dio jednog velikog j..... plana . Uništi domače pa češ imati prostor za svoje. Na žalost tako to ide od pamtivjeka. Veli se da su došli divlji i uništili pitome. Uovom smo slučaju pitomi mi sami. Kad vam u dvorište dođe u inspekciju i zadnja šuša iz neke od prekobrojnih agencija stajete u stav mirno,ili "dobar pesek" uz nadu da vam ne nađu neku vašu grešku ili propust jer je u pitanju neka od mogućih kazni koje su izmislili. Uzet će vam postotak od poticaja, dat će vas sucu za prekršaje .Ma koji j.....i dobri pesek ! Mene je svojedobno pitao kontrolor iz arkoda kad je došao provjeravat zemlje a gdje vam je taj oštar pas? Na dvorišnim vratima imam tablicu oštar pas. Rekao sam mu da je ta tablica zbog mene jer sam ja bijesni cucek . Pogledao me i dalje je bio puno ljubazniji. Moramo si samo zapamtiti da nas gaze i da će nas gaziti tako dugo dok im mi to sami dozvoljavamo

zvončica

Član
Tu od
26 Ruj 2012
Poruka
156
Da, poznato je da smo dobri sluge, ali loši gospodari...kad su Francuzi preuzeli našu najveću mliječnu industriju, pojedinci su me uvjeravali kako će biti bolje, oni znaju....i gledali me s čuđenjem kad sam prokomentirala da Francuzima ne treba mlijeko, već tržište...tako i sad pojedinci vjeruju da će nam Unija donijeti boljitak...no, dobro je živjeti u nadi...ipak ona umire poslijednja...

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
tako je,fala bogu nisam nasjeo na neke megalomanske prevare i ako puknem prodam sav stočni fond i zatvorim sve kredite,ima taman dovoljno,ali mi je problem što ja to volim ,ja nisam za gradski život i sve iz trgovine,da se razumijemo nisam ja protiv ljudi koje rade u firmi ,žive u gradu iako su mnogi korijenima vezani za selo,jedino mi smetaju oni koji su otišli u grad prije 20-30 godina ,ostavili roditelje da se koprcaju i daju dok mogu,pljuju po nama koji smo sad na selu,kako nam je fajno a samo čekaju da netko od rodbine umre da se pojavi kakav grunt za čerupanje,a sad što djeca budu htjela vidjet čemo,najveći problem mi je ako dođu kakvi uništavatelji da me gaze što su porušli svu šumu pa mi bude teško u ilegalu,ali borba bude ovako ili onako,naposljetku cijeli život je borba ,samo zavisi tko nam je neprijatelj

T

traktorko

Guest
tako je,fala bogu nisam nasjeo na neke megalomanske prevare i ako puknem prodam sav stočni fond i zatvorim sve kredite,ima taman dovoljno,ali mi je problem što ja to volim ,ja nisam za gradski život i sve iz trgovine,da se razumijemo nisam ja protiv ljudi koje rade u firmi ,žive u gradu iako su mnogi korijenima vezani za selo,jedino mi smetaju oni koji su otišli u grad prije 20-30 godina ,ostavili roditelje da se koprcaju i daju dok mogu,pljuju po nama koji smo sad na selu,kako nam je fajno a samo čekaju da netko od rodbine umre da se pojavi kakav grunt za čerupanje,a sad što djeca budu htjela vidjet čemo,najveći problem mi je ako dođu kakvi uništavatelji da me gaze što su porušli svu šumu pa mi bude teško u ilegalu,ali borba bude ovako ili onako,naposljetku cijeli život je borba ,samo zavisi tko nam je neprijatelj

slažem se od sad sve gradim u ilegali (šumi) da izbjegnem legalizaciju . :icon_lol:

ajkula

Dobro znana faca
Tu od
1 Lip 2011
Poruka
3,192
dali je tko od vas većih mljekara bio možda danas u Gudovcu,čujem da je bila napeta situacija i da nam se baš ne nazire svjetla budučnost:(envy)::(envy):

Zombie

Član
Tu od
29 Ožu 2013
Poruka
629
a cuj..nahebali smo prije ili poslje... neznas sta je gore da nas drze u agoniji ili da nas odma potope..

jandric200

Član
Tu od
9 Velj 2011
Poruka
593
Kako riješiti slatko grušanje u mlijeku , može li neko pomoći. Ispitivanje sa 72°% alkoholom pokazuje 2 dana negativno pa par dana pozitivno.

M

MOCO

Guest
pa sad smo neki dan raspravljali na drugoj temi (nagli pad mliječ..) @emy ima taj problem

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
pa sad smo neki dan raspravljali na drugoj temi (nagli pad mliječ..) @emy ima taj problem

Mozda bi bilo bolje prebaciti sve na ovu temu...:D...evo ja i danas imao kiselost kod svih krava, a sinoc bilo normalno....

Jandrić200

Kako se u tebe stanje manifestira, čime hraniš, koliko krava itd.itd. ???

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Kao doći će u nedjelju vidjeti o čemu je riječ...ajd' eto doći će i ta nedjelja. :D

Jesu li bili veterinari iz Bihaća, šta kažu u čemu je problem?

Emy

Član
Tu od
1 Srp 2008
Poruka
640
Nema ih danas, vjerovatno će sutra, a ako ne dođu moram nositi na analizu...Cawboy daj mi reci koji je na ovim našim prostorima najrasprotranjenije sredstvo za dezinfenkciju muznog stroja i sisnih guma...da sutra to probam kupiti ako gdje nadjem ...kako se koristi koliko dugo moze biti koliko košta i tako to...

Što se tiče tzv "slatkog grušanja" ...evo neka definicija, ali ne i liječenje.

PROTEOLIZA može znatno poremetiti tehnološku kakvoću mlijeka (koagulacija); Proteolitičke bakterije: Proteus, Pseudomonas, Serratia, Alcali- genes → uzrokuju gorčinu i “slatko grušanje” sirovog mlijeka; Proteus i Pseudomonas → dobro rastu i razmnožavaju se u hladnom mlijeku, djeluju i lipolitički; Bacillus i Clostridium → mogu preživjeti pasterizaciju (sporo- gene) → acidoproteolitičke bakterije.

Cowboy

Dobro znana faca
Tu od
7 Velj 2011
Poruka
2,449
Cawboy daj mi reci koji je na ovim našim prostorima najrasprotranjenije sredstvo za dezinfenkciju muznog stroja i sisnih guma...da sutra to probam kupiti ako gdje nadjem ...kako se koristi koliko dugo moze biti koliko košta i tako to...
Kod nas se uglavnom mogu naći ova ili neka od ovih sredstava za dezinfekciju:
Chlormax, Izosan, Desu M ili Galisept
Što se tiče cijene, nisu skupa, koštaju otprilike do 20-ak KM. Kako se koriste to ćeš naći na uputstvu za upotrebu ili napiši šta si kupio pa ću objasniti. Uglavnom svako se koristi u vodi, zavisi samo koja koncentracija. Mogu biti otprilike 15-ak dana, možda i duže, zavisi koliko ga i za šta sve koristiš.
E da... i voda mora biti topla oko 50 - 60 °C tako puno brže djeluje.

Na vrh