Znaš što se tiče ovog otkupa, dobro ide, samo čovjeku treba veća količina...evo noćas je odnio nekih 25 litara i kaže da mu je malo...ali iduće sedmice će mu trebati 100 litara...nešto sam razmišljao tako kao i ti da je ta cjena više nego dobra...pa vidjeću s njim koliko dugo će mu trebati, on mi se inače bio javio još zimus tamo oko januara, da bi kupio sve kiselo mlijeko u laktofrizu bez obzira na količinu i stepen kiselosti...al tad ja nisam imao ni količine a nije se ni kvarilo, a sad kupuje po tih 0,80 feninga isto tako bez obzira na količinu i na stepen kiselosti, jedini mu je limit da ne kupuje od holštajn...kao ne može napraviti dobre sireve.
Danas sam pola dana čistio muzni aparat, vrelom vodom pa ispirao ledenom i opet vrelom ( iz bojlera) pa opet ledenom i onda muzao kravu po kravu...
2 krave nemaju nikakvu kiselost a jedna blagu gotovo neprimjetnu, a ona koja mi je inače bila kritična ona je ostala ista, iako ću opet vidjeti stanje sutra...
Imam osjećaj da će higijena muznog stroja promjeniti stanje 50 % na bolje, ako bude tako ja ću biti na car....
Ja sam znao o tim preparatima za održavanje higijene muznog stroja, ali opet nekako sam kontao ajd nije to toliko, to ja isperem dobro ledenom vodom i to je to...
Čak dobijam od mljekare taj prah, ali u kesicama i koristimo ga za pranje laktofriza poslije odvožnje mlijeka.
Skroz me bilo demoralisalo ovaj problem ovih dana, bilo je sve gore i gore, tek na noćašnjoj muži je bilo pomaka na alkotestu....lagano cemo probati stanje normalizirati, ako uspijem sve vraćam se svojim planovima tako da do zime kupim još jednu kravu...( mada su to još daleki snovi ali eto planovi su planovi)...
Pošalji mi broj od Miše vjerovatno ću ga zvati,...imao sam broj i od onog momka što je isto iz Sano što si mi dao lani, međutim prije nekih 15-tak dana u košnji mi je ispao telefon, tako da sam izgubio i brojeve i telefon i tako...sreća pa telefon nije bio skup, ali žalije mi je brojeva nego telefona.