• Poštovani posjetitelju, za korištenje svih mogućnosti koje Poljoprivredni Forum omogućuje, predlažemo ti da se registriraš. Besplatno je i tvoja privatnost je potpuno zaštićena. Registracija ti omogućuje pristup svim kategorijama i temama, mogućnost pristupa privicima u postovima (slike, video, tutorijali, uputstva itd), pristup malom oglasniku, direktnu komunikaciju s članovima putem privatnih poruka, automatsko praćenje tema od interesa i još mnogo toga. Veselimo se tvojoj prijavi! ❤️

Goji bobice

markone

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
40
alo kolege, vidim da je forum malo zamro....
kod mene primjećeni cvijetovi prošli vikend, bojao sam se mraza da ih sve ne pofuri, ali je ovaj vjetar spasio stvar, nema mraza iako je hladnoooo.
malo me iznenadilo ovako rano ali eto ih, jest ćemo prve ovogodišnje bobice uskoro!

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ja sam ovaj tjedan bolestan, bila je mama skidat zaperke i suvišne grane, došla je sa spikom da neke biljke imaju pupove, popljuvao sam ju da je "poblesavila" od prošle godine. Ako već sada krene uz ovo vrijeme će bobice biti za niš ali bi zato sezona mogla biti duga što je dobro i loše. Plodovi bi mogli previše iscrpit biljke, ja ću maksimalno rezat da dobijem formu, neću ništa ostavljat radi plodova. Ako već sada počne rađat trebat će možda i dodatne gnojidbe po ljeti.
Agrotekstil postavljen? Daj koju slikicu.
Jel stigao GB1?

markone

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
40
češnjak 21.04.14 011.jpg

češnjak 21.04.14 013.jpg

češnjak 21.04.14 012.jpg

Agrotekstil postavljen,ispod starih sadnica, a također i na mjesto za buduće sadnice. Još me čeka provući crijeva za navodnjavanje
GB1 stiže vrlo skoro.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Šta ćeš ipak stavljat knk na žicu ili ti je to samo na starom dijelu?
Lijepo su ti potjerale biljke, bit će rezanja.

markone

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
40
to je samo na starom nasadu. na novom će ići po agrotekstilu. provući ću crijeva sad a kapaljke ubosti tek kad posadim sadnice.
biti će rezidbe ali ne previše za ove koje su dostigle željenu visinu, neću rezati grane koje će dati roda.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ima cvjetova a bome opet i plamenjače u punom zamahu.

Prilozi

• 11.jpg
    11.jpg
    40.8 KB · Pregleda: 229
  • fhdtrj.jpg
    fhdtrj.jpg
    45.6 KB · Pregleda: 271

markone

Član
Tu od
9 Ruj 2013
Poruka
40
ajmee, ja plamenjaču na svu sreću još nisam zamjetio. oće gljivice na ovu kišu pa sunce, a nemožeš ni špricati, jer kiša pada svaki dan.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Vrijeme uzas, cijeli tjedan ne mogu spricat a bit ce samo gore.
Spricat mogu champion, kocide, bordoska 20w, nordox...

Dasa

Novi član
Tu od
7 Svi 2014
Poruka
3
5. Osjetljiv je na zadržavanje oborinskih vode na tlu pogotovo u tijeku vegetacije. Na žalost to sam osjetio na svojoj koži.

Molim vas, možete li još malo prokomentirati taj problem sa zadržavanjem oborinskih voda? Imam oko 200 sadnica i počele su mi se u posljednjih nekoliko tjedana sušiti, loše izgledaju, pogotovo lišće. Bojim se da imam taj problem jer mi se ne čini da bi bila koja bolest u pitanju.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Jel ti vene cijela biljka ili ti je više kao na mojim slikama, stavi slike? Jel ti plivao korijen, mogao si 3 štihaće iskopat i vidio bi jel biljke plivaju.
Da ti nije kakva bolest. Kolega Markone je isto kod sebe primjetio plamenjaču.

Dasa

Novi član
Tu od
7 Svi 2014
Poruka
3
Sve je jako mokro, cijelo polje je natopljeno. Nadam se da se vidi na slikama, lišće se zarola, dobije flekice, i onda se cijela grančica osuši. Već smo očajni.

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    80 KB · Pregleda: 187
  • 2.jpg
    2.jpg
    80.3 KB · Pregleda: 168
  • 3.jpg
    3.jpg
    78.9 KB · Pregleda: 170

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Sve slike bolesnih grana su ti mutne. Ono šta se vidi je da ti iz debla idu 2 grane, jedna zdrava a druga posušena, tako da mislim da nije do korijena tj. vode, jer se vidi da je dio biljaka u dobroj kondiciji. Ja bi na tvom mjestu odmah odrezao ove bolesne grane i spalio a nakon toga špricao bakrom. Za svaki slučaj da si siguran da ne pliva korijen probaj zvrcnut gojibobice koje je on simptome imao. Imaš broj na goji-bobice.com

Dasa

Novi član
Tu od
7 Svi 2014
Poruka
3
Otkopala sam nekoliko biljki i stvarno je jako mokro, korijenje pliva u vodi. Nadamo se da će nas kiša malo poštediti. Za svaki slučaj smo poprskali bakrom, pa ćemo vidjeti...

Kakvo folijarnu prihranu stavljate?

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Ja cu za 2 tjedna bor, kalij i mikroelemente, mozda ubacim i koprivu ako cu imat vremena.

dvideko

Novi član
Tu od
30 Ožu 2014
Poruka
13
Pozdrav grupi...
Hele dali si uspio iskopati onu kinesku sadnicu,kakav korijen ima...(u dubinu ili širinu)
Dali je neko pokušavao podizati ph (agrocalom) ili nečim drugim....
dali se uopče može što postići podizanjem ph..pozz..

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Nisam sada 2 tjedna bio u nasadu, vrijeme nije dozvoljavalo. Budem za vikend iskopao ako stignem jer sad imam posla preko glave.
Ja ću najesen bacit malo agrocal-a da dignem pH.

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Evo iskopao sam lychium chinees. Znači sadnica je sađena jesen 2012.g., rezana je na 2m i ima već formiranu krošnju. Na slikama se vidi da korijeni idu u širinu, na sredini ispod debla nema ništa. Nisam iskopao sve do kraja ali mislim da korijen ide negdje 50cm u širinu i na krajevima kakvih 30-40cm duboko.

@ denis: Jesi posadio danas?

Prilozi

• 1.jpg
    1.jpg
    83.2 KB · Pregleda: 213
  • 2.jpg
    2.jpg
    84.2 KB · Pregleda: 181
  • 3.jpg
    3.jpg
    83.4 KB · Pregleda: 181

Hele

Dobro znana faca
Tu od
6 Sij 2013
Poruka
1,961
Bojim se da ne, makar svi tvrde da dobro podnosi sušu, ali neupitno je da sa navodnjavanjem mora davat više plodova.
Prošle godine tijekom ljeta nisam imao kap kiše, za probu sam jedan tjedan navodnjavao jednom tjedno sa 20l vode po m2, kada su bile velike vrućine preko 35 stupnjeva već nakon 4 dana bi se lišće vješalo kao da vene. Tada sam vratio na 2 puta tjedno po 20l. Istina biljke su onda bile stare 9 mjeseci sa nerazvijenim korijenom i tlo je ocjedito.

Najnoviji postovi

Na vrh